Prima pagină » Local » Bătaie pe 20 milioane euro la CJ. Lista completă a firmelor care vor să refacă lotul 3 din axa rutieră Iași-Suceava
Bătaie pe 20 milioane euro la CJ. Lista completă a firmelor care vor să refacă lotul 3 din axa rutieră Iași-Suceava

Bătaie pe 20 milioane euro la CJ. Lista completă a firmelor care vor să refacă lotul 3 din axa rutieră Iași-Suceava

13 feb. 2021, 03:00,
Vlad Rotaru, în Local

Licitatia pentru reabilitarea lotului 3 din axa rutiera Iasi- Suceava a facut ca mai multe firme sa se inscrie la licitatia derulata de Consiliul Judetean Iasi. Proiectul derulat cu fonduri europene a fost contestat de mai multe ori

Un numar de 9 firme si asocieri de firme s-au inscris la licitatia de 96 milioane lei (20 milioane euro) derulata de Consiliul Judetean Iasi pentru reabilitarea celui de-al 3-lea lot din axa rutiera strategica 1 Iasi-Suceava, respectiv DJ 281 Belcești -Ceplenița – DN 28B și Modernizarea DJ 281 de la DN 28B – Scobinți – Lespezi. Procedura derulata din fonduri europene a starnit un interes urias printre constructori. Licitatia a mai fist contestata de cateva ori, interesul printre asfaltatori fiind unul destul de urias. Cum Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a dispus reluarea procedurii, autoritarea judeteana s-a conformat, iar pe 11 februarie 2021 a publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice lista finala a ofertantilor. Ulterior se va face evaluarea ofertelor, iar in urmatoarele lumi se va anunta si castigatorul.

Lista firmelor inscrise la axa rutiera Iasi-Suceava

Astfel, la licitatie au depus oferte urmatoarele societati: asocierea Alpenside SRL (firma care lucreaza la primele 2 tronsoane din axa) -Electra Invest SRL, dar si asocierea Danlin XXL- Electroaxa SRL -Damiena-Mihoc Oil.
De asemenea, au mai depus oferte asocierea Mavgo Holding (lider)- Loial Impex- Compania Constructii Feroviare- General Electric- Antrepriza de Constructii Drumuri si Autostrazi- Hydrostroy AD.
Oferta a mai fost depusa din partea firmei Daroconstruct SRL, cea care a contestat anterior licitatia pentru lotul 3 din axa rutiera Iasi-Suceava. Aceasta firma s-a asociat cu Rutador SRL- Loial Impex -Demo Idil Construct SRL – Agnel Industry- General Tehnic SRL -Damiena.

Curg ofertele la proiectul derulat cu bani europeni

O alta oferta a fost depusa de asocierea din care face parte Conest SA, firma abonata la banii Primariei Iasi. Firma s-a asociat cu Tehno Forest- Aramis SRL-Loial Impex – Viacons Rutier-Damiena-Teleconstruct Company si Earthlink SRL pentru a prinde potul de la CJ Iasi.
La licitatie au mai depus oferte si asocierea Autotehnorom (lider)- Constructii Feroviare Mures SA -Erda Plus-Construct & Drum SRL- Loial Impex-Netcom Activ.
Lista ofertelor cuprinde si asocierea Con Ted Company -Mis Grup- Four M Building Technology SRL – PG Delta Electron SRL – Loial Impex si Test Prima.
Oferta cu nunarul 8 a fost depusa de asocierea Deliver Lex Trans (lider) – CTT Constructii Safe – R.C.M. Construzioni- Gorenjska Gradbena Druzba.
Ultima asociere este cea dintre Eky Route- Dimex 2000 Company- Damiena-Lincas. Eky Route este controlata de Ioan Echimov si a fost desemnata initial castigatoare. Procedura a fost insa anulata de CNSC dupa un scandal urias.

Circ pe bani europeni in mandatul lui Maricel Popa

Reabilitarea soselei de peste 40 kilometri a ajuns la Eky Route SRL cu largul concurs al lui Maricel Popa, fostul sef al CJ Iasi. Popa i-a facilitat mai multe contracte lui Ioan Echimov in mandatul anterior. Cum licitatia derulata cu bani europeni a fost contestata de firma Darconstruct planurile celor 2 au fost date peste cap.
Axa rutiera Iasi -Suceava are o lungime de 192 kilometri, traverseaza 22 localitati, iar costurile totale ale proiectului sunt de 103 milioane euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *