Prima pagină » Local » Bătut de un vecin când se ducea să-și ia calul de la păscut! „Aici ai să mori”

Bătut de un vecin când se ducea să-și ia calul de la păscut! „Aici ai să mori”

19 oct. 2022, 02:00,
Andreea Timofte în Local

Un bărbat din comuna Deleni, județul Iași, a luat bătaie de la propriul vecin după un schimb acid de replici. Victima, pe nume Parpalae, culegea via împreună cu soția sa când vecinul de peste gard l-a înjurat. Deși în primă fază a evitat să-l bage în seamă, când l-a reîntâlnit a izbucnit un întreg scandal

În timp ce Parpalae se ducea să aducă calul de la păscut, s-a întâlnit din nou cu vecinul ce avea chef de ceartă, enervat de faptul că acesta din urmă i-a arătat semne obscene. Bătăușul acuzat de vătămare corporală a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare.

Bătut de un vecin când se ducea să-și ia calul

Un ieșean din comuna Deleni a fost învinețit de un vecin care a încercat în nenumărate rânduri să-l scoată din minți, fără a exista vreun motiv întemeiat.

„La data de 27.09.2018, în jurul orelor 08:30, inculpatul s-a deplasat împreună cu soţia sa la un teren, proprietate privată, aflat în vecinătatea locuinţei numitului, pentru a culege struguri.

În timp ce desfăşurau activităţi pe acel teren, inculpatul s-a apropiat de gardul ce desparte terenurile învecinate pentru a culege nuci, moment la care i-a arătat semne obscene. Femeia i-a povestit acestea inculpatului, acesta din urmă sugerându-i să îl ignore, deoarece persoana vătămată se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În jurul orei 13:30, cei doi au plecat de la teren spre casă, pe drum s-au întâlnit cu vecinul, care, din nou, a arătat către Parpalae semne obscene. I-au spus acestuia să înceteze, continuându-și drumul spre casă.

Seara, în jurul orei 18:30, Parpalae s-a deplasat de la domiciliu către terenul mai sus indicat pentru a-şi lua cabalina ce o lăsase la păscut. Între cei doi a izbucnit un conflict verbal. Inculpatul l-a lovit cu cotul în zona feţei, i-a pus piedică şi l-a împins în şanţul de lângă poartă. După ce inculpatul a plecat de la locul faptei, martorul s-a deplasat către persoana vătămată aflată în şanţ. Victima s-a ridicat şi a plecat acasă. A doua zi a observat că nu mai vede cu ochiul stâng, a sunat-o pe nora sa, care a chemat o ambulanţă”, precizau anchetatorii.

Acuzat de vătămare corporală

La mai mult de patru ani de la eveniment, vecinul bătăuș a fost condamnat de magistrații ieșeni la închisoare cu suspendare.

„Pedeapsa de 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală, prevăzută de art. 194 al. (1) lit. a, b Cod penal, fapta din data de 27.09.2018.

În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 alin. (1) Cod penal, termen care se calculează potrivit dispoziţiilor art. 92 alin. (2) Cod penal de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a rămas definitivă”, precizau magistrații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *