Prima pagină » Local » Batalie crancena pentru sefia Parchetului judetean Iasi! Mandatul Carminei Pascal expira peste cateva zile! Castigator surpriza!
Batalie crancena pentru sefia Parchetului judetean Iasi! Mandatul Carminei Pascal expira peste cateva zile! Castigator surpriza!

Batalie crancena pentru sefia Parchetului judetean Iasi! Mandatul Carminei Pascal expira peste cateva zile! Castigator surpriza!

02 iul. 2018, 22:14,
Sorin Pavelescu în Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:657656;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Mihaela Apostol va fi noul sef al Parchetului de pe lânga Tribunalul Iasi peste doar câteva zile @ Aceasta a câstigat concursul de ocupare a functiei de prim-procuror, desi nu se afla printre favoriti @ Rezultatele obtinute sunt foarte bune @ A avut doi contracandidati foarte buni @ Favoritul competitiei era procurorul Alexandru Pecincu, dar într-un mod cu totul bizar, acesta a obtinut o nota mai mica la interviul de sustinere a proiectului managerial @ Cel de-a treilea competitor, procurorul Origel Cotoi, a lucrat la DNA Iasi, în prezent fiind specializat pe dosarele de coruptie din cadrul unitatii judetene de parchet @ Dupa sapte ani la conducerea Parchetului, Carmina Pascal urmeaza sa ocupe o functie de executie

Dupa aproape sapte ani în functia de prim-procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Iasi, peste doar câteva zile, mandatul Carminei Pascal va expira.

Mai exact, de pe data de 16 iulie 2018 Parchetul judetean Iasi urmeaza sa aiba un nou sef. În perioada 23 martie – 28 iunie 2018 a avut loc concursul pentru ocuparea postului de primprocuror. Având în vedere ca procurorul Carmina Pascal a avut deja doua mandate, nu mai putea detine aceasta functie pentru a treia oara.

Astfel, s-au înscris la concurs trei dintre procurorii din cadrul acestei unitati, Mihaela Apostol, Origel Cotoi si Alexandru Pecincu. Aparent, prima sansa pentru ocuparea acestui post apartinea ultimului mentionat având în vedere ca a ocupat functia de prim-procuror adjunct în ultimii sase ani.

Alexandru Pecincu este un magistrat foarte apreciat în colectivul de la Iasi, fiind un tip sociabil, carismatic si bine pregatit. Procurorul Mihaela Apostol a facut si ea parte din echipa de conducere a Parchetului de pe lânga Tribunalul Iasi, ocupând în ultimii ani postul de sef al Sectiei de Urmariri Penale.

Pe de alta parte, Origel Cotoi este un procuror experimentat, fost candidat la functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii în anul 2010, care avea sanse reale de a ocupa un asemenea post. Pentru o perioada de timp, acesta a facut parte din echipa Directiei Nationale Anticoruptie Iasi. Evaluarea candidatilor s-a realizat pe baza proiectului managerial si a lucrarii scrise.

Mihaela Apostol a obtinut rezultatele cele mai bune, fiind astfel viitorul prim-procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Iasi pentru urmatorii trei ani. Aceasta a obtinut media 9.35, dupa ce proiectul managerial a fost evaluat cu nota 9.40, iar lucrarea scrisa cu 9.30. Lupta a fost destul de strânsa, urmatorii doi candidati reusind sa obtina note destul de bune.
Parchetul a ramas fara adjunct pentru ca i-a expirat si mandatul lui Pecincu.

Mandatul Carminei Pascal expira pe data de 15 iulie, iar urmatoarea zi conducerea va fi asigurata de Mihaela Apostol. Înainte de a fi seful acestei unitati de parchet, Carmina Pascal a fost, din anul 2007, seful Sectiei de Urmariri Penale, fiind unul dintre cei mai cunoscuti procurori ieseni.

Înainte de a veni în echipa de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Iasi, Mihaela Apostol a lucrat la Parchetul de pe lânga Judecatoria Iasi, fiind numita acolo printr-un decret semnat de presedintele Traian Basescu în anul 2011. Se stiu destul de putine lucruri despre Mihaela Apostol, numele ei fiind pomenit destul de rar în spatiul public. Are 50 de ani, este absolventa a Institutului National al Magistraturii (INM) si a ajuns la Parchetul de pe lânga Tribunalul Iasi în anul 2013, dupa doar doi ani de stat la Parchetul local. În anul 2015, Mihaela Apostol a formulat o cerere pentru a fi verificata de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), iar raspunsul comisiei a fost acela ca nu a fost lucrator sau colaborator al securitatii.

În schimb, este destul de activa în ceea ce priveste protestul împotriva modificarilor legislative ale guvernarii PSD actuale. În mod surprinzator, Parchetul de pe lânga Tribunalul Iasi va ramâne fara adjunct în urmatoarea perioada, singurul candidat înscris s-a retras din cursa, desi avea rezultate foarte bune la primele probe. Urmeaza ca Mihaela Apostol sa-si formeze noua echipa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`