Prima pagină » Titlurile zilei » Bătaie la școala gimnazială dintr-o comună ieșeană! Secretarul era cât pe ce să fie linșat. Tatăl unui elev l-a așteptat în curte și i-a aplicat o corecție cu pumnii – FOTO

Bătaie la școala gimnazială dintr-o comună ieșeană! Secretarul era cât pe ce să fie linșat. Tatăl unui elev l-a așteptat în curte și i-a aplicat o corecție cu pumnii – FOTO

29 mart. 2023, 02:00, 12 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

Un părinte din comuna Sirețel a vrut să-și facă singur dreptate, după ce băiatul de clasa a VII-a ar fi fost agresat de secretarul școlii gimnaziale din localitate. L-a prins în curtea școlii, l-a împins și i-a aplicat un pumn. Conducerea școlii susține că a făcut verificări și că elevul ar fi cel care a provocat scandalul

Conflict rural la Școala Gimnazială din comuna Sirețel, județul Iași. Tatăl unui elev de clasa a VII-a a devenit orb de furie când a auzit că secretarul școlii, Ovidiu Huțan, i-ar fi agresat băiatul în cursul zilei de marți, 21.03.2023. Iulian Andron s-a deplasat la școală, în jurul orei 13:00 și l-a chestionat pe secretar.

De frică, angajatul școlii a părăsit clădirea, dar Andron l-a ajuns din urmă, l-a îmbrâncit și a apucat să-i aplice un pumn, conform martorilor. Secretarul a reușit să se îndepărteze. Conducerea școlii a sunat la 112, iar un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului. Nu este primul scandal din comuna Sirețel ce a fost relatat în edițiile BZI.

Scandal la școala gimnazială dintr-o comună ieșeană, conducerea a găsit vinovatul

Contactat de reporterii BZI, Mihai Marius Cojocaru, directorul școlii, a precizat că după vizionarea camerelor de supraveghere s-a ajuns la concluzia că reacția părintelui a fost disproporționată, deoarece elevul ar fi devenit agresiv cu secretarul școlii.

„Am fost înștiințat că secretarul a fost agresat de acel părinte. Părintele acuza că i-a fost jignit băiatul. S-a văzut pe camere că părintele l-a împins pe secretar și i-a dat cu pumnul din spate. Poliția a venit și s-au luat declarații. Incidentul s-a petrecut în timpul orelor. Am întrunit comisia de disciplină și am constat că acuzațiile părintelui nu sunt confirmate. Și mama copilului a cerut să se facă cercetări. De fapt, elevul a avut un limbaj agresiv și a aruncat cu apă spre secretar. A fost informat și Inspectoratul Școlar”, a subliniat directorul școlii.

Secretarul unității de învățământ a refuzat să comenteze incidentul în care a fost implicat.

„Este problema mea, personală”, a declarat Ovidiu Huțanu. Nici mama băiatului nu a comentat conflictul.

„Nu pot să vă spun prea multe. Soțul meu revine într-o oră”, a spus Mara Andron.

Până la închiderea ediției, Iulian Andron nu a revenit cu precizări. Au fost cazuri semnalate și când elevii s-au bătut între ei, iar imaginile au ajuns pe paginile de socializare. Conflictul s-a petrecut anul trecut, la Colegiul Tehnic „I.C. Ștefănescu” din Iași.

Primarul Gelu Șpaiuc l-a caracterizat pe agresorul din comună

Contactat telefonic, primarul Gelu Șpaiuc a explicat că a fost destul de surprins în momentul în care a auzit că Iulian Andron l-a agresat pe Ovidiu Huțanu.

„Sunt organe de cercetare. Să-și rezolve problemele între ei. Îl știu (despre Andron – n.r.), este un băiat muncitor, colectează lapte în sat. Nu poți să vorbești decât frumos despre un astfel de om. Am fost destul de surprins. Eu îmi văd de treburile mele. Nu este prima dată când la școală sunt probleme. A fost un copil cu piramida nazală spartă, iar profesorul de serviciu nu era prezent. Sunt multe probleme, dar nu mai zic”, a comentat primarul Gelu Șpaiuc.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua anchetatorii în cazul bătăii din comuna Sirețel. Nu este exclus ca părțile implicate să ajungă la o înțelegere.

Comentarii
  • Laurian (anonim), bibliotecar iasi, salariu 5400 ron

    Asa e in viata, o dai, o iei, nu mai vrea nimeni sa munceasca pe 50 de parai

  • Cum sa nu zica primaru ca e un baiat muncitor, doar trebie sa primeasca votul. In rest el nu se baga sa isi primeasca pedeapsa, il doare la pix :)))

  • Comportament primitiv, nu se poate sa iti faci singur dreptate, saracul cadrul didactic ce sa mai spuna si el evita sa dea amploare unei asemenea fapte.

  • cauza care la determinat sa ia aceasta decizie pe agresor este evidenta, la cum arata in poza nu a prea fost la randul lui la scoala si i se pare normal un asemenea comportament. Ce sa mai sesizezi organele de cercetare dai cu pumnul si iti faci dreptate.

  • Conducerea acestei comune tine frecvent prima pagina cu scandaluri, daca imediat in urmatorul articol vedem ca la Barnova se fac investitii la reteaua de apa, la Siretel „batai si lupte rurale in cusca” ar trebui sa o lase mai moale domnul primar sa ne povesteasca de piramide nazale sparte, Rusine tovarasi.

  • Articol comanda de primar sa poată schimba directorul, ca nu ia masuri

  • Politia si firma de paza erau la mici?

  • Directorul scolii este responsabil

  • Cu un asa primar mic si gras pe care mai bine “îl sari decat sa-l inconjori” ce ai vrea sa auzi in Sîrițel? Scandaluri, probleme, lipsa apei, a gazului a strazilor etc. SPAIUC E O LATURA, E CANCERUL COMUNEI!!!

  • Un copil needucat, imbecil, sălbatic provine dintr-o familie de imbecili, needucati, mârlani bețivi, ce se naște din pisică șoareci mânâncă, așa tată așa fiu. Acești tembeli mâine poimâine vor fi studenții care vor invada Iașul…

  • Propun mutarea comunei Sirețel la județul Suceava, să nu mai avem sălbaticii ăia în județ la noi. Sunt izolați acolo, de asta și fac precum sălbaticii.

  • Aceste solutii destepte spun mult de capacitatea si nivelul tau de pregatire. Evident locul (habitatul) din care ar trebi sa faci dumneata parte este undeva in Africa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`