Prima pagină » Local » Bătaie de joc la LIDL Tătărași. Au fost amendați de ANPC pentru mizeria de nedescris, dar au continuat. Cinci puncte de lucru au fost închise în Iași
Bătaie de joc la LIDL Tătărași. Au fost amendați de ANPC pentru mizeria de nedescris, dar au continuat. Cinci puncte de lucru au fost închise în Iași

Bătaie de joc la LIDL Tătărași. Au fost amendați de ANPC pentru mizeria de nedescris, dar au continuat. Cinci puncte de lucru au fost închise în Iași

18 aug. 2022, 20:25,
BZI.ro, în Local

Astăzi, 18 august 2022, a avut loc Conferința Internațională „Iași – Capitala Consumatorilor din România”, la Palatul Roznovanu. Invitat a fost şi preşedintele Autorităţii Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu.

Cu ocazia Conferinței, președintele ANPC a decis să facă mai multe controale în baza unor reclamații cu privire la lanțul de magazine LIDL. Astfel, magazinele LIDL din Vișoianu (Ciurea), Nicolina, Dacia (Tabacului), Tătărași și Moara de Foc, au fost închise temporar pentru igienizare.

Surpriza a venit de la LIDL din Tătărași, deoarece acesta a mai fost închis săptămâna trecută din cauza mai multor nereguli. Se pare că lucrurile nu au fost remediate nici până acum, motiv pentru care a fost închis din nou.

Inspectorii ANPC s-au deplasat la LIDL Tătărași pentru a face o acțiune de control

Reamintim că inspectorii ANPC s-au deplasat sâmbătă, 13 august 2022 la LIDL Tătărași pentru a face o acțiune de control. Odată ajunși la fața locului aceștia au descoperit mai multe nereguli. Vorbim despre produse stricate, produse ținute neconform.

Cofrajele cu ouă erau ținute pe culoarele supermarketului din Tătărași, iar asta în condițiile în care acestea sunt produse perisabile și este obligatoriu a fi ținute la o temperatură adecvată. La raionul în care trebuiau depozitate produsele frigorifice, inspectorii au constatat și alte nereguli. Așa cum se poate observa din imaginile prezentate de BZI.RO, sub aceste vitrine, exista o mizerie de nedescris.

La raionul legume și fructe, spațiile nu erau igenizate corespunzător

La raionul legume și fructe, spațiile nu erau igenizate corespunzător, iar mai multe fructe erau în stare de putrefacție. Așadar, lămâile prezentau urme vizibile de degradare. Aceleași probleme fiind înregistrate și la mai multe tipuri de legume. LIDL Tătărași și-a închis activitatea pe data de 13 august 2022, iar inspectorii ANPC i-au somat pe reprezentanții unității alimentare să-și remedieze problemele. La doar o singură zi după ce a fost închis, LIDL Tătărași s-a redeschis pe data de 14 august 2022

Controalele ANPC privind lanțul de magazine LIDL au fost finalizate în această seară. Este o acțiune la nivel național, urmează un raport, apoi vor fi verificate și celelalte lanțuri mari de magazine.

Comentarii
  • ANPC actioneaza doar politic. La toate supermarketurile sunt probleme, nu numai la Lidl. De ce oare astia din Iasi nu gasesc nimic?

  • Politic ?ce candidează LIDL la ceva ? Is alegeri ?:))) ce mănânci …. degeaba ?

    Anonim =…adică angajat Lidl

  • Da politica , concurenta e acerba și orice eliminare din piața e binevenita pentru ceilalți competitori

  • Da! Politic! Probabil ca au uitat sa cotizeze unde trebuie sau concurenta a cotizat mai mult

  • Categoric politic! Este o rușine acest ANPC unde în unele magazine online este jale si bătaie de joc față de cetățean. Rușine!

  • Niște jeguri, nu este mizerie în magazinele mari, se iau de chestii absurde, sa nu uite ca își iau salariile de la privat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *