Prima pagină » Titlurile zilei » Bătrânul de 90 de ani din Copou a obținut imposibilulul, după 5 luni! A spart lacătele vecinului ce-l țineau sechestrat în propria casă – FOTO

Bătrânul de 90 de ani din Copou a obținut imposibilulul, după 5 luni! A spart lacătele vecinului ce-l țineau sechestrat în propria casă – FOTO

12 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

După aproape 5 luni, Mihai Popescu, în vârstă de 90 de ani, a reușit să spargă lacătele vecinului, puse pe poartă. Zilnic, era obligat să sară gardul și să-și pună viața în pericol. O ordonanță președințială a liniștit, momentan, conflictul din cartierul ieșean

Mihai Popescu, bărbatul de 90 de ani umilit de vecin, a obținut o victorie nesperată. Povestea a început pe data de 30.09.2021. Mihai Popescu împărțea cu familia Filoș o casă și curtea interioară de pe strada George Coșbuc, nr.18 (Copou), în imediata vecinătate a sediului Poliției de Frontieră. Accesul în fiecare imobil era asigurat printr-o intrare comună, pe poartă. Însă, familia Filoș nu era mulțumită de această configurație și a lucrat la mai multe documentații. În ziua amintită, în prezența executorilor judecătorești și a jandarmilor, s-a pus în practică o sentință ciudată. Familia Filoș a împărțit curtea în două, prin intermediul unui gard, și a restricționat accesul pe poarta principală.

Din ziua respectivă, bărbatul de 90 de ani nu mai avea pe unde să iasă din propria casă, gardul era lipit chiar de ușa de la intrare în imobil. Totuși, ca să poată părăsi locuința, a fost nevoit să escaladeze un balcon, cu ajutorul unei scări, și să sară gardul altui vecin. Aproape jumătate de an și-a riscat viața în fiecare zi. Vecinii nu au vrut să cedeze nici în ruptul capului. Ba mai mult, au pus lacăte pe poarta principală. Bătrânul s-a opus lucrărilor, dar jandarmii l-a avertizat că poate fi liniștit cu o vizită la Institutul de Psihiatrie ”Socola”.

În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat alt caz în care doi vecin s-au certat de la un gard.

Bătrânul de 90 de ani, din Copou, a obținut imposibilulul: a scăpat de lacăte

Mihai Popescu a făcut reclamații peste tot, a înregistrat cereri de chemare în judecată, tot timpul s-a simțit neîndreptățit. Cu vechea proprietară, Tatiana Pascaru-Popescu s-a înțeles, dar după moartea acesteia, moștenitorii, prin familia Filoș, au emis pretenții nejustificate. Disperat, a cerut la Judecătoria Iași emiterea unei Ordonanțe Președințiale. Cererea a fost acceptată, iar executorii judecătorești au pus în practică soluția în cursul zilei de 10.03.2022. Culmea, familia Filoș a schimbat și gardul în urmă cu câteva zile. A demolat gardul de metal și a pus în loc un gard de lemn, aparent fără nicio logică. Reporterii BZI au discutat cu Mihai Popescu, care a precizat că va continua procesul cu vecinii.

”Gardul l-au schimbat în ultima săptămână, nu știu dacă au autorizație de construire. Am cerut audiență la Primărie, ca să primesc lămuriri. Se împlinesc 5 luni de când m-au închis. Au scos porțile, au vrut să fie la fel ca gardul din curte. Acum, e o casă cu două garduri. Din casă dețin două treimi, ei o treime. Acum pot ieși pe poartă pe perioada procesului. Trebuie rezolvată problema și cu curtea, acolo am și un loc de parcare. Eu am dreptul la servitute”, a explicat Mihai Popescu, în vârstă de 90 de ani.

În trecut, a fost prezentat și cazul unui dezvoltator imobiliar care a amenințat o bătrână, totul pornind de la o bucată de teren.

Vecina, Mihaela Filoș, susține că știe adevărata poveste, dar o păstrează cu sfințenie

Moștenitoarea Tatianei Pascaru este Mihaela Filoș, căsătorită cu Ștefan Filoș, inițiatorul ”războiului” cu Mihai Popescu. În treimea din casă ar urma să desfășoare activități economice Cosmin Filoș, fiul celor doi. Contactată de reporterii BZI, Mihaela Filoș a mărturist că, în ultimele 5 luni, a primit telefoane de la tot felul de persoane dubioase.

”Sunt singura care știe povestea cap-coadă. Eu nu știu să deosebesc Judecătoria de Tribunal. S-a ocupat soțul meu, săracul, în ultimi ani. Vecinii au făcut un sport din asta. Nu pot să vorbesc. Mă gândesc dacă voi vorbi. Am primit tot felul de telefoane de la persoane necunoscute”, a explicat Mihaela Filoș.

Bătrânul, de 90 de ani, din Copou, a obținut imposibilulul, dar mai are cale lungă până va obține o decizie definitivă din partea magistraților. Până atunci, este neclar modul în care vor fi delimitate spațiile comune ale celor două proprietăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *