Prima pagină » Local » Bătaie la o școală din Iași. Un elev a fost lovit cu pumnii și picioarele de colegul de clasă! Este incredibil de unde a pornit totul: „Martorii au filmat, nimeni nu a intervenit” – EXCLUSIV/GALERIE FOTO/VIDEO

Bătaie la o școală din Iași. Un elev a fost lovit cu pumnii și picioarele de colegul de clasă! Este incredibil de unde a pornit totul: „Martorii au filmat, nimeni nu a intervenit” – EXCLUSIV/GALERIE FOTO/VIDEO

15 iun. 2023, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

Un adolescent de doar 13 ani din Iași a fost lovit cu pumnii și picioarele de propriul coleg de clasă. Întâmplarea a avut loc marți, 13 iunie 2023, în una dintre pauze, la Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași. Martorii au filmat întregul conflict fără să intervină sau să anunțe profesorii. Mama victimei, elev în clasa a VII-a, a povestit de unde a pornit totul, motivul fiind incredibil

Ana Moisa, mama elevului pus la pământ de colegul de clasă bătăuș, a primit de la o altă mămică filmarea în care a fost surprins conflictul. Se pare că totul ar fi început de la un capac de lipici pe care agresorul l-a luat de la victimă, băiatul femeii.

„Eu lucrez tot în Alexandru, la o creșă. Am aflat de altă mămică, ce mi-a trimis filmarea. Am așteptat să iasă copiii de la școală și băiatul ca să-mi povestească ce a fost. Ei doi se mai certau uneori, dar asta e prea de tot. După ora de desen, din ce mi-au spus ceilalți elevi, copilul meu își strângea lucrurile, pensulele, iar colegul i-a luat capacul de la lipici.

Băiatul a insistat să i-l dea, voia să-și pună lipiciul în ghiozdan, însă colegul a ținut-o pe a lui și nu i-a înapoiat capacul. Văzând asta, și al meu i-a luat caietul, iar de aici au început să se împingă. Colegul a început să-l lovească tare cu picioarele, cu pumnii… Filmarea nu e completă, chiar au mai fost câteva schimburi între ei. Nu are urme pe față sau în alte zone, însă îl doare tare umărul. Nu am mers la medic, însă o să merg dacă durerea va persista”, a declarat Ana Moisa.

Elevul lovit cu pumnii și picioarele, extrem de speriat

Ana Moisa a subliniat faptul că băiatul este speriat în urma celor întâmplate.

„După ce i-am așteptat să iasă de la școală, colegii mi-au menționat ce v-am spus, al meu, extrem de speriat, a strigat: «Mama, crede-mă că nu sunt eu de vină». Nimeni nu a luat atitudine, nu a intervenit nimeni, bine, nici nu erau foarte mulți în clasă, dar nu au fost anunțați imediat profesorii.

Cu mama celui care a făcut asta nu se poate discuta, am încercat… Am înțeles că băiatul nu are tată… Eu sunt o persoană pașnică, nu vreau lucruri de genul, de asta nu m-am apucat să fac scandal la director, dar vreau să se rezolve, să nu se mai întâmple. A aflat dirigintele, a fost făcută o comisie de disciplină ieri. Merge la școală în continuare, vom vedea”, a menționat Ana Moisa.

Imagini greu de privit

Pe filmarea făcută de un alt coleg se observă cum colegul, băiatul cu pantaloni cu dungă roșie, îl lovește cu picioarele. Deși elevul din urmă cade între scaune, neavând putere de reacție, agresorul continuă să-l lovească cu picioarele. La un moment dat, victima se ridică, încercând să se apere, dar mai primește un pumn. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași s-au sesizat în acest caz.

„Referitor la situația prezentată, menționăm că unitatea școlară a început verificări pentru a identifica contextul în care s-a produs acest episod violent și pentru a lua măsurile care se impun”, a declarat Antonina Bliorț, purtător de cuvânt ISJ.

Recent, mai mulți elevi din localitatea Zbereni, din comuna ieșeană Cotnari, au lovit, în mod repetat, tot cu pumnii și picioarele, o colegă de școală.

Comentarii
  • Am și eu copil la această școală. În atare situație, pentru așa ceva, cert nu voi aștepta reacția autorităților pentru că e clar! Din contra! Îi rup capul gunoiului și îmi asum. Nu voi permite niciodată ca un gunoi, copilul unor retarzi fără educație să facă așa ceva copilului meu ! Îi pup cu ranga’n gură fără drept de apel! Apropo, ce s a mai întâmplat cu gunoiul de elev tot de acolo, elev prin clasa a șasea, da repetent de vre-o 2 ani care tâlhărea alți copii pe acolo și din cauza lui o fetiță a fost transferată la o altă școală?! Știe cumva profa de ,,litere?!”

  • E vorba de clasa 6 E de la Școală Alexandrul cel Bun,într-adevăr copilul ăsta Marian face o groază de probleme de ceva timp in clasa aia ,direcțiunea știe de problemă dar preferă să nu facă nimic.Ar trebuie demiși ambii directori,diriginta Mirabela Cazacu nu are nici o treabă cu ținutul în frâu a acestei clase, i-ar boul asta fara creier pe nume Marian bătăușul clasei a 6 E exmatriculat fără discuție și să-l ducă masă la un centru de reeducare

  • Este vorba de clasa 6 E de la școală Alexandrul cel Bun ,copilul ăsta Marian face probleme de ceva timp in clasa aceea,am mai fost multe cazuri avansul in prim plan pe acest copil fara creier.Directiune știe despre problemele cu acest copil,dar a preferat să nu facat nimic.Ar trebuie demiși ambii directori ,iar diriginta madam Mirabela nu are nici o treabă cu clasa asta Huliganul trebuie exmatriculat fără discuție și trimis la un centru de reeducare

  • Mămico, ești nebună? Du-ti copilul la spital, proasto! Auzi la ea nu l-am dus la medic…. Vaci proaste de mame inculte și lipsite și de creier și de mila

  • Mămico, ești nebună? Du-ti copilul la spital, proasto! Auzi la ea nu l-am dus la medic…. Vaci proaste de mame inculte și lipsite și de creier și de mila

  • Sunt un elev și 6E,clasa în care a fost bătaia,asta nu a fost prima bătaie care a mai fost in clasa,au fost multe anul acesta dar și anul trecut.Marian (agresorul)mai bate un băiat din clasă, aveam filmări și cu bătăile acelea,dar o dată agresorul a luat un coleg de gât și la ridicat în sus. Era și diriginta în clasă,dumneaei a țipat doar ca să îl lăsă jos.Diriginta trebuia să ia măsuri în ziua aceea.

  • Agresorul trebuie exmatriculat
    Directorii tb demisi ,pt ei cunosteau situatia dar au musamalizat mereu.
    Profesoara care face pe diriginta la aceasta clasa,dar nu si indeplineste atributiile de serviciu ar trbui sa ramana fara dirigentie cel putin 4ani.
    Ce asteptati ?Sa se omoare prin scoli,ca in occidentul ,,clviizat”?
    Parca greva era si pentru demnitate

  • Pentru Anonim, 9.56: Daca esti elev in clasa a 6-a si scrii cu atatea greseli, e vai de capul tau. Lasa comentariile online si pune mana pe carte…. mai ai timp sa recuperezi lacunele….Daca iti doresti…Daca nu, lopata oricum e mai grea decat pixul!

  • Au fost mai multe conflicte în care a fost victima din incident de vina.Ar trebui și el sa se controleze, ar trebui dus la un psiholog ca să învețe să își controleze emoțiile.Trebuie mutat la Scoala Holban !!

  • Toți din comentarii dau vina pe Marian dar nu e așa, înafară de incidentul acesta patric ii sparse ochelari, îi dădea cu pumnul în ochii și reacționa foarte urat nu doar lui și la ceilanti copii!!! Se băteau odată și câteva fete sau băgat și sau ales cu un pumn în ochii, și pipaia fetele! Doamna Moise Ana a mințit că sau întâlnit cu copii după școală, doar sa întâlnit cu un coleg și a vorbit, singurul părinte care a venit a fost mama lui Marian în fiecare zi!!! Nimeni nu știe nimic doar cei din clasa știu, chiar dacă alții zic ca știu și nu știu. În clasa aceea sau întâmplat multe dar nu doar vina lui Marian, știu tot ce se întâmplă sunt uimita de unele comentări și dezvăluiri, și doamna diriginta nu face nimic decât sa ii certe fără sa eie masuri chiar dacă și în a 5 a făcut bătăi și mai rele. Daca știe tot ar trebuii sa știe situația toată nu doar din videoclipul asta, cei au prins doar când dădea Marian nu și patric!!!

  • E vina telefoanelor, le-au spălat creierii va zice eu

  • Acest copil victima a rupt caietul, tricoul și a lovit pe celalalt dar mama „victimei” nu spune adevăru,ca copilu victima s-a plimbat pe la mai multe scoli fiind violent fără control. Copiii din clasa sunt de alta părere.

  • Moisa Anca este o mama care își apără dor copilul ei dar ia nu știe că lui Marian ia murit tatăl și copilul lui Anca Moisa la înjurat pe lângă asta nu ia dat voie unei profesoare sa iasă din clasă pentru că nu a fost atent la explicați și la test na știut nimic și majoritatea copiilor au luat 10 el a fost singurul fara punctaj la test, are probleme se cacă pe el la 13 ani rade de alți colegi când îi scoate la tablă și nu știu și colegi când rad de el o suna pe masă ( Moisa Anca ) numai la copilul ei needucat se gândește .

  • Patryk („victima”) e cel mai vinovat (părerea mea).

  • Dacă nu erau telefoane,nimeni nu știa că s-ar fi întâmplat așa ceva în pauză.Faptul că colegi mei care erau în clasă au stat și au râs în loc să anunțe profesorul de servici de pe hol e alta.

  • Acest articol vorbește DOAR despre partea victimei. Amândoi elevii sunt de vina, asta e clar. Fără discuții. Da, a fost speriată și bătută victima, dar cum rămâne cu faptul că victima a sărit prima pe agresor? Din cauza unui capac de lipici, atenție!
    Sau că victima a sfâșiat tricoul agresorului plus caietul? Nu e la fel de grav ca bătaia, dar ar trebui luat în calcul și acest lucru. Trebuie să se analizeze ambele cazuri, nu doar unul singur.
    Amândoi pot fi numiți agresori.

    Adevărul este că doamna Moisa ar trebui să accepte faptul că copilul ei nu e singurul care a avut de suferit. Orice mamă vrea să își apere puiul, dar trebuie să fim realiști. Traumatizat, cum o fi fost el, tot el a sărit primul pe agresor…Din cauza unui capac de lipici, suna aproape stânjenitor și chiar de-a dreptul penibil, nu?
    Bineînțeles, și agresorul e vinovat.

    Sunt de părere că victima trebuie să vorbească cu un psiholog care se ocupa cu așa ceva, nu este nicio rușine și l-ar ajuta enorm de mult. Pentru că nu se mai poate continua in felul acesta…S-au mai întâmplat incidente, cum ar fi că victima a țipat la profesori sau s-a luat la bătaie cu elevii din cauza nervilor. Și multe altele, fapte chiar mai grave, totul din cauza acestor „ieșiri nervoase”, ca să le zic așa. Stă o problema serioasa la mijloc, și nu este bine nici pentru el, nici pentru cei din jurul lui. Nu se va ajunge in niciun punct dacă nu se va rezolva aceasta problemă.
    Dacă mama sa, să zicem, îl muta in alta clasă/școală, se rezolva problema?
    Îi schimbă cumva comportamentul?
    Și el trebuie să învețe să se controleze, e un fel de bombă cu ceas și nu îți poți da seama când poate exploda.

  • Patryk sau așa zisă victimă a vrut să se arunce pe geam pentru că nu știa cum se zice la negru în germană.

  • Patrik lafel și măsa sunt niște vaci împuțite car nu știu sa facă nimic numai sa se ia în gura cu alți și mie misa întâmplat odată sau de 2 or sa ridic vocea la patric

  • Dragi colegi a lui Patric,mai pune-ti mana pe carte! Sunteti toti analfabeti,nu aveti gram de respect pentru un parinte. Vorbiti si injurati ca de la coada vacii!
    Chiar daca copilul are probleme psihice,e de latitudinea mamei si directorului sa ia masuri in aceasta privinta. Nu duci un copil cu probleme intr-o scoala cu o clasa plina de analfabeti pentru ca ei nu vor sti cum sa ajute la integrarea copilului.

  • Sunt un coleg de al lor si recunosc ca si noi am gresit pentru ca am filmat si nu am mers la profesori, Patryk este si el rau, vorbeste urat cu noi, face treaba mare pe el si dupa ne atinge si cand ii zicem sa mearga la baie sa se stearga nu vrea si ne injura, si pe mine ma injura des, m-a si atacat si pipaie si fetele. Ar trebui dus la un psiholog sau luat masuri in privinta comportamentului lui.

  • Asta e problema, nimeni nu încearcă să îl ajute. În special mama sa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *