Prima pagină » Local » Bătrânii de la Căminul „Sf. Constantin și Elena” din Iași vor primi hrană de 170.000 de euro
Bătrânii de la Căminul „Sf. Constantin și Elena” din Iași vor primi hrană de 170.000 de euro

Bătrânii de la Căminul „Sf. Constantin și Elena” din Iași vor primi hrană de 170.000 de euro

31 oct. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Mai multe loturi de hrană vor ajunge în depozitul Căminului de bătrâni „Sf. Constantin și Elena” din Iași. La licitația organizată recent au fost depuse nu mai puțin 7 oferte din partea agenților economici. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul procedurii

Noi achiziții sunt anunțate pentru bătrânii din Căminul „Sf. Constantin și Elena” din Iași, zona Bucium, administrat de Direcția de Asistență Socială, subordonată Primăriei Iași. La finalul săptămânii trecute a fost organizată licitația pentru furnizarea mai multor loturi de alimente. Valoarea estimată a contractului este de 894.225 de lei, fără TVA, aproape 170.000 de euro. La procedură au fost depuse nu mai puțin de 7 oferte din partea societăților Cristiana Line SRL, Fleischparty SRL, Saltempo SRL, Carpatis SRL, Mopan Suceava SA, Delas Media SRL și AMA Fruct CP SRL. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic.

„Nu se admit produse care prezintă miros, gust sau pete de mucegai, miros și gust străine de natura produsului, cele care conțin aditivi alimentari neautorizați de Ministerul Sănătății sau peste limitele admise, care conțin corpi străini peste limitele admise, care sunt fabricate după tehnologii neavizate sanitar, care nu sunt conform standardelor sau specificațiilor tehnice de produs ori sunt falsificate sau cu termenul de valabilitate expirat, care prezintă semne organoleptice de alterare, modificări ale aspectului, consistenței, gustului și mirosului”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritățile locale au organizat licitații și pentru aprovizionarea creșelor din Iași.

Bătrânii de la Căminul „Sf. Constantin și Elena” din Iași vor primi hrană timp de 1 an

Achiziția constă în fructe și legume proaspete, legume congelate și conserve, alimente de bază, lactate, carne de pasăre, de porc și de vită, preparate din carne, produse de panificație.

„Livrările se vor efectua zilnic sau 1-3 ori pe săptămână, în funcție de necesități și de spațiul de depozitare, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00-10:00, în maximum 24 de ore de la comanda scrisă sau telefonică efectuată de către beneficiar. Excepție va face operatorul economic care va livra produse de panificație. Acestea vor fi livrate zilnic, între orele 07:00-08:00. Contractantul va ambala și eticheta produsele furnizate, astfel încât să prevină orice daună sau deteriorare în timpul transportului acestora către destinația stabilită”, se mai arată în documentația procedurii.

Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru cu o durată de 12 luni. Și la Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași a fost organizată o licitație similară.

S-au semnat contractele pentru hrana de la cantina socială

Totodată, DAS a finalizat o licitație pentru desfășurarea activității curente, privind furnizarea mai multor loturi de produse alimentare pentru cantina socială situată pe strada Sf. Andrei, nr.70. Valoarea estimată a contractului este de 1.025.470 de lei, fără TVA, aproape 200.000 de euro. În cadrul procedurii, loturile au fost câștigate de mai multe societăți: M&R SRL, Carpatis SRL, Ama Fruct SRL, Țac-Țac SRL, Cristiana Line SRL și Strungariu & Co Rigams LM SRL. Valoarea finală a contractului este de 367.662 de lei, fără TVA, aproape 75.000 de euro. Firmele participante au licitat pentru 13 loturi puse la dispoziție de autoritatea contractantă: alimente de bază, conserve, condimente, carne de pasăre, carne și preparate de porc, carne de vită, lactate, ouă de găină, pește congelat, produse de panificație, diverse produse alimentare, legume proaspete și fructe, legume congelate.

Hrana pentru Căminul „Sf. Constantin și Elena” din Iași va fi furnizată doar dacă ofertele participanților vor fi validate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024