Antibioticele sunt special concepute pentru a ajuta la combaterea infecţiilor bacteriene cum ar fi streptococ în gât, infecţiile sinusurilor. Dar exista un medicament natural pe care mulţi medici nu-l spun pacienţilor: uleiul de oregano. Oregano este o plantă care face parte din aceeaşi familie cu mentă.
Deşi acum preponderent condiment, oregano este folosit de peste 2500 de ani, cu singurul scop de a trata răcelile, durerile de stomac şi indigestia. Pentru cei care suferă de infecţie cu streptococ, gripă şi infecţii ale sinusurilor, ceaiul de oregano ar putea fi răspunsul salvator.
Substanţa activa miraculoasă a acestei plante este carvacrolul. Potrivit Facultăţii de Farmacie de la Universitatea din Messina din Italia, carvacrolul combate fungiile şi bacteriile.
Conform PubMed, exista peste 800 de studii medicale, care atestă proprietăţile uluitoare ale carvacroului, dovedit ştiinţific că poate distruge virusurile, inflamaţiile, infecţiile bacteriene şi multe altele.
Bea acest ceai pentru a scăpa de infecţiile sinusurilor
Mai mult, într-un studiu publicat în Jurnalul Medicinei Alternative, este menţionat oregano pentru proprietăţile sale antibacteriene, atestat că poate combate peste 5 tipuri de bacterii periculoase!
Cercetătorii au descoperit ca uleiul de oregano acţionează foarte bine împotriva bacteriilor E-coli, adică poate fi folosit cu succes şi împotriva toxiinfecţiilor alimentare.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că timolul şi carvacrolul, uleiurile volatile din oregano, au proprietăţi antivirale şi antibacteriene. Mai mult, au capacitatea de a calma stomacul şi de a stimula digestia şi fluxul sanguin. De aceea, persoanele răcite, cu gripă şi roşu în gât pot apela cu încredere la ceaiul de oregano.
El este şi antivomitiv, reechilibrează hidroelectrolitic pacientul. De asemenea, ajuta şi în cazuri de diaree severă, reduce greaţă, facilitează transpiraţia şi scade febra. Aşadar, îl putem numi un excelent antibiotic natural.
Nu îi contestam proprietăţile antibacteriene, dar se pare ca uleiul de oregano mai are o mare capacitate. Ce ziceţi de prevenirea cancerului? Aşa ne zice un studiu publicat de Federaţia Societăţilor Americane de Biologie Experimentală.
Coordonatorul unui studiu, Supriya Bavadekar, cercetător principal şi profesor asistent de farmacologie la Colegiul de Farmacie şi Ştiinţe ale Sănătăţii din cadrul Universităţii Long Island, Arnold & Marie Schwartz, a declarat că echipa a studiat diferite doze ale medicamentului natural.
Bavadekar a supervizat acţiunea medicamentului pe perioade delimitate, la 24 de ore, 48 de ore şi 96 de ore. Acesta a acţionat continuu. Echipa lui Bavadekar continua să studieze carvacrolul, dar rezultatele recente arată că este un agent anticancerigen extrem de puternic.