Prima pagină » Eveniment-Social » Beat mangă, un tânăr din Iași a intrat cu mașina într-un cap de pod. A avut mare noroc că a scăpat cu zile în urma impactului
Beat mangă, un tânăr din Iași a intrat cu mașina într-un cap de pod. A avut mare noroc că a scăpat cu zile în urma impactului

Beat mangă, un tânăr din Iași a intrat cu mașina într-un cap de pod. A avut mare noroc că a scăpat cu zile în urma impactului

25 nov. 2020, 02:00,
Dragos Savin în Eveniment-Social

Un tânăr a trecut milimetric pe lângă moarte după ce s-a urcat beat la volan și a intrat într-un cap de pod. Polițiștii au deschis pe numele său un dosar penal, iar bărbatul are de dat acum explicații în fața legii. Nu a fost singurul șofer care a avut de-a face cu polițiștii

Un tânăr a scăpat milimetric de moarte după ce a produs un accident rutier. Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 23 noiembrie, un tânăr de 24 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Probota, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi intrat în coliziune cu un cap de pod, în urma impactului rezultând rănirea tânărului.
În urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Nu a acordat prioritate de trecere, iar asta i-a adus un dosar penal

Dosarul penal a fost deschis și pe numele unui bărbat de 41 de ani. Acum, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 23 noiembrie, un bărbat de 41 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui alt autotutorism condus de un tânăr de 24 de ani, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului a rezultat rănirea bărbatului de 41 de ani, care a refuzat transportul la spital. În urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Controale desfășurate în mai multe zone din județ

Controale au fost efectuate în mai multe zone din județ. Agenții din cadrul Poliției orașului Târgu Frumos au acționat, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere. În cadrul acțiunii au fost controlate 98 de autovehicule și au fost legitimate 105 persoane. În urma neregulilor constatate, au fost date 38 de amenzi, în valoare totală de 11.310 lei, dintre care 21 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe durmurile publice și 17 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute trei permise de conducere, dintre care două pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice. De exemplu, un bărbat de 55 de ani, din județul Suceava, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 28 A, în localitatea Târgu Frumos, cu viteza de 102 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *