Prima pagină » Local » Bătaie între ciobani, sfârșită tragic! După ce și-a omorât colegul, ieșeanul a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare!

Bătaie între ciobani, sfârșită tragic! După ce și-a omorât colegul, ieșeanul a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare!

07 mai 2022, 00:01,
Violina GORCINSCHI în Local

Un bărbat din județul Iași, Ionel Pară, a primit ani grei de pușcărie după ce a luat viața unui coleg de muncă. Cei doi s-au luat la ceartă, iar această bătaie între ciobani a avut un final cu urmări extrem de grave. Victima a decedat, iar, în urma acestei întâmplări, Ionel Pară va trebui să stea 15 ani la închisoare pentru omor.

Recent, Curtea de Apel Iași a condamnat definitiv un ieșean la 15 ani de închisoare după ce o bătaie între ciobani s-a transformat în crimă. Soluția în primă instanță a fost dată de Tribunalul Iași, iar, în urma apelului respins făcut de bărbatul vinovat de omor, a rămas definitivă.

Criminalul și victima erau colegi, lucrau într-o societate agricolă și locuiau în același spațiu. În urma unui conflict, Ionel Pară a devenit violent și a lovit victima cu o secure până i-a luat viața.

 un cadavru pe o targa

În urma autopsiei, s-a constatat că victima a decedat după loviturile de secure primite în zona capului

De la o bătaie între ciobani, s-a ajuns la crimă

 o mana pe un pahar

Era cunoscut că Ionel Pară avea probleme cu băutura

Pe data de 12 decembrie 2020, Ionel Pară a mers să lucreze cu ziua la o societate agricolă din comuna Scânteia. Acesta s-a prezentat chiar în prima zi de muncă vizibil băut și a fost cazat într-o încăpere de la fermă, unde locuia și victima. La sfârșitul zilei, Ionel Pară, victima și un martor au luat băuturi alcoolice și s-au adunat într-un grajd pentru a le consuma. Bărbatul i-a cerut victimei o țigară, iar, când aceasta a refuzat să îi dea, au început să se certe.

„În aceste momente, martorul a ieşit afară pentru a urina şi s-a deplasat lângă gardul situat la mică distanţă de grajd. Uitându-se prin fereastra camerei unde au rămas cei doi, martorul l-a observat pe inculpatul Ionel Pară cum a luat o secure aflată lângă o sobă metalică şi i-a aplicat victimei o lovitură la nivelul capului. Victima se afla aplecată peste pat, cu capul spre geam, iar după lovitură a căzut ,,grămadă” la pământ. Văzând agresiunea, martorul s-a speriat şi a alergat să alerteze persoanele din fermă. A revenit la grajd, unde l-a văzut pe inculpat așezat pe pat şi bând din vinul victimei. Acesta se afla în continuare căzută la pământ. Martorul a verificat semnele vitale ale victimei (a încercat să îi găsească pulsul, nu a reușit și a pus o brichetă aprinsă în zona feţei victimei, dar a constatat că nu mai respiră)”, au relatat judecătorii ieșeni.

Din cauza loviturilor extrem de violente și a zonei în care au fost aplicate, victima nu a putut fi salvată. Medicii legiști au stabilit că bărbatul a decedat în urma unor lovituri repetate în zona capului, cu un obiect contondent, respectiv partea metalică a securii.

un barbat in catuse

Bărbatul și-a schimbat povestea de mai multe ori în timpul procesului

Ionel Pară, condamnat la 15 ani de închisoare

interiorul unei inchisori

Ionel Pară va sta mulți ani la pușcărie

În timpul procesului, individul și-a schimbat de mai multe ori declarația, spunând ba că a fost provocat, ba că nu a fost el cel care a comis fapta, dând vina pe alt coleg care nici măcar nu se afla la fața locului în timpul conflictului.

Instanța, analizând faptele și situația ieșeanului acuzat, a concluzionat că incidentul a avut urmări extrem de grave, fapt pentru care a aplicat o pedeapsă dură, trimițându-l la închisoare pentru o perioadă de 15 ani.

„Inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale, are 9 clase şi nu are o calificare profesională. La nivel declarativ, acesta îşi câştigă traiul zilnic din derularea de activităţi lucrative ca cioban la diverse ferme. Probele administrate în cauză descriu inculpatul ca fiind consumator de băuturi alcoolice şi cu comportament agresiv. Faptele reținute în sarcina inculpatului prezintă o gravitate extremă şi susţin o periculozitate deosebită a inculpatului în contextul în care victima nu a ripostat şi exista o disproporție vădită de forţe ca urmare a diferenţei de vârstă (victima avea 56 de ani, iar inculpatul are 30)”, au argumentat magistrații.

Ionel Pară a făcut apel, iar, recent, judecătorii Curții de Apel Iași au dat o soluție, respingând argumentele bărbatului și condamnându-l definitiv la 15 ani de închisoare. Astfel, într-o comună din județul Iași, o bătaie între ciobani s-a transformat în tragedie după ce unul dintre aceștia a decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024