Prima pagină » Titlurile zilei » Bătaie de joc! Un bărbat în scaun cu rotile a fost umilit la împărțitul micilor de la Ciric. A privit minute în șir cum politicienii înfulecau cârnați, în timp ce el nu putea ajunge la corturi – FOTO/VIDEO

Bătaie de joc! Un bărbat în scaun cu rotile a fost umilit la împărțitul micilor de la Ciric. A privit minute în șir cum politicienii înfulecau cârnați, în timp ce el nu putea ajunge la corturi – FOTO/VIDEO

02 mai 2024, 02:00, 27 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Adrian Alexiuc este bărbatul în scaun cu rotile care a fost umilit la împărțitul micilor de la Ciric. Acesta nu a putut ajunge în zona unde se ofereau pachetele din cauză că Primăria Iași nu a construit rampe pentru persoane cu dizabilități

Este inadmisibil cum primarul Mihai Chirica tratează cu nepăsare persoanele cu dizabilități din oraș. Acesta nu a reușit în aproape 10 ani, de când este edil, să rezolve problema lipsei rampelor pentru persoanele în scaun cu rotile din Iași.

Adrian Alexiuc, bărbatul în scaun cu rotile, a fost umilit de administrația publică la împărțitul micilor de la Ciric

Ieșeanul a venit la evenimentele dedicate zilei de 1 mai, anunțate de Primăria Iași, însă în zona insulei de la Ciric a constatat faptul că nu are nicio șansă să ajungă în zona corturilor. Acesta a încercat să urce, însă, pentru că podeaua era lucioasă, roțile scaunului alunecau. În timp ce acesta privea deznădăjduit situația, și-a făcut apariția și primarul Iașului, Mihai Chirica, care i-a promis lui Adrian Alexiuc că va rezolva problema rampelor din zonă. După acest moment, edilul a plecat, iar bărbatul a rămas pe loc minute în șir, privind politicienii cum înfulecă pe nesăturate mici și cârnați în timp ce nimeni nu îl bagă în seamă.

„Domnul primar Mihai Chirica a spus că se rezolvă, acum vom vedea și când. Este problemă la podeț, sunt probleme și la toalete, unde este foarte abrupt. Toaletele sunt încuiate în mare parte. Nu putem coborî la ponton, la bărci. Coborâm o bucată, după care avem treaptă. La piscină, la fel, avem trepte. Dorința mea este să se facă ceva în așa fel încât să putem coborî, să nu avem borduri, să nu fie prea înclinată panta, să fie undeva la 9-10 grade înclinația, pentru a putea avea și noi acces.

Nu este doar pentru mine, eu sunt în scaun cu rotile electric, dar cred că și pentru o mamă cu un copil în căruț ar fi greu să urce pe aceste rampe. Domnul primar a vrut să mă ajute, doar că a mă ajuta găsesc și eu, de fiecare dată, persoane cărora le cer ajutorul să pot să trec, dar nu sunt toți ca mine, eu sunt puțin mai îndrăzneț și apelez. Din cauza asta aș dori să se facă accesibilizarea individual, să poată oricine să urce singur, să coboare singur, să nu depindă de cineva”, a declarat Adrian Alexiuc.

Mihai Chirica nu a fost capabil să rezolve problema lipsei rampelor pentru persoanele cu dizabilități

De aproape 10 ani, de când ocupă biroul de primar de la Palatul Roznovanu, Mihai Chirica a fost mai ocupat cu plantarea panseluțelor și a gazonului în loc să rezolve problemele importante pe care ieșenii le înfruntă zi de zi. Una dintre acestea este lipsa rampelor pentru persoanele cu dizabilități. Mai mult decât atât, cotidianul BZI a publicat nenumărate articole cu privire la situația prin care sunt obligate persoanele în scaun cu rotile să treacă din cauza unei administrații publice deficitare și lipsite de bun simț. Amintim aici de faptul că în centrul Iașului sunt probleme majore. Persoanele în scaun cu rotile care vor să ajungă de pe bulevardul Independenței în Piața Unirii sunt nevoite să înconjoare zona centrală, să treacă pe bulevardul Lăpușneanu.

De anul trecut, reprezentanții Primăriei Iași promit remedierea defecțiunilor de la rampele electrice din pasajul Piața Unirii, însă au rămas doar cu vorbele. Și aici, ieșenii care doresc să ajungă pe jos în Piața Unirii sunt nevoiți să traverseze prin locuri nepermise. Persoanele în vârstă, care nu pot urca scările din pasaj, familiile cu copii în cărucioare și oamenii cu dizabilități nu au nicio șansă să poată tranzita zona. Aceștia sunt nevoiți să traverseze strada prin locuri nepermise și neamenajate cu treceri pentru pietoni din cauză că rampele electrice din interiorul pasajului nu funcționează de luni de zile.

Cu toate acestea, Mihai Chirica, primarul Iașului, privește nepăsător spre persoanele cu dizabilități din oraș. Ieri, 1 mai 2024, Adrian Alexiuc, un bărbat în scaun cu rotile, a fost umilit la împărțitul micilor de la Ciric. Acesta a privit minute în șir cum politicienii înfulecau cârnați, în timp ce el nu putea ajunge la corturi din cauza lipsei rampelor pentru persoanele cu dizabilități.

Comentarii
  • Minciuni! Da până la Ciric cum a ajuns? Vrăjeală politică.

  • Hai mă, chiar vrei să te dai și cu barca acuma.

  • Bataie de joc (de sine)… este chermeza din Saptamana Patimilor, pe baza de mici… Deh, asa cere traditia… Constatam, nu judecam

  • Plătitorul de TAXE ȘI IMPOZIT.

    Pt EU și ALEX.
    NU VĂ BUCURAȚI ȘI NU RÂDEȚI DE OMUL NECĂJIT, O SĂ VĂ DEA DUMNEZEU DE NU O SĂ PUTEȚI DUCE.
    E SAPTAMANA MARE și voi nu postitii, va infruptati din….. lui CHIRICA.
    SĂ VĂ FIE RUȘINE.

  • LA PUSCARIE CU MAFIA CHIRICA !!!#

    PE PENALU SI LINGAUL CHIRICA IL DOARE IN CUR DE IASI SI IESENI ,EL CU AIVANOAIEI TERMOSERVICE IASI MAFIA DIN PRIMARIA IASI SI ECOPIATA FURA DE 10 ANI INCONTINUU IESENII SI PE PENSIONARII DIN IASI !!!

  • Vedeti.va de ale voastre boi astia care nu stiti ce inseamna sa nu poti
    O mare de mici electorali intr-o tara fara nici o facilitate, Romanul care baga la ghiolban voteaza la fel gasolea, micul si berea.

  • Stai in plm acasa daca esti imobilizat. Ai venit repede la pomana.

  • In tot orasul, persoanele cu dizabilitati sint umilite in ultimul hal. Vedeti rampele de acces care sint realizate cu o inclinatie facuta in batjocura. Mergeti la Lidl, la Kaufland, la Carrefour, la Selgros si Metro si veti vedea un hectar de parcare, dar mirlanimea de inghesuie pe cele 6-7 locuri pt persoanele cu dizabilitati si nimeni nu le zice nimic. Ca sa nu mai vorbesc ca pe Stefan cel mare si in multe zone din oras, persoanele cu dizabilitati nu se pot deplasa pt ca bordurile de la trotuar sint prea inalte, mastile pentru cablurile de pe sol sint inalte si nu se poate trece peste ele. Iar totul culmineaza cu faptul ca primaria amenajeaza parcari publice fara ca locurile de parcare pt persoanele cu dizabilitati sa nu respectete standardul NO51 (Normativ privind adaptarea clădirilor civile şi spaţiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap). Sintem o tara de mina a saptea, cu institutii corupte si ineficiente. Toate lumea ride de noi si ne trateaza ca pe o tara corupta si bananiera.

  • Faceti un studiu pe Bdul Stefan cel Mare, unde primaria a autorizat tot felul de protectii pentru cabluri. A scris presa indelung despre aceasta situatia. Primarul care se lauda, dar, in fapt, isi bate joc de persoanele cu dizabilitati.
    Apoi, mergeti cu o persoana cu handicap ce ar dori sa se roage la Mitropolie. Veti intilni acelasi dispret.

  • Nimeni nu observa si nu se iau masuri pentru modul in care soferii CTP opresc in statii la 2-3 metri de bordura.

  • La alegerile trecute au venit la vot doar 27% din cetateni. CHIRICA a fost votat la alegerile din 2020 de 36.196 alegători din 322.441 persoane înscrise. Adică 11,22% din persoanele cu drept de vot. Practic a fost ales de panseluțari, de persoanele din primarie si institutiile ei, haita abonata la banul public și cam atit.
    Trebuie sa inteleaga toata lumea, Chirica, are grija doar de cei 12-15% din cei care vine la vot : asistatii sociali (ajutoare, nu-i cheama sa-si faca zilelel de lucru etc) , pensionarii cu venituri mici (libere cu nemiluita la transport in comun si nejustificat pentru multe dintre trasee pe are nu le utilizeaza niciodata, tot felul de chermeze pe banii primariei etc), imbuibatii din institutiile si firmele primariei care sint haita lui de vot si vor muri si tot il vor vota.
    Faceti singuri calculul cit angajati are Ecopiata, Citadin, Salubris, CTP, Servicii publice, primaria, muzeul x si y si veti vedea ca oamenii normali nu conteaza. SALUBRIS are 681 de angajati, CITADIN : 294, SERVICII PUBLICE : 562. Nu uitati familiile lor, in medie 3 persoane. Mai adaugati sutele de angajati din Politia LOCALA si institutiile primariei, familiile lor si miile de asistati sociali care primesc bani pentru ca nu au unde munci si care nu fac nimic. La atitea resurse, trebuia sa lingem mac prin oras. Vedem zilnic nivelul administratiei lui CHIRICA : vatmani care schimba macazul cu ranga, camioane din care cind a fost zapada s-a aruncat cu lopata sare (care in final vedem ca distruge astfaltul) si…. in loc de utilaje de deszapezire in iarna, am vazut buldoexcavatoare, camioane etc care sint utilaje pentru constructii nu pentru strins zapada. E plin youtube-ul de tehnologii pt sec. XXI si in Iasi deszapezim cu utilaje pentru sapat santuri inchiriate pe bani frumosi de la haitele asociate primariei. Asta, in secolul 21, anul 2024 intr-un oras cu pretentii de oras intelectual, universitar, cu cercetare si alte mofturi si pretentii.
    Ati vazut in ultimul an vreun intelectual sau vreo figura importanta a orasului care sa le dea peste bot acestor derbedei ? Nu niciunul pentru ca toti stau in birlog, minjiti de salarii babane si privilegii. Ti-e greata de atita mediocritate, indiferenta si ticalosie din partea primarului si a haitei lui. Sintem acolo unde trebuie sa fim cu astfel de conducatori. Un lucru este sigur. Pina cind cei care gindesc, cei care au initiativa ori cei care au realizat ceva important in viata prin fortele lor nu ies la vot, nimic nu se va schimba. Pe CHIRICA nu-l intereseaza decit sa intretina bazinul lui de vot care nu are pretentii de normalitate ca ceilalti ori ii controleaza pentru ca depind de el. Tot festivismului lui gretos pe la manifestarile la care participa, pozele pe Facebook si pe unde spune vorbe goale completeaza acest fapt. E trist dar asta-i realitatea.
    Avem ce avem pentru ca oamenii cumsecade si cu ceva minte au dubii sau nu vor sa mearga la vot. Chirica jubileaza si ride in nas tuturor ! A obtinut si al doilea vice-primar pentru ca a mai gasit un tradator, iar acum cu alianta PSD-PNL va defila invingator pentru ca ceilalti candidati nu vor face decit sa sparga votul in loc sa se uneasca pentru un singur candidat. Chirica le preda tuturor o lectie despre cum se face politica, iar cetatenilor le arata zi de zi ca poti sa furi cit incape si sa nu faci mare lucru, ca tot esti reales.

  • Plătitorul de TAXE ȘI IMPOZIT.

    Și tu ești o persană cu handicap, cu capul dacă asa gândești.

  • Sa speram ca intr-o zi Chirica si acolitii lui sa ajunga in scaun cu rotile. Pregatiti-va coliva PNL si PSD. Blestemati sa fie prostii care voteaza acesti natarai.

  • @Platitorul de TAXE SI IMPOZIT.

    Care amarat ba ca asta rupe aparatele in doua pe la toate salile de jocuri si se duce la mici gratis

  • Cetateanul revoltat

    Unde sint autoritatile sa sanctioneze aceste incalcari ale légii ? Unde este facultatea de asistenta sociala ? Unde este Directia ai Autoritatea de protectie à persoanelor cu dizabilitati etc ? Tara pierduta condusa de niste derbedei !

  • Bodea amicul lui Chirica

    cand patinezi desumfli putin rotile si ai aderenta, dar filmul e taiat fix cand e ajutat sa treaca podetul

  • Cum unde sunt autoritatile ….La autoritatea electorala permanenta… Adica la CIOLAN.

  • Făcătură politică de toată jena. Dă-l în poula mea de handicapat, s-a trezit el să mănânce mici de la primar de 1 mai la Ciric și să se dea cu barca. Chiar nu are treabă acasă?

  • a aparut si sluga ivan in pieisaj ,ce mutra de betiv are misu

  • Daca forma organizatorica se numeste Asociatia Persoanelor cu Handicap din Romania, ce ce membrilor ei nu li se spune handicapati?

  • Fix acum îi trebuia ăstuia mici la Ciric, să se suie pe pod și să se dea cu barca. Făcătură electorală. N-are decât să nu-l voteze pe Kirica.

  • Daca era o petrecere privata probabil se lăsa cu amenzi pentru asta. Dar tu ca politician cand organizezi asa ceva , poti fi sigur ca adversarii vor cauta orice punct nevralgic ca sa te discrediteze. Altfel , esti un politician slab.

  • Discriminare

    Eu observ din ce în ce mai mulți oameni proști care comentează din prostie și răutate. Ferească Dumnezeu de mintea și de sufletul vostru !!!! Nu mai judecați oamenii, prostălanilor !!! Habar nu aveți ce surprize vă poate oferi viața !!!! Nu vă mai luați de persoanele cu handicap, idioților !

  • @Discriminare

    Tu gandesti inainte sa scrii ceva?

    Îi insulți pe cei care l-au insultat pe individ 😂

    Nu esti mai presus decat ei. 🤫 Si il mai pomenesti si pe Dumnezeu. 🥹

  • saracu.. murea de foame, nu? :)))

  • Nu se stie ce noroc da intr-o zi peste voi cei care comentati impotriva acestui om fara picioare.Nu se stie niciodata ,ceasul rau ,pisica neagra.

  • De ce atâta umilință pentru niște mici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *