Prima pagină » Local » Bătrână din Iași, ajunsă pe drumuri după ce apartamentul în care a locuit o viață a fost executat silit. Femeia cere cu disperare ajutor de la autorități – FOTO

Bătrână din Iași, ajunsă pe drumuri după ce apartamentul în care a locuit o viață a fost executat silit. Femeia cere cu disperare ajutor de la autorități – FOTO

02 iul. 2020, 04:00,
Vlad Alexa în Local

O bătrână din Iași a ajuns pe drumuri după ce apartamentul în care a locuit o viață a fost executat silit în condiții suspecte. Elena Fulga locuiește de mai bine de cinci ani pe unde apucă și povestește că și-a pierdut locuința în urma unor datorii neachitate la întreținere, iar asociația de locatari i-a scos casa la vânzare. Deși i s-a promis că va fi cazată într-o nouă locuință, femeia a fost păcălită în mod repetat și este trimisă dintr-o parte în alta. Aflată într-o situație disperată, Elena Fulga solicită ajutorul autorităților și cere în instanță anularea licitației de vânzare a apartamentului

O bătrână din Iași duce o viață de coșmar și trăiește pe drumuri de mai bine de cinci ani, deși înainte a dus o viață absolut normală, poate chiar îmbelșugată. Elena Fulga, în vârstă de 69 de ani, a ajuns într-o situație de-a dreptul disperată împreună cu fiica sa și cere ajutorul autorităților pentru a primi o locuință după ce a fost evacuată din propria casă.

„Am stat în chirie împreună cu fiica mea, proprietarii au mărit treptat chiria, iar ultima dată ne-au spus să părăsim casa în aprilie. Acum stau la o cunoștință în localitatea Cârlig. Suntem disperate, și eu, și fiica mea, iar singura speranță este ca de la Primăria Iași să primim o locuință socială, altfel nu știu cum ne mai descurcăm”, a povestit ieșeanca Elena Fulga.

Elena Fulga caută cu disperare un loc în care să doarmă

Cu probleme serioase de sănătate, bătrâna caută mereu cunoștințe la care să se poată adăposti. Aceasta povestește că a ajuns în această situație din cauza unor datorii suspecte la întreținere, care s-au tot mărit de la o lună la alta. Femeia a avut un apartament cu două camere în zona Păcurari din municipiul Iași.

„Am avut niște probleme medicale și nu am reușit să plătesc la timp, dar nici să verific ce cheltuieli am pe lista de plată la întreținere. După un timp am descoperit că penalitățile de întârziere erau egale cu valoarea facturilor, iar în mod normal valoarea penalităților nu poate să fie mai mare de 0,2 la sută pe zi. Fiica mea m-a ajutat atunci să recalculez sumele ca să pot plăti datoriile, dar cei de la asociația de locatari au deschis mai multe procese deja. Apoi, apartamentul a fost scos la vânzare”, explică ieșeanca Elena Fulga.

Au vândut apartamentul bătrânei din Iași la jumătate din preț

Ajunsă pe drumuri împreună cu fiica ei, Elena Fulga a căutat cu disperare ajutor de la autorități, însă a fost înșelată în mod repetat. Aceasta povestește că a fost mutată provizoriu într-o locuință cu chirie până în momentul în care va avea o nouă casă, dar chiria i-a fost mărită treptat până când a fost dată afară de proprietar.

„Am fost trecută pe lista Primăriei să primesc o locuință pentru că nici eu, nici fata mea nu avem unde să stăm. Așteptăm de patru ani și nu am primit absolut nimic, nici măcar un acoperiș deasupra capului pentru o noapte. Sunt purtată dintr-o parte în alta fără niciun răspuns.”, mai spune bătrâna.

Tot calvarul a început de la o datorie de aproape 3.500 lei la Asociația de Locatari PT1A Iași Vest, pentru care s-au adăugat penalități de 1.917,23 lei la nivelul anului 2012. Această sumă a crescut constant pănă în momentul în care femeia a rămas fără locuință.

„Obligă pârâta-reclamantă să plătească reclamantei-pârâte sumele de: 3.508,83 lei reprezentând cheltuieli de întreținere, 1.917,23 lei penalități și 2.026 lei cheltuieli de judecată”, se arată în pronunțarea magistraților de la Judecătoria Iași.

„Eu și fiica mea eram disperate, am rămas doar cu hainele de pe noi”, povestește Elena Fulga

Apartamentul respectiv este administrat de Asociația de Locatari PT1A Iași Vest, iar în urmă cu 5 ani acesta era estimat la o valoare de circa 42 mii euro. Cu toate acestea, valoarea de achiziție a apartamentului a fost de numai 23 mii euro.

„S-a făcut o licitație trucată și cu acte în neregulă. Au cumpărat apartamentul fără să fie o hotărâre judecătorească definitivă de executare silită a locuinței, am fost executată în baza sentinței pe care aveam deja poprire pe pensie. După câteva zile au venit cumpărătorii cu țiganii și ne-au scos cu forța afară în ploaie. Eu și fiica mea eram disperate, am rămas doar cu hainele de pe noi, iar toate lucrurile au fost aruncate în ploaie și s-au uzat. Cei care au cumpărat apartamentul l-au vândut mai departe cu bani mai mulți, nu au stat deloc în el”, mai povestește Elena Fulga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`