Prima pagină » Local » Bătaie în toată regula în Primăria Tătăruși! Primarul Costel Iosub a sărit la gâtul unui consilier. Dezvăluiri după incident – FOTO, VIDEO

Bătaie în toată regula în Primăria Tătăruși! Primarul Costel Iosub a sărit la gâtul unui consilier. Dezvăluiri după incident – FOTO, VIDEO

24 mart. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Costel Iosub, de la Primăria Tătăruși, s-a ales cu o plângere penală după ce ar fi agresat un consilier local. Primarul comunei Tătăruși a fost reclamat la Parchet și pentru alte nereguli ce ar fi fost săvârșite în perioada mandatului. Și secretarul Primăriei, Valentina Iosub, a fost dat pe mâna Comisiei de Disciplină a Secretarilor

Scandal uriaș într-o comună din județul Iași! Costel Iosub, primarul comunei Tătăruși, s-a ales cu o plângere penală pentru lovire, după ce l-ar fi agresat pe Vasile Giurgiuveanu, un consilier local PNL din localitate.

Culmea, primarul comunei ieșene mai are 2 plângeri penale depuse la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani pentru amenințare și înjurături la adresa consilierilor locali ai opoziției. Mai mult, situația din Primăria comunei Tătăruși este una mult mai ciudată, după ce și secretarul Consiliului Local a ajuns să fie vizat sub diverse acuzații.

Bătaie în Primăria Tătăruși: primarul ar fi agresat un consilier al opoziției

Vasile Giurgiuveanu a arătat că a depus o plângere la adresa primarului comunei ieșene pentru că ar fi fost agresat de către acesta din urmă. Disputa a avut loc în urmă cu câteva luni, iar dosarul a fost preluat de Parchet. După o ședință de Consiliu Local, Vasile Giurgiveanu a cerut lămuriri de la primar pentru fapul că secretarul lipsește. Între cei doi a avut loc un schimb de replici, iar primarul i-a trântit ușa în nas și i-a dat peste mână și telefon.

”Sunt situații care au pornit inclusiv de la secretarul Primăriei, ce refuză să vină la ședințe. Am vorbit și cu primarul și ne-am certat. De altfel, el m-a amenințat, m-a înjurat. I-am făcut o plângere penală la Parchet. Mai are un dosar deschis pentru amenințare și lovire. Mi-a dat peste mână și am scăpat telefonul. Este o plângere aflată acum în cercetare”, a spus Vasile Giurgiuveanu, consilier local PNL.

Între cei doi a mai avut loc un conflict în cursul anului 2020, când Giurgiuveanu a reclamat faptul că localitatea este plină de gunoaie și că tocmai cei de la Primărie deversează deșeurile pe unde apucă. Costel Iosub s-a ales cu o plângere penală pentru amenințări și injurii.

Plângere și la adresa secretarului comunei Tătăruși

Disputa dintre primar și consilierii locali ai opoziției a izbucnit tocmai de la secretarul Valentina Iosub, consoarta lui Costel Iosub. Aceasta va fi cercetată de Comisia de Disciplină din cadrul Prefecturii Iași, după un val de reclamații la adresa ei.

Femeia a fost acuzată de mai mulți aleși locali din comună că nu participă la ședințele de la Primărie, iar multe hotărâri sunt emise în mod abuziv cu semnătura ei. O plângere a mai fost depusă și la Secretariatul General al Guvernului. Solicitarea a fost, însă, direcționată către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cu data de 21 martie 2022.

Fost subprefect de Iași, Valentina Iosub, implicat într-un scandal în Primărie!

Valentina Iosub va trebuie să se prezinte la Comisia de Disciplină în zilele următoare, pentru a da explicații legate de faptul că nu participă la ședințele Primăriei, dar, totuși, semnează documentele pentru legalitate. Unii consilieri locali din comuna Tătăruși au solicitat sprijin din partea Prefecturii încă de acum un an. Deși Corpul de Control a fost la Primăria Tătăruși, situația nu s-a schimbat cu nimic.

”Ea nu vine la treabă, dar semnează și contrasemnează fără probleme documentele. Ședințele de Consiliu Local se țin fără secretar de ceva vreme. Noi am făcut reclamații la Prefectură, la Ministerul Afacerilor Interne, dar nu s-au luat măsuri. De la Prefectură au trimis Corpul de Control, însă nu s-a rezolvat nimic. Le-am dat și documente justificative și… tot degeaba!”, a spus Vasile Giurgiuveanu, consilier local în comuna Tătăruși.

Valentina Iosub a fost 2 ani pe funcția din Prefectura Iași

Valentina Iosub a ocupat funcția de subprefect al județului din august 2017 până în august 2019. Valentina Iosub este consoarta lui Costel Iosub, primarul comunei Tătăruși. Cei doi sunt, însă, separați în acte, pentru a nu fi incompatibili cu funcțiile pe care le ocupă în cadrul Primăriei Tătăruși. Legal, cei doi sunt divorțați încă din 2001, pentru că rudele de gradul I nu pot ocupa aceste funcții, odată cu apariția Legii nr. 215, cea care reglementa statutul public al autorităților locale.

Valentina Iosub a ajuns subprefect la propunerea lui Maricel Popa, actualul președinte al PSD Iași. În anii în care a fost subprefect, Valentina Iosub nu s-a făcut remarcată cu nimic. Ba chiar aceasta nu justificase prima de instalare la Prefectura Iași în declarația de avere.

Un proiect din comună este anchetat de DNA

Reporterii cotidianului BZI au încercat să ia legătura atât cu primarul Costel Iosub, cât și cu secretarul Valentina Iosub, însă niciunul nu a răspuns apelurilor telefonice. De numele primarului se leagă și un scandal privind racordarea la apă potabilă și canalizare a unui centru after-school, cu o valoare de 500.000 de euro, caz care a ajuns pe masa procurorilor DNA. Bătaia de la Primăria Tătăruși nu este singura care a avut loc la instituțiile publice din județul Iași, astfel de cazuri fiind tot mai des semnalate în administrația județeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`