Prima pagină » Local » Bătrân din Iași, sechestrat în casă de propriul fiu! Culmea, victima l-a iertat pe agresor! Povestea tragică a ieșeanului ținut legat, după ce a fugit din propria casă pentru a scăpa de bătăi! (Exclusiv)
Bătrân din Iași, sechestrat în casă de propriul fiu! Culmea, victima l-a iertat pe agresor! Povestea tragică a ieșeanului ținut legat, după ce a fugit din propria casă pentru a scăpa de bătăi! (Exclusiv)

Bătrân din Iași, sechestrat în casă de propriul fiu! Culmea, victima l-a iertat pe agresor! Povestea tragică a ieșeanului ținut legat, după ce a fugit din propria casă pentru a scăpa de bătăi! (Exclusiv)

29 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ din Iași a fost pedepsit de către magistrați, după o poveste tragică. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Cristinel Dumitru Boz la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru lipsire de libertate. La rândul său, pensionarul l-a iertat pe agresor pentru violență în familie

Un bătrân din județul Iași a trecut prin adevărate clipe de groază din cauza propriului fiu! În cele din urmă, pensionarul l-a iertat pe agresor pentru infracțiunea de violență în familie. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Cristinel Dumitru Boz la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru lipsire de libertate. Judecătorii au încetat, însă, procesul penal având ca obiect comiterea de către Cristinel Dumitru Boz a infracțiunilor de violare de domiciliu și violență în familie, ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către persoana vătămată.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile, fie în cadrul Primăriei comunei Ungheni, județul Iași, fie în cadrul instituțiilor pe care aceasta le gestionează din punct de vedere administrativ”, au precizat judecătorii ieșeni.

În același dosar, magistrații l-au condamnat pe Cristian Andrei Pîntea la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru lipsire de libertate în mod ilegal. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Cristinel Dumitru Boz, acuzat că și-a sechestrat propriul tată

Procesul lui Cristinel Dumitru Boz și al lui Cristian Andrei Pîntea a început pe 2 septembrie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe cei 2 indivizi. Asta, după ce Boz și Pîntea au fost încătușați de la mijlocul lunii august.
Cei 2 au ajuns în vizorul oamenilor legii după ce un bătrân de 86 de ani a fost agresat, iar, mai apoi, a fost sechestrat într-o casă din comuna ieșeană Ungheni.

Sătul de scandal și de fiul său violent, bătrânul a plecat de acasă și s-a rugat de un vecin să-l primească la el pentru restul vieții. Zis și făcut. Acesta și-a strâns câteva lucruri și a plecat de acasă. Pentru o perioadă, lucrurile s-au desfășurat normal, iar bătrânul avea parte de liniștea pe care și-o dorea. La un moment dat, însă, fiul lui a înțeles că, odată cu plecarea tatălui, el rămâne fară bani, adică fără pensie. Imediat s-a gândit la o soluție, însă a găsit o „rezolvare” cum nu se poate mai proastă.

Astfel, Cristinel Dumitru Boz a cerut ajutorul unui prieten, iar, împreună cu acesta, a plecat să-l readucă acasă pe bătrân. Nu a mers cu vorba bună și nu i-a cerut iertare tatălui, ci a mers pus pe scandal. Oamenii legii au stabilit că Dumitru Cristinel Boz a intrat în curtea vecinului la care tatăl său se refugiase împreună cu Cristian Pîntea. Boz l-a luat la bătaie pe tatăl său, iar Pintea l-a ajutat pe acesta să-l târâie efectiv până acasă. Bătrânului nu i s-a mai permis să plece, dar a fost salvat de polițiști. Vecinul la care acesta locuia a sunat la Poliție și a povestit ce s-a întâmplat. Anchetatorii au plecat imediat în căutarea bătrânului și l-au găsit închis în casă.

Ridicați de polițiști și duși la audieri

Oamenii legii i-au ridicat pe cei 2 suspecți și i-au audiat. După audieri, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore. Mai apoi, cei 2 indivizi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. De asemenea, bătrânul de 86 de ani a fost dus la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon”, precum și la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Iași, pentru îngrijiri medicale. Ulterior, victima s-a întors acasă.
În plus, pensionarul a decis să-și retrag plângerea prealabilă formulată împotriva propriului fiu, astfel că acesta din urmă a scăpat de acuzațiile de violare de domiciliu și violență în familie. Mai mult, bătrânul nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *