Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Bea suc de urzică cât de des poți. Scade nivelul de glicemie din sânge
Bea suc de urzică cât de des poți. Scade nivelul de glicemie din sânge

Bea suc de urzică cât de des poți. Scade nivelul de glicemie din sânge

27 apr. 2021, 17:13,
în WoW!

O găsim în pieţe, în pădure şi prin livezi. Urzica este vedeta primăverii, alături de spanac, leurdă şi ceapă verde. Are numeroase beneficii pentru sănătatea omului şi poate trata diverse afecţiuni. Ştiai, spre exemplu, ca un pahar de suc de urzică poate scadă nivelul de glicemie din sânge?

Această plantă poate fi consumată în salată, ciorbă, cremă, dar şi sub formă de suc şi ceai. Este o sursă excelentă de: complexul de vitamine B, vitamina A, vitamina C, vitamina K, minerale şi aminoacizi esenţiali. Profită de abundența din pieţe şi prepară-ţi suc de urzică pentru a scădea nivelul de glicemie din sânge.

Consumul de urzică – Beneficii pentru sănătate

Oricine poate consuma urzici. Au gust foarte bun, mai ales dacă sunt consumate şi cu puţin usturoi zdrobit în mojar. Uite de ce să le mâncăm cât mai des.

Efecte antiinflamatoare

Prepară un ceai de urzică dacă ai simptome de artrită. Fierbe câteva frunze de urzică în 300 ml de apă. Lasă apoi să se odihnească, după care strecoară şi bea ca atare, poate îndulcit cu o linguriţă de miere de albine.

Datorită efectului antiinflamator, ceaiul de urzică, în combinație cu cel de coada-șoricelului, poate trata și simptomele ușoare cauzate de hemoroizi. Împotriva acestora, de asemenea, ai și ceai de pelin.
Poţi, de asemenea, să-ţi faci suc de urzică. Nu trebuie decât să speli bine o mână de urzici, apoi să le zdrobeşti în mojar sau în blender. Consumă câte 2 linguri pe zi simplu ori cu ceai sau apă.

Urzica scade glicemia

Cine are un indice glicemic mare poate consuma urzici fără nici o problemă. Această plantă are în compoziţie nişte substanţe care mimează efectele insulinei. Astfel, poate contribui la scăderea glicemiei. Mai mult, se pare că urzicile pot proteja ficatul în cazul persoanelor care au mese copioase sau care suferă de retenţie de apă.

Urzica tratează hiperplazia benignă de prostată

Din câte se pare, urzica poate să prevină conversia testosteronului în dihidrotestosteron, lucru ce poate reduce mărimea prostatei. Acesta este motivul pentru care mulţi doctori recomandă suplimentele cu urzici ori sucul de urzica. Implicit, sunt tratate şi problemele urinare pe termen scurt şi lung.

Efecte împotriva alergiilor

Nu există dovezi clare potrivit cărora urzicile ar putea avea efect împotriva alergiilor. Totuşi, ea este considerată un remediu popular bun pentru a trata alergiile.

Urzica scade tensiunea

Ceaiul ori sucul de urzică scade şi tensiunea. Pe de o parte, stimulează producţia de oxid nitric, care are funcţie de dilatare a vaselor sanguine. Cu alte cuvinte, el relaxează muşchii vaselor de sânge, pentru a se lărgi. Pe de altă parte, compuşii din urzică relaxează inima, reducând forţa contracţiilor.

Cum se consumă urzicile

Urzica poate fi consumată crudă sau uscată. Dacă vrei să faci suc ori ceai din ea, trebuie să porţi mănuşi atunci când o speli şi o alegi. Perişorii de pe frunze îţi dau mâncărimi şi duc la apariţia bubiţelor enervante sau chiar a nodulilor. Acestea sunt cauzate de „injectarea” pielii cu histamină, acetilcolină, acid formic, leucotriene şi serotonină. În cazuri destul de rare, chiar viața omului poate fi pusă în pericol din cauza reacțiilor alergice severe.

Atenţie: femeile însărcinate nu au voie să consume urzică şi nici preparate cu urzică. Riscă declanşarea contracţiilor uterine şi chiar avortul. De asemenea, înainte de a le consuma, persoanele cu tratament diuretic, anti-diabet şi antipertensiv trebuie să ceară sfatul medicului specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025