Prima pagină » Local » Bătaie între mai mulți elevi în Iași! Agresorii au lovit-o fără milă – FOTO, VIDEO/EXCLUSIV

Bătaie între mai mulți elevi în Iași! Agresorii au lovit-o fără milă – FOTO, VIDEO/EXCLUSIV

25 mai 2022, 09:54,
BZI.ro, în Local

Incident grav în localitatea Zbereni, din comuna ieșeană Cotnari, unde mai mulți elevi de clasa a VI-a și a VII-a au lovit, în mod repetat, cu palmele și picioarele, o colegă de școală. Imaginile au ajuns la polițiștii din cadrul Poliției Rurale Hârlău care s-au sesizat din oficiu şi au demarat o anchetă. Agresorii, o fată și un băiat, o lovesc fără milă pe minoră. Nu se cunosc cu exactitate cauzele de la care a apărut incidentul.

Nu este singurul incident de acest fel din județul Iași. Vă aducem aminte faptul că în urmă un an, la Liceul Agricol din Miroslava, doi elevi au fost bătuţi de un altul din cauza geloziei.

Două eleve s-au bătut în județul Iași

Incidentul în care două eleve se bat s-a produs pe raza localității Hârlău, din judeţul Iași. Pe un câmp sunt strânși mai mulți minori care se amuză de faptul că agresoarea o lovește fără milă pe victimă. Filmarea a circulat pe rețelele de socializare, iar oamenii legii au deschis o anchetă în acest sens. Conform comunicatului emis de autorități, se efectuează verificări pentru a stabili starea de fapt.

Polițiștii au transmis că au deschis și dosar penal pentru infracțiunile de lovire și alte violențe, dar și pentru lipsire de libertate:

„Urmare a imaginilor apărute în spațiul public, privind agresarea unei minore,polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău s-au autosesizat și efectuează verificări în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor care se impun. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal”, au explicat oamenii legii într-un comunicat oficial.

Polițiștii au mai precizat faptul că dosarul penal este in rem și că cercetările se extind și la alți copii prezenți în clip, nu doar la agresoare.

Minori filmați în momentul în care se bat

De-a lungul anilor în spațiul public au apărut zeci de filmulețe în care sunt surprinși minori care se bat. Sunt multe cauze pentru care aceștia aleg să își rezolve problemele într-un fel violent. Psihologii spun că violența este înrădăcinată și în familie. Concret, dacă au parte de violență în sânul familiei, șansele ca aceștia să ajungă să recurgă la același tipar cresc considerabil. În altă ordine de idei un incident asemănător a avut loc la școala din Satu Nou, localitatea Belcești din județul Iași. Pe filmulețul prezentat în exclusivitatea pe data de 13 aprilie 2022 se observă faptul că două eleve s-au bătut în sala de clasă.  Mai mulți martori au povestit, pentru bzi.ro faptul că tot conflictul a izbucnit din cauza unor băieți:

„Fetele sunt din clasa a VII-a și s-au certat în data de 8 aprilie, din cauza unor băieți”, declară, pentru reporterii BZI, părintele unui elev din aceeași școală.

Bătaia dintre cele două fete din Satu Nou a fost filmată de către colegii din clasă

Așadar, faptul că tot mai multe eleve minore se bat în Iași ar trebui să reprezinte un mare semnal de alarmă pentru autoritățile competente. Aceștia ar trebui să desfăşoare mai multe programe de combatere a violenței juvenile

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *