Prima pagină » Local » Beat la volan, după o discuție cu fosta soție! Ieșeanul care conducea un Range Rover a accidentat două mașini

Beat la volan, după o discuție cu fosta soție! Ieșeanul care conducea un Range Rover a accidentat două mașini

24 nov. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

Un ieșean a fost condamnat de magistrații ieșeni la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, după ce anul trecut a fost prins beat la volan, producând și un accident rutier. Se pare că, înainte de a se urca pe locul șoferului, Ovidiu P. a consumat coniac și a purtat o discuție cu fosta soție. În drumul său spre casă a accidentat două mașini, martorii anunțând mai apoi oamenii legii

Ovidiu P. se afla în zona Tătărași, la volanul unui Range Rover alb, când a reușit să intre în coliziune cu o mașină marca Mazda, parcată pe marginea drumului. Ulterior, autoturismul din urmă a ricoșat într-un vehicul marca Skoda.

Din informațiile prezentate de anchetatori a reieșit faptul că individul a sunat-o pe fosta soție, după care a băut 300 ml coniac și s-a urcat la volan. În ciuda faptului că a dorit să negocieze cu martorii, aceștia au apelat la organele de poliție, care l-au testat cu aparatul etilotest.

Beat la volan, după o discuție cu fosta soție

Un bărbat din municipiul Iași a produs două accidente în zona Tătărași, în urma consumului de alcool la volan. Individul o contactase anterior pe fosta soție.

„A consumat băuturi alcoolice împreună cu alte persoane, respectiv 300 ml coniac, după care, în jurul orei 19:00, pe baza unei discuţii cu fosta soţie, a urcat la volanul autoturismului marca Range Rover, pentru a merge acasă. În timp ce conducea, a intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe partea dreaptă a drumului, marca Mazda, care a ricoşat într-un alt autoturism, parcat în faţa acestuia. Inculpatul a ieşit să vadă ce s-a întâmplat. A virat stânga către domiciliu, iar fără nicio intenţie, a acroşat autoturismul Skoda. Organele de poliţie care l-au testat cu aparatul alcooltest, reieșind o concentraţie alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, aspecte care reies din declaraţia inculpatului”, precizau anchetatorii.

Recent, magistrații ieșeni l-au condamnat pe șoferul beat la doi ani și șase luni de închisoare.

Din ce în ce mai mulți șoferi periculoși în trafic

Unii șoferi din județul Iași devin o adevărată amenințare din pricina consumului de alcool. Condusul sub influența băuturilor alcoolice a ajuns o problemă. Aproape în fiecare zi, polițiștii sunt chemați la câte un accident rutier produs din această cauză.

Un bărbat din Răducăneni a răsturnat automobilul personal în afara unei șosele. Acesta a fost prins de către oamenii legii, cu 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform etilotestului. În urma impactului, bărbatul în vârstă de 59 de ani a fost rănit, iar polițiștii ajunși la fața locului l-au dus la o unitate medicală, în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei.

Uneori, astfel de șoferi sunt prinși înainte de a se întâmpla o tragedie, lucru ce stimulează înăsprirea controalelor și filtrelor făcute de către agenții din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Iași.

Polițiștii ieșeni fac controale și filtre rutiere pentru a menține ordinea și siguranța pe străzile din Iași, dar, cu toate acestea, șoferii nu se dezmint și continuă punerea în pericol a tuturor participanților la trafic.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024