Prima pagină » Sanatate » Băuturi ideale de servit dimineața. Întăresc sistemul imunitar și dau energie organismului

Băuturi ideale de servit dimineața. Întăresc sistemul imunitar și dau energie organismului

09 apr. 2024, 14:45,
în Sanatate

Iată care sunt băuturile ideale de servit dimineața. Dacă ești obișnuit să bei cafea imediat ce te-ai trezit, poți alege și alte băuturi aromate cu beneficii miraculoase pentru corp. Iată care sunt ,,licorile” ce întăresc sistemul imunitar și dau energie organismului.

Băuturi ideale de servit dimineața

După opt ore de somn, corpul se află într-o stare de deshidratare din cauza lipsei de lichide, iar la prima oră după ce te-ai trezit, după un pahar de apă, poți înlocui cafeaua cu un pahar mic cu apă cu o linguriță de oțet din cidru de mere.

Băutura este eficientă în curățarea ficatului și întărirea sistemului imunitar. Nu este recomandată pe termen lung, deoarece poate dăuna stomacului și irită gâtul, de aceea se poate folosi la interval de câteva zile și diluată cu apă.

La fel de bun pentru organism este sucul din iarbă de grâu.  Te face să te simți energic, chiar dacă gustul nu este unul grozav. Pentru cei pretențioși, sucul din iarbă de grâu se poate bea după ce ați luat micul dejun.

Și apa de castravete și mentă poate ajuta la îmbunătățirea digestiei, la arderea grăsimilor și la prevenirea retenției de lichide în organism. Castraveții au un conținut ridicat de apă și pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Castraveții sunt, de asemenea, bogați în fibre care ajută la creșterea ratei metabolice. Într-un pahar sau într-un borcan, adaugă un castravete tăiat felii. Apoi adaugă o lămâie proaspătă feliată și o lingură de frunze de mentă cu un vârf de linguriță de praf de ghimbir. Adaugă cel puțin 2 litri de apă de nucă de cocos sau apă filtrată și agită bine. Pune acest borcan în frigider. Când te trezești bea-l la prima oră dimineața.

Cum să hidratezi corect corpul

Hdtratarea organismului trebuie să înceapă cu micul dejun. Apa de cocos cu chlorella este ideală. Chlorella este un înlocuitor pentru iarba de grâu și conține mai multe substanțe nutritive decât spanacul, broccoli sau varza. Pentru a obține băutura perfectă se adaugă o linguriță de chlorella într-un pahar de apă de cocos. Efectul este unul energizant, la fel ca în cazul oțetului din cidru de mere, doar că mai dulce.

În loc să consumi ceai sau cafea pe stomacul gol, optează pentru băuturi bogate în nutrienți care mențin sănătatea. Le puteți prepara cu ușurință acasă în doar 10 – 15 minute.

De exemplu, apa de chia nu trebuie să lipsească dimineața. Semințele de chia sunt o sursă bogată de antioxidanți, acizi grași omega 3, fibre, proteine și calciu. Una dintre cele mai ușoare moduri de a include semințele de chia în dieta ta este să faci apă de chia. Pentru a pregăti apa de chia, înmoaie semințele de chia în apă timp de 30 până la 40 de minute sau lasă-le peste noapte la frigider. Apoi, amestecă o lingură din semințele de chia înmuiate cu apă și adaugă puțin suc de lămâie, miere sau fructe tocate mărunt.

Și apa de chimion este ideală de băut dimineața. Apa de chimion ajută digestia, reduce balonarea și facilitează pierderea în greutate. Pregătește această băutură sănătoasă lăsând la înmuiat peste noapte o lingură de chimion într-un pahar cu apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *