Dronele care au lovit ținte militare în Rusia au parcurs distanțe de sute de kilometri în interiorul teritoriului rusesc. Este vorba despre atacuri care au vizat bazele aeriene Diaghilevo, în regiunea Riazan, și Engels, în regiunea Saratov.
Engels, unde se află bombardiere strategice cu rază lungă Tu-95, este utilizată pentru atacuri împotriva Ucrainei. Aceste baze se află la 400 – 450 de kilometri de granița ruso-ucraineană.
De asemenea, bazele se află la 200, respectiv 700 de kilometri de Moscova. Loviturile, care s-au soldat cu trei morți, mai mulți răniți și pagube materiale, au fost atribuite Ucrainei de Rusia.
A treia lovitură cu dronă la aerodromul Kursk, unde a fost incendiat un rezervor petrolier
O a treia lovitură cu dronă la aerodromul Kursk, unde a fost incendiat un rezervor petrolier, a fost confirmată marți dimineață de autoritățile ruse și fost pusă pe seama forțelor ucrainene.
Kievul nu a comentat asupra acestor incidente și nici asupra ipoteticei dotări a armatei ucrainene cu drone militare de atac cu rază lungă de acțiune.
CNN amintește, în context, că un producător ucrainean de armament controlat de stat a semnalat în ultimele săptămâni că se află foarte aproape de finalizarea unei drone cu rază lungă.
La atacurile atribuite Kievului, rușii au replicat cu un val masiv de rachete, care au vizat mai multe orașe ucrainene, inclusiv Kiev și Zaporojie.
Defensiva ucraineană susține că a reușit să doboare majoritatea acestor rachete.
Dmitri Medvedev: „Toată lumea se uită și se gândește cum să ia o parte din Rusia”
Dmitri Medvedev consideră că forțele de descurajare nucleară ale Rusiei au fost cele care au salvat țara de la distrugere.
„Dacă nu ar fi arsenalul nuclear strategic, am fi sfâșiați. Este o țară uriașă, este bogată și toată lumea se uită și se gândește cum să o ia sau să o împartă în părți, iar apoi, încet-încet, și-a însușit totul”, a declarat Medvedev, marți, relatează Interfax.
Subliniind că „susținem neproliferarea armelor nucleare și punerea în aplicare a unor acorduri binecunoscute”, vicepreședintele Consiliului de Securitate a remarcat: „Cu toate acestea, statele care simt presiune asupra lor, ce fac? Ei încearcă să creeze arme nucleare”.”Și oricât de dur ar suna, într-o mare măsură acest lucru îi împiedică pe cei mai fierbinți șefi, mai ales în alianțele neprietenoase, să ia decizii anti-ruse. Așa a fost, așa este și așa va fi”, a spus Medvedev.
Potrivit acestuia, „avem totul pentru a asigura suveranitatea, independența, integritatea teritorială și bunăstarea întregii noastre țări”.
Medvedev a mai spus că Federația Rusă are destule arme de toate tipurile.
„Toate tipurile de arme sunt suficiente și, indiferent cât de mult speră dușmanii, vor rămâne fără ea, s-a terminat, să nu spere”, a spus el.