Prima pagină » Titlurile zilei » Bătaie în baie la Spitalul „Sf. Maria” din Iași! Managerul Alina Belu s-a închis în birou cu tot cu secretară – EXCLUSIV/FOTO

Bătaie în baie la Spitalul „Sf. Maria” din Iași! Managerul Alina Belu s-a închis în birou cu tot cu secretară – EXCLUSIV/FOTO

01 nov. 2023, 02:00, 19 ,
Cristina Doroftei, în Titlurile zilei

O mamă internată cu copilul la Spitalul „Sf. Maria” din Iași a fost la un pas de a lua bătaie de la una dintre femeile de serviciu. Scena s-a petrecut exact lângă biroul managerului Alina Belu, sub privirile șocate ale celor care se aflau în zonă. Motivul te va lăsa fără cuvinte

Ieri, 31 octombrie, reporterii BZI au asistat la un scandal monstru care a avut loc la parterul spitalului, mai exact în fața toaletei destinate vizitatorilor și aparținătorilor, care se află lângă secretariat și biroul managerului, bioinginer Alina Belu. Două femei de serviciu spălau holul de la intrarea în baie. Acestea erau cu ochii în patru la părinții care voiau să intre. Bănuim că îngrijitoarea era nemulțumită de faptul că părinții intrau și nu așteptau să se usuce podeaua proaspăt spălată.

Cele două angajate ale spitalului au stat la pândă să vadă ce face o femeie, mama unui copil internat la dializă, care a intrat în baie. Acestea au observat cum femeia și-a permis să ia din dispenser-ul cu hârtie igienică, destinat pentru uscarea mâinilor, mai multe bucăți. Acesta este amplasat între cele două chiuvete ale băii de la parter, iar femeia nu a știut că are hârtie igienică și la toaletă, din acest motiv a îndrăznit să ia de acolo.

La Spitalul „Sf. Maria” din Iași, femeia de serviciu este cu ochii în patru pe hârtia igienică

poză cu mamă care a fost jignită de femeia de serviciu pentrru că a luat mai multe bucăți de hârtie igienică

O mamă și-a permis să ia din dispenserul cu hârtie igienică destinat pentru uscarea mâinilor, mai multe bucăți de hârtie

Alina Belu a pus rație pe hârtia igienică a spitalului, iar pentru a se asigura că nu există risipă a considerat că trebuie pus și un paznic la baia destinată vizitatorilor. Cele două îngrijitoare au sărit ca arse și s-au năpustit asupra femeii care a îndrăznit să ia hârtie din dispenser. Ca și cum totul era numărat, cele două angajate ale spitalului au intrat în panică când au văzut că nu vor putea justifica în fața managerului că mama respectivă a luat mai mult de o bucată de hârtie.

„De parcă voiam să iau hârtie acasă, am luat-o ca să o folosesc la baie, ce treabă aveți cu mine, cu ce am greșit. Nu am știut că hârtia aia este musai pentru mâini. Care este problema? De ce nu mergeți la directoare să spuneți acest lucru. Cine sunteți voi să mă dați afară din spital, sunt cu copilul meu că face dializă. Nu v-ați băut cafeaua și de asta vă luați de mine? Vă comportați în batjocură, de ce nu vă vedeți de mătura dumneavoastră acolo și nu mă mai întrebați ce fac eu, că stați doar cu ochii pe noi, nu ai dreptul să mă întrebi pe mine. Ai văzut că am luat hârtie acasă?”, s-a apărat mama care a fost luată peste picior de femeia de serviciu.

Una dintre cele două îngrijitoare s-a scandalizat și a întrebat-o pe mamă de ce a luat atât de multă hârtie. Când femeia a spus că nu a știut că era special pentru mâini, aceasta a început să o jignească pe cea al cărei copil este internat la dializă.

„Aceasta este hârtie de șters pe mâini. Hai, ieși, poate ai treabă, ce să vă fac eu, dacă sunteți de la țară. Poate chem gardianul și te scot afară”, i-a spus femeia de serviciu mamei al cărei copil este internat la dializă.

Oamenii care se aflau în spital la momentul respectiv au rămas înmărmuriți și au asistat cu gura căscată la întreg circul. Finalul este demn de premiile Oscar, pentru că femeia, probabil din cauza oboselii și a suferinței că cel mic este internat, a aruncat cu apă în ochii îngrijitoarei care nu se aștepta la o astfel de reacție din partea mamei. Ulterior, a ieșit în curtea spitalului, lăsând-o pe femeia de serviciu să comenteze singură și să amenințe că va chema gardianul să o dea afară. Un bărbat a întrebat-o pe îngrijitoare dacă femeia respectivă lucrează în cadrul spitalului și dacă au de gând să se bată, atunci a fost ocazia îngrijitoarei să o facă cu ouă și cu oțet pe mamă.

„Nici nu mai aveam mult (până să o bată pe mamă – n.r.). Nu lucrează aici, este bolnavă cu capul, bolnavă cu capul, repet. Să iei un braț de hârtie, ca să vezi ce dilie”, a mai spus femeia de serviciu în legătură cu mama care a luat mai multă hârtie igienică decât prevede rația.

Alina Belu nu a ieșit nicio secundă, deși scandalul era lângă biroul său

 poză cu secretara de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași

Managerul Alina Belu s-a încuiat în birou împreună cu secretara

Tot scandalul a avut loc la baia pentru vizitatori care se află lângă biroul managerului Alina Belu. Țipetele îngrijitoarei se auzeau din capătul holului și pentru a-i proteja urechile managerului, secretara a închis ușa. Astfel, în loc să ia atitudine și să aplaneze conflictul, atât secretara, cât și managerul s-au închis în birou.

Angajații se comportă la fel ca managerul. Reamintim faptul că Alina Belu are mai multe reclamații din partea părinților care au fost umiliți, jigniți de aceasta, după ce au cerut explicații în legătură cu problemele pe care le-au întâmpinat în unitatea medicală pe perioada spitalizării copiilor, aceasta a dat dovadă de nepăsare de mai multe ori, iar acest lucru se observă și la angajații spitalului.

La fel ca Alina Belu, și îngrijitoarele au impresia că băile sau holurile pe care le mătură și spală sunt proprietatea loc și că au voie să jignească și să le vorbească urât aparținătorilor. Alina Belu are nenumărate conflicte și cu medicii din Spitalul „Sf. Maria”, după ce a încercat să le pună pumnul în gură, să-i domine și să facă doar ce dorește ea.

Unitatea medicală se confruntă cu grave probleme de când Alina Belu a ajuns la conducere cu susținere din partea PNL. Mulți copii pleacă din spital cu infecții și se chinuie de luni de zile să scape, înregistrându-se și un deces.

Deși unitatea sanitară a trecut printr-un proces de modernizare, filtrele de la spălătoarele de la sălile de operație sunt defecte și apa contaminată ajunge pe mâinile chirurgilor, existând un risc foarte mare de contaminare a copiilor care sunt pe masa de operație.

Comentarii
  • Același comportament e și pe etaje .La et 1 unde am fost internata,am stat fără hârtie la baie deși am anunțat in repetate rânduri .Eu personal aveam ,dar erau internați copii 14-15 ani din mediul rural care nu aveau de nici un fel (mâini ,wc).Îngrijitoarea ar fi adus,dar nu o lăsau asistentele din ce am înțeles .

  • Se pregateau de Halloween,flocaieli,urlete
    Managera sa-si mute biroul in zone mai rafinate,…,langa wc,nu este bine
    Poate la Parlament

  • Infirmierele, ingrijitoarele și brancardierii sunt mai ceva decât asistentele și doctorii. Unde s- a mai întâlnit că o infirmieră să poarte unghii de 2 cm și zeci de brățări și inele la mâini. Jalnic comportament la unele angajate.

  • hai ca sunteti de kk cu articolul directia in care duceti articolul asta!! managera e de vina de tot, asa-i? iar fotografia aia a ei de pe undeva de pe plaja e sugestiva rau pt articol… lasa ti o mai moale ca sunteti jalnici! daca asta se poate numi stire de presa… e clar ce nivel aveti!

  • Un articol de doi lei
    Managera e de vina iarasi
    Dupa cateva zile de calm trebuie sa mai scoatem umpic in evidenta managera de spit de copii
    Daca ne-am lua dupa ce maninca fiecare om din gura ,am ajunge la sapa de lemn

  • Nu presa e de rahat ,menajera /inculta este de vina – deoarece ocupa un post fără a avea pregătirea necesara și prin frauda.Mai sunt câteva luni pana la judecata de apoi

  • 🛑 DEMISIA ! CEREM DEMISIA ACTUALEI CONDUCERI + CELE 2 FEMEI DE SERVICIU

    Nu se mai poate ! Toate mamele stau cu frică să nu se infecteze cu nosocomiale când ajung in acea unitate spitalicească!
    Urgent trebuie demisă acea conducere și aduși alții care sunt mai tineri! Si date afară cele 2 femei de servici, ele primesc salarii din banii dați de noi ! Rusine !
    Demisia !

  • Ci chestie, domle!

  • Tabla ruginita.

    Belu este protejata de Costel Alexe. Punct. Peste Costel nu trece nimeni.

  • „Belu este protejata de Costel Alexe. Punct. Peste Costel nu trece nimeni.”
    Wtf ???

    Nu există așa ceva ! Îeșenii trebuie sa meargă cu jalbă la Înalta Poartă( Bucale) și să ceară firman de mazilire pentru ăștia doi, ășe ceva nu s-a mai văzut de la facera lumii.
    Noi, ăștia care plătim tribut vrem …schimbarea ăstora și înlocuirea lor cu robotul ION 🌝

  • De ce face ședințele CA numai on line??? Ii e frica jagardelei de furia oamenilor? Ultima ședința a pregătit-o cu PILA și au făcut ca întotdeauna strategia comuna ca sa corespundă cu interesele CJ .

  • Administrator

    Vă cam strică apele doamna manager din ce se vede… fițuicari șantajiști de 2 lei

  • Nu prea vă ies combinațiile cu doamna manager, așa e ? Încercați să o șantajați la maxim din ce se vede. Bate la ochi grosolan de acum. Asta nu e jurnalism ce faceți voi.

  • Jurnaliști șantajiști … bine… ăștia nu pot fi numiți jurnaliști…
    Fițuicari

  • @@@@Administrator!!! Sa-ti iau familia, neamul si pe cine ai tu mai drag in poolă. De ce maninci rahat cand un ziar incearca sa demaste neregulile facute de coarda lui Alexe? Vezi poate te bag ni faliment domnule Administrator

  • Rahații ăștia ambulanți care înjură ziarul unic care are curaj sa demaște mafia cuplului BELU& KILĂ împinși din spate de șalăii combinatori din CJ sunt niște kakanari puși de kilă din rândul foștilor ziaristi acum șomeroi din cauza chilekei…. Bă putori ordinare nu vedeți ordinariile din sputal ? Nu vedeti Analfabeții din CA care o încurajează oe biochimista sa bage doctorii , prof universitari , șefi de clinica in comisii de disciplină? Cum sa spună animalul ală repetent de Uscatu “ da șeee mai vrea și doctorul asta breee …” Mai nataraule, nu ai tu ani de viața cât au doctorii scoală . Marșșș naibii de lepră la șpăgarii tai de la șaibă și manivelă. PORCULEEEE

  • Treaba scârţâie.Indisciplină,ăsta-i cuvântul potrivit.Conducere slabă.

  • La PUȘCĂRIEEE Belu și Pilă. Câte probe mai trebuie procurorilor ca sa descinda peste animală de la Sf Maria susținută de CJ prin dispoziții date grobienilor din CA ??

  • Contabil spital

    Toate licitațiile sunt trucate. Câștiga cine trebuie afica e in anturajul biochimistei sau a lui Kilă care face și desface totul.Cum e posibil ca CA sa aprobe un buget de venituri și cheltuieli de miliarde de lei și apoi sa nu fie un program de achizitii aprobat de CA ci sa se facă achizitii in urma solicitărilor venite de la CJ directe sau adresate lui Kilă care la rândul lui solicita după bunul plac achizitii preferențiale. Incredibil așa ceva, mai mult cei de la achizitii fac achizitiile fără a avea plan de achizitii aprobat in prealabil de CA (!!???) ci in baza unor tidule făcute de bela și aprobate de CJ ( in ce calitate CJ dictează achizitiile ) . Se ajunge in situația ridicola in care CA -ul aproba achizitiile deja făcute Dua solicitări de aprobare făcute de bioinginera la CJ unde Kilă merge cu ele la aprobat după ce își bagă și el partea leului ca sa își ia tainul. Acest kilă e cel care coordoneaza majoritatea din CA care Votează și o acoperă de acte pe biochimista infractoare. E o mafie incredibila , care acționează pentru fraudarea banului puublic prin metode rudimentare ușor de descifrat de procurori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024