Prima pagină » Razboi în Ucraina » Bătaie între un preot rus și un preot ucrainean. Rusul i-a dat cu crucea în cap – FOTO, VIDEO

Bătaie între un preot rus și un preot ucrainean. Rusul i-a dat cu crucea în cap – FOTO, VIDEO

29 iul. 2022, 12:43, 4 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Bătaie între un preot rus şi un preot ucrainean la înmormântarea unui soldat din Ucraina. Totul a început în momentul în care preotul ucrainean l-a acuzat pe cel rus de încurajare a războiului. Preotul rus nu a stat prea mult pe gânduri şi i-a aplicat o cruce în cap ”rivalului” său.

Biserica Ortodoxă din Ucraina s-a desprins de Biserica Ortodoxă din Rusia după invazia țării de către ruși. Şeful Bisericii Catolice a lansat un apel la adresa şefului Bisericii Ortodoxe Ruse pentru a-şi uni eforturile în vederea încheierii ostilităţilor din Ucraina, transmite luni DPA.

Un preot rus și un preot ucrainean s-au luat la bătaie

Totul a început la înmormântarea unui soldat ucrainean ucis pe front. Preotul ucrainean a ținut un discurs dur la adresa Bisericii Ortodoxe Ruse spunând că șeful bisericii este de acord cu războiul din Ucraina. Preotul rus care participa și el la înmormântare nu a acceptat critica colegului său și a devenit violent. A ieșit o bătaie în toată regulă după ce preotul rus i-a aplicat o cruce în cap celui ucrainean. Incidentul a avut loc în regiunea Vinița din Ucraina.

Crucea este, cel mai probabil din lemn și nu a provocat daune uriașe. Preotul ucrainean nu a avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate. Tot conflictul a fost aplanat de soldații care participau la eveniment. Nu se cunoaşte cu exactitate dacă cei doi preoţi se cunoşteau dinainte ca acest conflict să izbucnească. Nu se cunoaște cu exactitate la ce eveniment participa preotul rus. Oricum, incidentul a stârnit reacții diverse în spaţiul public. Unii internauţi au condamnat gestul preotului rus, alţii i-au luat apărarea.

Biserica Ortodoxă din Ucraina s-a desprins de Biserica Ortodoxă din Rusia

În luna mai, Biserica Ortodoxă din Ucraina, biserică aflată sub incidența Bisericii Ortodoxe din Rusia s-a desprins de aceasta. Motivul a fost cel al invaziei Ucrainei, considerată de clerici un act tragic. Patriarhul Kiril, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a fost condamnat în repetate rânduri pentru discursurile pro Vladimir Putin. Înalta față bisericească, nu numai că nu a condamnat invazia Rusiei, dar pare că a acceptat acest lucru. Biserica Ortodoxă Rusă s-a mai confruntat cu reacții internaţionale. De exemplu Papa Francisc și-a anulat vizita în Rusia îndemnându-i pe preoţii de la Kremlin să protesteze împotriva războiului. Biserica Ortodoxă Rusă l-a criticat pe Papa Francisc care a făcut mai multe declarații tăioase la adresa instituției:

„Este regretabil că la o lună şi jumătate după conversaţia cu patriarhul Kirill, Papa Francisc a ales o tonalitate eronată pentru a transmite conţinutul acestei conversaţii”, ceea ce ”nu va contribui la un dialog constructiv între Biserică Romano-Catolică şi Biserica Ortodoxă Rusă”, menţionează într-un comunicat Departamentul pentru Relaţii Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Așadar, faptul că un preot rus s-a bătut cu un preot ucrainean arată că situația nu este deloc roză între cele două popoare aflate în aceste momente în conflict.

 

Comentarii
  • :))) amuzant

  • Asta a Ortodoxismul in toata splendoarea lui. Cea mai spurcata si corupta religie din lume.

  • George, daca atat ai avut tu capacitatea de a intelege din ortodoxism nu ma mira faptul ca dupa cate se observa esti subdezvoltat mental, facand parte dintro subspecie doar cu aparenta omeneasca.

  • Jeguri de rahat…..biserica satanista ucarineana s-a desprins de Rusia acum 5 ani…… furindu-le rusilor lacasurile de cult………….putorile criminale ucrainene trebuie eradicate…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *