Prima pagină » Culinar » Batoane proteice fără zahăr. Rețetă keto, cu conținut scăzut de carbohidrați

Batoane proteice fără zahăr. Rețetă keto, cu conținut scăzut de carbohidrați

06 oct. 2023, 14:28,
în Culinar

Aceste delicioase batoane proteice fără zahăr nu necesită coacere, au un conținut scăzut de carbohidrați, și sunt fără zahăr, fără gluten și fără nuci. În doar 5 minute puteți obține o gustare sănătoasă fără coacere, perfectă de avut oricând la îndemână.

Cele mai bune batoane proteice fără zahăr

Majoritatea batoanelor de proteine cumpărate din magazin conțin nuci. Adesea, acestea includ făină de migdale sau unt de migdale sau nuci de caju sau o formă de unt din nuci. Acum putem găși atât de multe batoane de proteine keto delicioase online, dar atunci când ai o alergie la nuci sau copilul sau soțul tău are, devine imposibil să cumperi cele mai multe batoane de cereale și batoane de proteine keto cu conținut scăzut de carbohidrați disponibile. Atunci când urmezi o dietă keto și chiar o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, consumul unei cantități semnificative de proteine și grăsimi sănătoase va ajuta la a obține mai repede senzația de sațietate. Puteți folosi semințe de floarea soarelui în loc de nucile din retetet clasice.

Aceasta este o rețetă foarte simplu de făcut acasă, din care veți obține 16 batoane a câte 151 calorii fiecare. Ingredientele necesare sunt 113 grame de semințe de floarea soarelui crude și nesărate, 113 grame de unt de semințe de floarea soarelui sau tahini, 2 măsuri de pulbere de proteine cu aromă de ciocolată, 85 grame de cacao neprelucrată, 180 grame îndulcitor cu conținut scăzut de carbohidrați, 1/4 linguriță sare, 8 linguri de unt moale sau ulei de cocos, 85 grame ciocolată fără zahăr și 1 lingură de unt (opțional, pentru glazură).

Instrucțiuni de preparare

Puneți toate ingredientele într-un vas cu mixer și amestecați până obțineți o pastă moale. Gustați și ajustați îndulcitorul dacă este necesar. Întindeți compoziția într-o tavă de pâine căptușită cu hârtie de copt. Refrigerați timp de 30 de minute. Tăiați în 8 batoane, apoi tăiați batoanele pe jumătate pentru a obține 16 batoane. Congelați timp de 30 de minute dacă doriți să aplicați glazura opțională.

Dacă doriți să le acoperiți cu glazură, topiți ciocolata și untul în cuptorul cu microunde timp de 1 minut sau la foc mic. Amestecați până când obțineți o textură fină și fără cocoloașe. Înmuiați jumătatea inferioară a batoanelor în ciocolată topită și așezați-le pe o tava căptușită cu hârtie de copt. Stropiți mai multă ciocolată deasupra batoanelor, dacă doriți. Nu este nevoie să le depozitați la frigder. Acestea pot fi puse și într-un recipient etanș, dar în lunile de vară călduroase este mai bine să le păstrați la frigider.

Dacă nu aveți alergii la nuci, puteți înlocui semințele de floarea soarelui cu orice tip de nuci pe care le preferați. De asemenea, puteți înlocui untul de semințe de floarea soarelui cu orice unt de nuci pe care îl preferați. De asemenea puteți opta pentru miere ca îndulcitor, sau puteți alege pur și simplu un îndulcitor care vă place. Adăugați o cantitate mică, apoi gustați și ajustați după propriul gust. Untul poate fi de asemenea înlocuit cu ulei de cocos pentru a obține batoane proteice fără zahăr și fără lactate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *