Prima pagină » Turism » Info Turism » Baza de agrement de la Salina Praid a fost redeschisă
Baza de agrement de la Salina Praid a fost redeschisă

Baza de agrement de la Salina Praid a fost redeschisă

11 nov. 2019, 10:20,
BZI.ro, în Turism

Baza de agrement de la Salina Praid. Bucurie mare pentru turiştii care trec zilele astea prin judeţul Harghita. Oficialii au luat o decizie de ultimă oră. Sâmbătă a fost redeschis accesul la una dintre marile atracţii turistice din judeţ. Astfe, accesul turiştilor este permis la baza de agrement de la Salina Praid. Autorităţile specifică că activitatea de exploatare a sării este în continuare sistată, după ce angajaţii au declanşat o grevă spontană, nemulţumiţi că nu au primit voucherele de vacanţă pentru anul 2019.

Baza de agrement de la Salina Praid. Punctul turistic, la capacitate maximă

„Am deschis punctul turistic, momentan funcţionează la capacitate maximă. Acum suntem în aşteptare, aşteptăm un comunicat sau un extras din hotărârea Consiliului de administraţie (al SALROM – n.r.) în care ni se acordă vouchere de vacanţă. Dacă primim această hârtie, atunci de luni pornim şi producţia”, a declarat, pentru AGERPRES, liderul de sindicat de la Salina Praid, Kelemen Jozsef.

Potrivit acestuia, baza de agrement va rămâne deschisă, iar luni protestatarii vor decide ce vor face, în funcţie de hotărârea luată de conducerea SALROM.

Aproximativ 150 de angajaţi ai Salinei Praid au declanşat un protest spontan la sfârşitul lunii octombri. Aceștia au sistat activitatea de exploatare a sării, deoarece nu li se acordă voucherele de vacanţă pentru 2019.

La începutul săptămânii trecute a fost oprită şi activitatea turistică, spre nemulţumirea celor care îşi programaseră un sejur la Praid.

O mişcare similară de protest au declanşat şi angajaţii salinelor Târgu Ocna, Ocna Dej şi Slănic Prahova.

Salina Praid, locul perfect pentru un sejur

Salina Praid este o mână de sare gema din România, situată în judeţul Harghita. Salină se afla în bazinul munţilor Gurghiului, cuprinsă în Dealul Sării, formând triunghiul Praid – Ocna de Jos – Ocna de Sus.

În inima muntelui de sare se ajunge cu autobuzul, printr-un tunel lung de 1.500 de metri. Apoi accesul în salină se face coborând 300 de trepte abrupte iar în faţa ochilor apare un adevărat orăşel subteran, la 120 de metri adâncime. Aerul este puternic ionizat, deosebit de eficient în tratarea afecţiunilor respiratorii.Tratamentele se fac sub supravegherea unei echipe medical. Practic, tratamentul cuprinde inhalarea aerului din mână, iar pentru rezultate bune, sunt necesare cam 18 zile petrecând cel puţin 4 ore pe zi în salină.

Primul nivel, cel destinat turiştilor, se întinde pe 1.300 de metri, iar cel care vine aici are parte de tot confortul: baze de tratament, cafenele, biliard ,biblioteca, locuri de distracţie şi chiar o galerie retrasă, unde oamenii se pot ruga. Capelă din salina a fost construită în anul 1993.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *