Prima pagină » Local » Bătrân de 84 de ani, păcălit de un hoț cu ajutoare sociale. Pensionarul s-a îmbrăcat repede și a plecat de acasă. Între timp, individul i-a spart locuința, în căutare de bani
Bătrân de 84 de ani, păcălit de un hoț cu ajutoare sociale. Pensionarul s-a îmbrăcat repede și a plecat de acasă. Între timp, individul i-a spart locuința, în căutare de bani

Bătrân de 84 de ani, păcălit de un hoț cu ajutoare sociale. Pensionarul s-a îmbrăcat repede și a plecat de acasă. Între timp, individul i-a spart locuința, în căutare de bani

16 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un individ care a păcălit o persoană s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor ieșeni. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Cătălin Rotaru la 1 an și 3 luni de pușcărie, pentru tentativă de furt calificat. Anchetatorii susțin că ieșeanul a păcălit un bărbat cu ajutoare sociale

Un individ a păcălit o persoană din Iași că se dau ajutoare sociale. Bărbatul s-a îmbrăcat repede și a plecat de acasă. Între timp, individul i-a spart locuința, în căutare de bani. Însă, acum, a venit „nota de plată” pentru ieșean.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat recent pe Cătălin Rotaru la 1 an și 3 luni de temniță, pentru tentativă de furt calificat. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Cătălin Rotaru, acuzat că a spart casa unui ieșean

Acest proces al lui Cătălin Rotaru (25 de ani) a început pe 1 aprilie 2021. Procurorii l-au trimis în judecată pe ieșean.

„Pe data de 7 martie 2021, inculpatul a indus în eroare pe persoana vătămată prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, în sensul că a anunțat-o că autoritățile locale distribuie ajutoare sociale în centrul satului Bohotin. După plecarea acesteia de la domiciliu, inculpatul a pătruns, fără drept și prin efracție, în locuința sa, cu intenția de a sustrage bunuri, intenție nefinalizată, deoarece a fost surprins de nepoții persoanei vătămate”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Potrivit acestora, înaintea incidentului, victima a fost vizitată de rudele sale.

„Pe 7 martie 2021, în jurul prânzului, persoana vătămată, în vârstă de 84 de ani, a fost vizitată de rudele sale, care i-au lăsat un pachet cu mâncare, apoi aceștia au mers în vizită la mătușa lor, fiica persoanei vătămate, care locuiește în zona bisericii din satul Bohotin, unde au stat aproximativ 30 – 40 de minute. În această perioadă, inculpatul se deplasa singur pe drumul public din satul Bohotin, iar, când a ajuns în fața locuinței persoanei vătămate, despre care cunoștea că locuiește singură, a chemat-o la poartă și i-a spus că a fost trimis de reprezentanții autorităților publice locale să o anunțe pe ea și pe alte persoane din zonă să meargă în zona Satu Nou, întrucât se distribuie ajutoare sociale.

Totodată, inculpatul i-a spus persoanei vătămate să-și ia și actul de identitate asupra sa. Persoana vătămată, dând crezare inculpatului, a încuiat ușa de la paravanul locuinței cu un lacăt, a închis poarta și a mers în zona Satu Nou, unde s-a întâlnit cu martorul M.A. care i-a spus că nu se distribuie ajutoare. Persoana vătămată a declarat că, în momentul plecării de acasă, l-a văzut pe inculpat îndreptându-se pe o stradă alăturată, acesta afirmând că mai are de anunțat și alte persoane”, au adăugat procurorii.

Prins în timp ce căuta bani sau bunuri numai bune de furat

Când nepoții au plecat cu intenția de a se deplasa către municipiul Iași, ajungând în fața locuinței victimei, au observat poarta și ușa de la paravan larg deschise, motiv pentru care au oprit autoturismul.

„Martorul S.C. a intrat în locuință, unde, într-o cameră, l-a găsit pe inculpat în timp ce căuta printre lucruri. Observând două sertare de la o mobilă de bucătărie deschise, iar lucrurile din interior răscolite, l-a întrebat pe acesta ce caută, inculpatul spunându-i că se numește «C.» și că este nepotul persoanei vătămate. De asemenea, martorul l-a filmat cu telefonul mobil pe inculpat când a ieșit din imobil, apoi, acesta, profitând de neatenția martorilor, a sărit un gard și a fugit prin grădina din spatele locuinței. Cu toții au observat că lacătul de la paravan prezenta urme de forțare, iar pe sol au găsit o bucată de fier în formă de «L» de care inculpatul s-a folosit la deschiderea lacătului”, au mai spus oamenii legii.

Ulterior, polițiștii au demarat o anchetă și au ajuns la Cătălin Rotaru, pe care l-au ridicat și l-au dus la audieri. În fața magistraților, ieșeanul a recunoscut comiterea faptei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *