Prima pagină » Local » Bazinul de înot de la Iași va fi demolat! Primăria va reconstrui proiectul din zona Grădinari de la zero
Bazinul de înot de la Iași va fi demolat! Primăria va reconstrui proiectul din zona Grădinari de la zero

Bazinul de înot de la Iași va fi demolat! Primăria va reconstrui proiectul din zona Grădinari de la zero

22 iul. 2024, 02:00, 5 ,
Alexandra MAISNER în Local

Bazinul de înot de la Iași, din zona Grădinari, ar putea fi demolat în urma unei expertize tehnice pe care Primăria Municipiului Iași o va realiza în următoarea perioadă

Recent, consilierii locali au votat modificarea unei hotărâri de Consiliu Local, privind aprobarea trecerii obiectivului „Bazin de înot acoperit – Complex studențesc Tudor Vladimirescu” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași către municipiul Iași la stadiul de realizare existent. Terenul unde a fost construit parțial proiectul a revenit în integralitate municipiului Iași.

Bazinul de înot de la Iași va fi demolat!

Consilierii locali au aprobat, în ultima ședință ordinară, modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 228/2021, de aprobare a trecerii obiectivului de investiţii „Bazin de înot acoperit – Complex studenţesc Tudor Vladimirescu” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” către municipiul Iaşi la stadiul de realizare existent.

Universitatea Tehnică a comunicat municipalității precizările primite de la Ministerul Educației, referitoare la etapele de parcurs pentru a supune spre aprobare Guvernului proiectul de hotărâre privind transmiterea în proprietatea municipiului Iași a obiectivului de investiți, respectiv necesitatea înscrierii în Cartea Funciară 164296 a construcției la stadiul de execuție existent. Cu procesul-verbal de recepție parțială a obiectivului, dar și cu actul de administrare a terenului în suprafață de 5.917 metri pătrați, proprietatea municipiului Iași, pe care este construit obiectivul, Universitatea Tehnică va solicita Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași înscrierea construcției în Cartea Funciară menționată.

Terenul pe care a început construirea bazinului de înot olimpic din zona Grădinari a revenit în integralitate municipalității odată cu aprobarea Hotărârii Consiliului Local nr. 228/2021.

Terenul a fost cedat, în decembrie 2008, Universității Tehnice, dar lucrările s-au oprit din cauza lipsei de resurse financiare și retrocedării unor suprafețe de teren din zonă.

În cursul anului 2020, primăria a fost anunțată că bazinul de înot olimpic a fost introdus în lista de finanțare a Companiei Naționale de Investiții.
În perioada următoare, primăria va comanda și o expertiză tehnică a construcției existente, pentru a decide dacă lucrările mai pot fi continuate sau dacă structura trebuie demolată, iar proiectul trebuie reluat de la zero.

Bazinul de înot din Iași zace neterminat de 30 de ani

În zona în care ar fi trebuit să existe construit un bazin de înot, lung de 50 de metri, cu opt culoare sunt doar buruieni și gunoaie. Investiția a fost abandonată ani de zile printre hârtii, fără ca cineva să găsească o soluție. Bazinul de înot ar fi trebuit să facă parte dintr-un complex situat pe un teren de cinci hectare din campusul Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași, însă cererile de revendicare a unor terenuri din zonă au blocat proiectul.

Până la finalizarea proiectului privind construirea unui bazin de înot în Iași, copiii care își doresc să facă performanță sunt nevoiți să caute soluții în județele apropiate pentru antrenamente. Aceștia nu au niciun bazin de înot care să le ofere posibilitatea realizării unor antrenamente pentru a reprezenta România și Iașul la jocurile olimpice. Părinții copiilor sunt nevoiți să facă sacrificii financiare pentru susținerea acestora.

Bazinul de înot de la Iași, din zona Grădinari, ar putea fi demolat în urma unei expertize tehnice pe care Primăria Municipiului Iași o va realiza în următoarea perioadă. Proiectul zace de zeci de ani în paragină.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *