Prima pagină » Actualitate » Bătaie de joc pentru românii care și-au pierdut casele în urma inundațiilor! Sunt ținuți în corturi, în câmp

Bătaie de joc pentru românii care și-au pierdut casele în urma inundațiilor! Sunt ținuți în corturi, în câmp

16 sept. 2024, 20:39, 3 ,
în Actualitate
Bătaie de joc pentru românii care și-au pierdut casele în urma inundațiilor! Sunt ținuți în corturi, în câmp

În urma inundațiilor devastatoare din județul Galați, peste 6.000 de case au fost distruse, 7 persoane și-au pierdut viața, peste 300 de oameni au fost salvați, iar mulți au rămas fără nimic. Nu mai au casă, nu mai au animale, au pierdut totul peste noapte.

Situația pare similară cu a ucrainenilor care au pierdut totul și au ajuns în România, aici unde au primit adăpost, bani, un loc de muncă.

Din păcate, situația nu este la fel și pentru românii de care statul își bate joc în continuare. Este ireal cum au fost aceștia „ajutați”. Oamenii nu au primit un adăpost temporar, deoarece nu se poate numi adăpost.

Aceștia au fost puși în corturi, deși temperaturile au scăzut drastic, iar precipitațiile sunt foarte puternice. Oamenii, pe lângă faptul că nu mai au nimic, au fost mutați în mijlocul unui câmp, în corturi, în timp ce ucraineniii veniți în România au fost cazați în apartamente și în hoteluri, românii îngheață în corturi.

„Am muncit o viață și ne-a luat tot apa, nu am mai rămas cu nimic, electrocasnice, tot, paturi, nu avem unde să dormim, ăsta noroc că l-am avut aici în pod, haine vechi care trebuiau aruncate cu astea ne îmbrăcăm. Apa până aici, ne-am dus să salvăm animalele, păsări am avut 50 și ceva de păsări, pui, iepuri de rasă mari, toți au murit, am rămas fără nimic”, a declarat o femeie.

Zeci de localități afectate de inundațiile devastatoare

În total, 28 localități din 7 județe au fost afectate de inundațiile devastatoare. Numai în județele Galați și Vaslui în aproape 6 mii de gospodării apa a făcut dezastru, peste 300 de persoane au fost evacuate și mai bine de 15 mii de oameni își evaluează pagubele.

În Pechea, sunt 11 persoane care stau în podurile caselor. Au acceptat să primească provizii, apă și hrană. Sunt monitorizate de forțele de intervenție.

Sursa Video: twizzy92, Instagram

Comentarii
  • felicitari pt articol

    fabuloasa comparatia cu felul in care au fost tratati khazarii si cum sunt tratati romanii

  • Fără discriminare UE

    Câți au asigurare i pad?Costa 20 euro pe an, adică 5 peturi cu bere sau 3 pachete țigări, etc…

  • Asa este, colegule. E o comparatie care deschide ochii. Unii au fugit din calea razboiului, iar altii au ramas sa voteze pesedeaua inca 30 de ani, ca si in ultmii 30 de ani. De ce le-ar da pesedeaua mai mult decat un cort? Ei tot pe pesedea vor pune stampila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`