Prima pagină » National » Bătrân de 86 de ani, ținut 30 de ore pe holul Spitalului de Urgență din Galați

Bătrân de 86 de ani, ținut 30 de ore pe holul Spitalului de Urgență din Galați

25 dec. 2020, 13:37,
Cristian ZAVASTIN în National

Un bătrân în vârstă de 86 de ani a fost ținut timp de 30 de ore pe holul Spitalului de Urgență din Galați.

„Tatăl meu a fost adus Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Galați cu ambulanța. Tata are 86 de ani și a avut cancer de colon. A fost evaluat de medicul UPU și după aceea a așteptat 30 de ore pentru rezultatul de test COVID, inițial pe un scaun, ulterior pe o targă.”, a povestit fiica bătrânului.

Bătrân, operat după ce a fost ținut 30 de ore pe holul spitalului

După zeci de ore în care a stat fără mâncare sau apă, bărbatul a fost dus direct pe masa de operație, fără să se fi știut rezultatul testului COVID-19. În timpul anesteziei, bărbatul ar fi făcut stop cardiac și a fost resuscitat, a povestit fiica bărbatului.

Cu toate acestea, familia nu ar fi fost înștiințată despre acest fapt. Femeia susține că o cauza al acestui stop cardiac, ar putea fi faptul că bărbatul a fost ținut atâtea ore fără mâncare și apă. Conducerea spitalului nu a venit momentan cu o reacție despre acest caz.

Un bătrân a stat acasă două săptămâni deși era infectat cu COVID-19

Un ieșean a stat 14 zile acasă deși era infectat cu coronavirus. Abia când starea de sănătate i-a fost grav afectată a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Medicii au reușit să îi mențină o evoluție bună pe secția de COVID-19, chiar dacă în astfel de cazuri pacienții ajung direct pe secția de Terapie Intensivă. După 21 de zile de internare s-a reîntors înapoi la familie, urmând ca după o lună să se prezinte la unitatea sanitară pentru consultații. Acesta a rămas cu sechele pulmonare, iar faptul că nu avea comorbidități a ajutat în evoluția stării de sănătate după infectarea cu noul virus care putea lua o cu totul altă turnură.

Din fericire, pacientul a răspuns tratamentului și nu a avut nevoie de internare pe secția de ATI. Odată cu al doilea val de infectări cu SARS-CoV-2, tot mai multe cazuri grave ajung în spitalele suport-Covid din Iași. Pacienți aparent tineri se prezintă cu forme severe ale bolii COVID-19 și sunt internați direct pe paturile de Terapie Intensivă.

Dr. Carmen Manciuc: „Pacientul se simte eliberat. Din fericire, a răspuns tratamentului în afara secției de Terapie Intensivă”

Un pacient de 63 de ani, ajuns la spital după 14 zile de la infectarea cu coronavirus, s-a vindecat fară a necesita tratament pe patul de Terapie Intensivă. La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, pacienții ajunși în stare gravă nu mai au locuri la secția de ATI. Din fericire, bolnavul de COVID-19 a răspuns tratamentului de pe secția de Covid, iar după trei săptămâni s-a putut întoarce în sânul familiei.

„Sunt pacienți care vin cu o saturație foarte scăzută. Este o satisfacție foarte mare să vedem că pacienții care vin în stare gravă sunt externați. Am avut un pacient care a ajuns după 14 zile de la infectarea cu coronavirus, cu o deficiență respiratorie acută. Timp de 21 de zile a fost internat pe secția de COVID-19, unde a fost tratat cu oxigeno-terapie, gimnastică respiratorie, Cortizon și antibiotic, dar și tratament antiviral. L-am externat de curând.

Din fericire, pacientul nu a avut comorbidități, nu a suferit de diabet sau hipertensiune, afecțiuni pe care le-am observat că influențează evoluția infecției cu coronavirus. A rămas cu sechele pulmonare și se va prezenta după o lună pentru controlul de specialitate. Pacientul se simte bine, chiar eliberat, și este fericit că s-a putut întoarce la familie la timp pentru a petrece alături de ei sărbătorile de iarnă”, spune dr. Carmen Manciuc, medic la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`