Prima pagină » Actualitate » Bătaie la Untold 2022. Ce a transmis Poliţia, după ce în timpul concertului mai mulţi spectatori s-au lovit – FOTO, VIDEO

Bătaie la Untold 2022. Ce a transmis Poliţia, după ce în timpul concertului mai mulţi spectatori s-au lovit – FOTO, VIDEO

08 aug. 2022, 10:59, 1 ,
în Actualitate

Spectacolul de la Cluj Napoca s-a încheiat cu un incident reprobabil. Spectatorii au imortalizat o bătaie la Untold 2022. Mai mulţi tineri şi-au împărţit pumni şi palme, iar filmarea a fost publicată pe o reţea de socializare.

Scandalul a pornit exact în timpul concertului lui David Guetta.

Bătaie la Untold 2022. Mai mulţi tineri şi-au împărţit pumni şi palme

Un scandal de amploare a izbucnit la Untold 2022. Tinerii care şi-au împărţit pumni şi palme au fost filmaţi de ceilalţi spectatori şi cu greu au fost despărţiţi. După ce clipul video a fost urcat pe o platformă mass-media, Poliţia s-a autosesizat. Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz, dar afirmă că nu au primit absolut nicio sesizare.

„În urma verificărilor nu a fost identificată vreo sesizare cu privire la incidentul din imagini, iar până în prezent nu s-au formulat plângeri”, se arată în comunicatul Poliției.

Un tânăr aflat la festival a transmis că prea mulţi oameni au fost lăsaţi să se înghesuie pe gazon.

”O bătaie a izbucnit în timpul concertului lui David Guetta. Mult prea mulţi oameni lăsaţi să se înghesuie pe gazon”, a spus un festivalier, citat de stiridecluj.ro.

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ştefan Cicio-Pop” a precizat că în spaţiul public au fost difuzate imagini cu o altercaţie, pentru care, la nivelul IPJ Cluj au fost început verificări.

Pe lângă neplăcerea creată de această bătaie, la Untold 2022 a fost surprins şi un moment emoţionant, un tânăr aflat într-un scaun cu rotile a fost ridicat de mulţime pentru a avea o vedere mult mai bună la scenă.

Activităţi de prevenire a consumului de droguri, la Untold 2022

În cadrul Festivalului Untold 2022 s-au demarat o serie de activități de prevenire a consumului de droguri și substanțe periculoase. Peste 4.500 de persoane au fost informate asupra riscului asociat în caz de consum. Mai mult decât atât, în timpul celor 4 zile de concert s-au făcut demonstrații în ceea ce privește efectele substanțelor psihoactive asupra creierului, prin utilizarea de ochelari speciali care distorsionează realitatea. De asemenea s-au folosit un alt tip de ochelari care stimula starea produsă de alcool și unul altul care stimulează efectele consumului de droguri.

Totodată, reprezentanții Agenţiei Naţionale Antidrog din Cluj alături de Poliția Rutieră au ieșit pe străzile din Cluj-Napoca, pentru a preîntâmpina evenimentele rutiere nedorite, cauzate de consumul de alcool sau droguri la volan.

Mai mult decât atât, un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație a survolat zona cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datele necesare pentru bună desfăşurare a acestui eveniment. Deficiențele constatate au fost sancționate cu 12 amenzi, în valoare totală de 6.000 lei și 28 avertismente.

Amenzi și ajutor medical, acordate mai multor persoane prezente la festival

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au aplicat nu mai puțin de 34 amenzi în valoare de 30.345 lei și 19 avertismente, iar jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au aplicat 10 amenzi în valoare de 3.700 lei și 3 avertismente.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 49 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere, iar 11 persoane au fost depistate conducând sub influența substanțelor psihoactive.

Nu în ultimul rând, o atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Așadar, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor aflate la cele cinci posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și de cel al UPU-SMURD Cluj au acordat sprijin participanților, în mai multe situații.

– „75 traumatisme diverse (escortații, contuzii, suspiciuni de fracturi, etc.);

– 82 dureri digestive;

– 53 dureri de cap, membre inferioare sau altele;

– alte 209 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacții alergice, etc.)

În zece situații a fost nevoie de investigații medicale de specialitate, astfel că nouă adulți și un copil au fost transportați la spital”, se mai arată în comunicatul remis presei.

În altă ordine de idei, clujenii se pare că au profitat la maximum de acest festival şi au oferit cazare la preţuri exorbitante. Dacă o cameră de cămin ajungea la 500 de euro, un apartament cu trei camere costa 3.000 euro. Astfel, bătaia de la Untold 2022 nu s-a încheiat cu victime care să aibă nevoie de intervenția unui echipaj medical.

Comentarii
  • Mizerie de spectacol. De fiecare data cand este Untold , sunt si fapte necugetate. De aceea acest Untold trebuie interzis. Pe Emil Boc nu il intereseaza de „lucrurile traznite”, important este sa obtina cat mai multi bani. Daca as fi prim ministru, as interzice asa ceva pe termen nelimitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *