Prima pagină » Sanatate » Bătăile inimii pe minut: Simptomele care îți indică o afecțiune cardiovasculară  

Bătăile inimii pe minut: Simptomele care îți indică o afecțiune cardiovasculară  

13 ian. 2022, 10:09,
în Sanatate

Dacă bătăile inimii pe minut sunt lente sau rapide există posibilitatea să ai aritmie. Pulsul inimii variază și în funcție de activitățile pe care le avem. Datorită pulsului poți afla informații despre ritmul și puterea bătăilor inimii.

Pentru a reuși să evoluezi cât de repede bate inima ta trebuie să măsori frecvent pulsul. Acesta poate fi modificat de condițiile climaterice și poziția corpului. De asemenea, greutatea și utilizarea unor antibiotice pentru o infecție poate să-ți influențeze pulsul. Astfel, din moment ce simți pulsul poți identifica cât de repede îți bate inima.

persoana care isi verifica pulsul

Pe timp de repaus, în cazul copiilor frecvența bătăilor de inimă este de 70-100 de bătăi pe minut

Bătăile inimii pe minut: Care sunt valorile normale ale pulsului

Pentru a reuși să identifici dacă nu te supui riscului de a face un infarct trebuie să știi la câte bătăi pe minut riști să faci unul. Este important să-ți verifici pulsul și valorile tensiunii regulat. În cazul în care tensiunea este prea mare și ritmul bătăilor este prea alert sau lent trebuie să te adresezi unui specialist. Frecvența cu care bate inima ta îți indică dacă suferi sau nu de o afecțiune cardiovasculară.

Atunci când vrei să-ți măsori bătăile inimii ai nevoie de un cronometru. Este important să numeri bătăile inimii timp de 10 secunde. Numărul obținut trebuie înmulțit cu șase. Din moment ce efectuezi un astfel de exercițiu reușești să identifici bătăile inimii tale.

Pe timp de repaus, în cazul copiilor frecvența bătăilor de inimă este de 70-100 de bătăi pe minut. Pentru adulți valorile normale sunt cuprinse între 60-100 de bătăi pe minut. Atunci când ai un număr de bătăi pe minut mai mic sau mai mare de 60 există posibilitatea să suferi de o afecțiune. În cazul în care urmezi un tratament medicamentos cu antibiotice, pulsul poate fi influențat de acesta.

persoana care isi verifica pulsul

Atunci când vrei să-ți măsori bătăile inimii ai nevoie de un cronometru

Cum să-ți verifici pulsul inimii: Cea mai simplă metodă

Bătăile inimii pe minut pot fi identificate cu ajutorul unei electrocardiograme. Pe o hârtie gradată, rezultatul apare sub forma unor linii. Numărul bătăilor poate fi influențat de mai mulți factori. Printre aceștia se numără vârsta, nivelul de efort fizic și unele vicii. De asemenea, temperatura aerului și stările emoționale pot afecta bătăile inimii.

Pentru a măsura pulsul în condiții de domiciliu ai nevoie de un cronometru. Din moment ce ai pregătit ceasul trebuie să stai într-o poziție specială. Atunci când verifici pulsul, ceasul trebuie să stea în palma stângă.

Este important să amplasezi și degetele într-un mod specific. Astfel, degetele arătătoare și cel mijlociu ale mâinii libere trebuie amplasate pe încheietura mâinii. Este important ca degetele să se regăsească aproape de osul de la marginea încheieturii și tendonul care unește degetul mare. Este important să mișcați degetele până identificați pulsul.

Pentru a ușura procesul de numărare a bătăilor poți să calculezi până la 30 de secunde. Ulterior, valorile obținute trebuie înmulțite cu doi. Din moment ce ritmul inimii este neregulat, trebuie să mai numărați până la un minut.

persoana care isi verifica pulsul

Pentru a reuși să identifici dacă nu te supui riscului de a face un infarct trebuie să știi la câte bătăi pe minut riști să faci unul

Cum să identifici că suferi de aritmie: Primele simptome ale afecțiunii

De cele mai multe ori, aritmia este asimptomatică. Însă, există unele simptome care te pot determina să efectuezi un control medical. Printre primele semne sunt palpitațiile și senzația că inima bate prea tare. De asemenea, poți simți și o ușoară fluturare în piept.

În cazul în care atât pulsul, cât și tensiunea sunt mari trebuie să folosești diverse trucuri pentru a scădea nivelurile acestora. Atunci când bătăile inimii au un ritm crescu cu siguranță vei simți o amețeală sau o senzație de confuzie. Se pot manifeste și unele dificultăți de respirație și un disconfort la nivelul toracelui.

Din moment ce bătăile inimii pe minut nu se încadrează în parametrii normali trebuie să consulți un medic specialist. Doar urmând un tratament specific vei reuși să ameliorezi slăbiciunile și să reduci din oboseală.

persoana care isi verifica pulsul

Dacă bătăile inimii pe minut sunt lente sau rapide există posibilitatea să ai aritmie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024