Batjocură în dosarul „Albumul”! Cristian Adomniței speră să scape de acuzaţii! Procesul penal, din amânare în amânare! – FOTO (EXCLUSIV)

03 aug. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Titlurile zilei

Dosarul intitulat generic „Albumul” a fot amânat de judecătorii gălăţeni! Amintim că procesul penal ce îl privește pe Cristian Mihai Adomniței a ajuns la Curtea de Apel Galaţi, după admiterea unei cereri de strămutare. Inițial, fostul șef al Consiliului Județean Iași a fost condamnat cu executare în procesul penal ce privește comiterea unor fapte de corupție

Batjocură în dosarul „Albumul”! Procesul penal al lui Cristian Adomniței merge din amânare în amânare. La primul termen al apelului, de la Curtea de Apel Galaţi, magistraţii au amânat cauza pentru data de 20 septembrie 2022.
Amintim că, în urmă cu câteva luni, a fost admisă o cerere de strămutare formulată în dosar.

„Instanța ia act de strămutare a prezentului dosar la Curtea de Apel Galați”, au precizat magistrații din cadrul Curții de Apel Iași.

Inițial, fostul șef al Consiliului Județean (CJ) Iași a fost condamnat cu executare în procesul penal ce privește comiterea unor fapte de corupție.

Dosarul „Albumul”, strămutat la Curtea de Apel Galaţi

La prima instanță, Cristian Adomniței a primit o pedeapsă de 3 ani și 2 luni de pușcărie. El este acuzat de procurorii anticorupție de favorizarea făptuitorului și fals intelectual. Totodată, Cristina Teodora Jinga a fost condamnată la 4 ani și 9 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și instigare la fals intelectual în formă continuată. Carmen Ingrid Irimescu a primit o pedeapsă de 4 ani și 4 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și complicitate la fals intelectual. De asemenea, Letiția Elena Popa a fost condamnată la 4 ani și 7 luni de temniță pentru instigare la abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Dosarul „Albumul” a început în iulie 2015. Procesul penal al lui Cristian Adomniței a mers din amânare în amânare. Cel mai mare scandal din fruntea CJ Iași a izbucnit în urmă cu aproximativ 7 ani. Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pe 3 iulie 2015. Atunci, fostul șef al CJ Iași, Cristian Adomniței, precum și Carmen Irimescu, Letiția Popa, Cristina Jinga, dar și societatea Laser Co SRL au ajuns în fața instanței, sub acuzații extrem de grave.

Cum a pornit scandalul ce îl implică pe Cristian Adomniței

Scandalul de la CJ Iași a izbucnit de la un contract încheiat pe 27 septembrie 2013 cu firma Laser Co SRL. În acel contract, pentru suma de 340.000 de lei, prestatorul trebuia să promoveze imaginea Iașului. Era vorba, în principal, despre promovare prin intermediul unor materiale tipărite: broșuri, calendare, hărți, mape de prezentare, pixuri, albume, fotografii etc. După un audit intern, în februarie 2015, angajații din cadrul Serviciului de Audit au descoperit că nu au fost predate materiale în valoare de peste 200.000 de lei. Procurorii au susținut că fostul șef al CJ, Cristian Adomniței, a încercat să mușamalizeze anumite nereguli.

„În perioada martie–aprilie 2015, inculpatul Cristian Mihai Adomniței, în calitate de președinte al CJ Iași și de ordonator principal de credite, cu intenție directă, le-a ajutat pe inculpatele Teodora Jinga și Carmen Ingrid Irimescu, în urma unei înțelegeri prealabile cu acestea, pentru a se evita descoperirea infracțiunilor pe care acestea le comiseseră și tragerea lor la răspundere penală. În contextul unei misiuni de audit declanșate cu privire la executarea acestui contract, inculpatul a efectuat demersuri menite să amâne finalizarea misiunii de audit, să creeze aparența că toate materialele prevăzute în contract fuseseră predate în termenul stabilit, inclusiv faptul că 948 de albume fuseseră restituite firmei pentru a fi modificate și să creeze timpul necesar pentru ca societatea inculpatei Popa Letiția Elena să realizeze și să predea efectiv albumele pe care nu le predase niciodată CJ”, au spus anchetatorii.

Acum, dosarul „Albumul” a ajuns pe mesele judecătorilor gălățeni, dar şi aceştia par că merg din amânare în amânare.

Comentarii
  • bufonul de la ateneu!

    pun pariu ca tipul asta nu o sa prinda o zi de puscarie!!!!

  • La fel ca prietenul lui senatorul Dan Lungu care a delapidat dublu la FILIT

  • Pacat de el, baiat destept, a facut treaba buna la CJ Iasi, dar a fost magar in dosarul Laser & Co. Chit ca avea ditamai salariul si cariera, nu se putea abtine sa nu se infrupte si el. Inca are prieteni si neamuri puternice de asta nu mananca puscaria, dar la toti le vine randul in viata. Si el stie asta.

  • Da fratilor , CAT mai Labarizti dosarul „Albumul” ca ne-am saturat noi …. pt ce mama masii iau judecatorii aia un pumn de bani daca o tot amana , ca asta poate oricine !!! SUNT SAPTE ani !

  • Sunt probe clare concludente in dosar care dovedesc clar furtul banului public!! Judecători corupti la fel ca si puscariasul Adonnutei! Cat mai durează???

  • Trebuie sesizat Parchetul european . Se judeca de 8 ani un dosar simplu ca buna ziua. Putere mizeria din justitie.

  • Nevastă-sa este judecătoare.
    Orice judecătoare se gândește „ar putea fi soțul meu”.
    Așa că…logic…amânarea…”se fixează un nou termen în data de”…pînă la Paștele cailor🤣

  • Anonimus Venețianul

    Inca un an ;i intra in prescriptie ! Nevasta-sa e judecatoare si in cazul acesta… favorizeaza infractorul…

  • Da’ ce aveți voi cu Cristian?
    Ciudoșilor!
    Doar au scăpat atâția de pușcărie!
    Vreți exemple?
    Las’ să stea omu’ lângă femeie și copchii!
    Oricum frate-su Bobby este mult, cu mult mai jmecher. Abia el o să facă pușcărie la câte șmenuri se bagă. Neamurile și „pretenii” o să-l facă.

  • Nevasta- sa judecatoarea este infractoarea nr.1 pentru ca pune pile la judecătorii corupti si mediocri sa tot amane un dosar de furt al sotului si a TAINUIT infractiunea sotului. Ca sotie stia ca banii sotului nu provin din salariu. Trebuie sesizata Comisia Europeana! Din cauza acestor infractori corupti si a justitiei corupte Romania primeste palme de la Europa. Dar Romania nu este in Europa, CORUPTIA furtul banului public este eticheta României!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *