Prima pagină » Local » Bătaie între un consilier local și primar! Scandalul a izbucnit din cauza disensiunilor politice. Judecătorii ieșeni au tranșat definitiv disputa – GALERIE FOTO

Bătaie între un consilier local și primar! Scandalul a izbucnit din cauza disensiunilor politice. Judecătorii ieșeni au tranșat definitiv disputa – GALERIE FOTO

05 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un consilier local a fost pedepsit definitiv de magistrații ieșeni. Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au menținut pedeapsa în cazul lui Vasile Pipirig. Acesta fusese condamnat inițial la 1 an și 6 luni de închisoare, cu amânare, pentru ultraj. Anchetatorii au afirmat că acesta a sărit la gâtul primarului din comuna Probota, Vasile Dadu

Bătaie între un consilier local și primar! Scandalul a izbucnit din cauza disensiunilor politice. Judecătorii ieșeni au tranșat ieri definitiv disputa. Astfel, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au menținut pedeapsa în cazul lui Vasile Pipirig.

„Instanța respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Vasile Pipirig împotriva sentinței penale din data de 26 martie 2020, pronunțată de Judecătoria Iași, pe care o menține. Definitivă”, au afirmat magistrații ieșeni.

Amintim că, inițial, Vasile Pipirig a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru ultraj. Ulterior, fostul consilier local a contestat decizia luată de judecătorii ieșeni în cazul său.

Vasile Pipirig, acuzat că a sărit la bătaie la primarul din Probota

Pe lângă pedeapsa aplicată, judecătorii l-au obligat pe Vasile Pipirig și să presteze o muncă în folosul comunității.

„Instanța îi impune inculpatului obligația de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 30 de zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local al comunei Probota, județul Iași, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială. Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în prezenta cauză”, au subliniat magistrații ieșeni.

Procesul penal al consilierului local a început pe data de 11 ianuarie 2018. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus atunci trimiterea în judecată a lui Vasile Pipirig, sub acuzația de ultraj.

Cum a izbucnit scandalul între cei doi politicieni ieșeni

Anchetatorii ieșeni au afirmat că, în urmă cu mai bine de 6 ani, între Vasile Pipirig și primarul localității ieșene Probota, Vasile Dadu, a avut loc un conflict. Procurorii au susținut că Pipirig l-ar fi agresat pe primar. În fapt, între cei doi politicieni a existat un conflict mai vechi, iar, în perioada 2014-2015, disputele au escaladat, ajungându-se la plângeri penale depuse la Poliție.

La vremea respectivă, s-a spus că acest conflict avea atât un aspect politic, cât și un aspect administrativ. Așadar, pe lângă disensiunile de ordin politic, între consilierul local și primarul Dadu ar fi fost un conflict deoarece Pipirig ar fi fost nemulțumit pe motiv că i-ar fi fost atribuită o suprafață mai mică de pășune decât și-ar fi dorit de către Asociația Crescătorilor de Animale. Astfel, totul a escaladat printr-un scandal la Primăria Probota. În urma incidentului, la sediul municipalității a fost chemat un echipaj de Poliție, care a aplanat conflictul.

„S-a reținut, în esență, că, în ziua de 13 martie 2015, în timp ce se afla în sediul Primăriei Comunei Probota, județul Iași, inculpatul Vasile Pipirig a scuipat și agresat fizic persoana vătămată V.D., primarul comunei, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, provocându-i leziuni vindecabile în 18-19 zile de îngrijiri medicale”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *