Prima pagină » Titlurile zilei » Bătaie de joc la adresa ieșenilor care au plătit bani grei pentru apartamentele dintr-un cartier rezidențial! „Parcă suntem sălbatici!” – GALERIE FOTO

Bătaie de joc la adresa ieșenilor care au plătit bani grei pentru apartamentele dintr-un cartier rezidențial! „Parcă suntem sălbatici!” – GALERIE FOTO

02 aug. 2022, 02:00, 21 ,
Andreea Andrei în Titlurile zilei

Sute de persoane din zona Rediu trăiesc într-un cartier rezidențial și nu au decât o singură variantă de a ajunge la strada principală. Situația este o bătaie de joc la adresa oamenilor care își riscă propria viață, trecând peste o bucată de metal pentru a ajunge la magazin

De aproximativ 8 luni, este o bătaie de joc la adresa oamenilor care au plătit bani grei pentru apartamentele din complexele rezidențiale din zona Rediu. Aceștia sunt nevoiți să traverseze un râu pe un pod improvizat care oricând se poate rupe, rănindu-i. Aceștia au două variante, să înconjoare aproximativ 2 kilometri sau să treacă pe acest pod improvizat.

Bătaie de joc la adresa oamenilor care cer decență

Locuitorii din complexele rezidențiale din zona Dealul Zorilor trăiesc un coșmar, de aproximativ 8 luni. Aceștia s-au trezit că nu mai au podul care le oferea accesul către magazinul din zonă și au rămas, practic, cu varianta de a ocoli aproximativ 2 kilometri sau să treacă peste o improvizație demnă de cascadorii râsului.

„Acest pod a fost dărâmat acum aproximativ 8 luni și a rămas în locul lui doar o prăpastie pe unde oamenii se chinuie să treacă, mai rău ca în pădure. Podul face legătura între str. Dealul Zorilor și șoseaua Rediu, însă între complexe și Magazinul Mega Image nu avem cale de acces. Nu avem alt magazin în zonă, în afară de Mega, la care ajungi după o încercare grea. Parcă suntem sălbatici, mergem pe acea cărare abruptă și greu de trecut. Este urgentă realizarea unui pod, măcar pietonal, pentru că deja e ABSURD și PENIBIL să trăim așa”, povestește Maria M., locatar din zonă.

Podul care a existat acum 8 luni era o trecere de pământ pusă la dispoziție de către dezvoltatori. Această trecere a fost considerată ilegală de către Apele Române, motiv pentru care a fost eliberat spațiul.

Primăria Rediu nu poate interveni, deoarece este domeniu privat

Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu, susține că în acest caz nu poate acționa, deoarece este teritoriu privat. Acesta a menționat însă că este posibil un acord între dezvoltator și primărie pentru a se face o lucrare comună în care primăria poate oferi sprijin financiar.

„Nu era un pod, era făcută o trecere de pământ de către dezvoltator. A fost dărâmată, în urma unei somații de la Apele Române. Aceștia au constatat că acea trecere este ilegală. Primăria poate crea o cale de trecere, dar nu există o bază legală prin care să putem face o lucrare dintr-un spațiu public spre o proprietate privată. Dezvoltatorul o poate face, nu am cum să cheltui bani publici pentru o lucrare pe un domeniu privat”, a declarat Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu.

Dezvoltatorii din zonă sunt, de asemenea, dispuși să facă un demers prin care să poată face o cale decentă de acces către complexele comerciale din zonă.

„Complexul comercial se află la parterul blocului din Crystal Residence, oamenii care sunt afectați sunt de la celălalt complex. Noi suntem deschiși spre a face un acord cu celălalt dezvoltator și cu primăria pentru a crea o cale de acces decentă. Ei acum, practic, trec ilegal prin domeniul privat al complexului”, a declarat Sorin Singure, administrator al asociației de locatari.

Bătaie de joc la adresa oamenilor ce au plătit sume serioase de bani pentru a trăi într-o locație selectă, dar care a ajuns să devină coșmar pentru ei. Se va încerca o rezolvare cât mai rapidă a situației, dar până atunci locatarii vor continua să își riște viața.

Comentarii
  • Mai rau ca la tara.
    Nici poliția nu va gaseste pe acolo ….

  • Grousu.Ceaunarul 🙂

  • Daca v-au incatat anunturile cu.. „LA DOAR 2 MINUTE DE ROND PACURARI”….:)))

  • Peg construct

    E vorba de peg construct…
    Au o greață pe ei de zici că vomita in secunda următoare.

  • oare cat o sa mai cumparati ca oile apartamente de la tot felul de asa zisi dezvoltatori? cand v-ati bucurat la 2 euro mai putin nu v-ati gandit?
    voi tineti in viata toate jegurile astea cumparand orice rahat pe care l construiesc.
    cand ati luat acolo nu ati vazut o punte de pamant? nu trebuia sa cumparati
    impozitul pe prostie se plateste abia acum

  • Fraierii astia care se plang pe toate drumurile, pe care nu le au, nu au cascat bine ochii cand au cascat punga, spre folosul escrocilor, poate pun mana de la mana si fac ce trebuie, fara sa mai frece aerul si fraierul, ca nu iese duhul din lampa sa le faca drum si punte.

  • Ce treabă are primaria aici ? Sa faca „dezvoltatorul” sau locatari .

    Da cu var in casă nu vreți să vă dea primaria ?

    La muncă nu la întins mâna!

  • stati sa vedeti ce nenorociri si cate tragedii vor fi dupa primul cutremur de peste 5 grade

  • Cip Grosu primar pe viata

    Doamne Ajuta!!! @un iesen, hai cu 5grade pe Richter!!!!!!!!!!!!!

  • Care ieseni ? care cartier rezidential ? sandramaua aia cu apartamente construita la tzara intro girla de pe Dealul Prostilor ?

  • Iaca na ca se revolta marletii de tarani prostalai care au cumparat apartamente de ghetou pe islazul vacilor unde se mirleau oile , marlanii sa se uite in buletin ca nu sunt ieseni ci ciobeni de la Rediu, asa le trebuie orbecaitilor care nu au belit ochii in ce tarla cu balarii cumpara ei visul vietii lor

  • tatuatu cel drept

    grosu a dat avize pe bani grei ! dna ce face ? a facut din rediu – breazu o adevarata mahala !

  • tatuatu cel drept

    CIPCIRIP GROHAICI O SA PRIMESTI SARMALE CU PRASTIA LA FACULTATEA DE MEDICINA DE LA DNUL. DR. VICOL . LA CATE AI FACUT – MERITI SI CHIFTELE CU SOS !

  • CHIFTELE SI SARMALE PT DN PRIMAR . CURAND VA FI STUDENT LA MEDICINA LA FACULTATEA DR. VICOL.

  • tatuatu cel drept

    CHIFTELE SI SARMALE PT DN PRIMAR CIP. CURAND VA FI STUDENT LA MEDICINA LA FACULTATEA DN. DR. VICOL.

  • Locuitor Rediu

    Dar drumul Dealul Zorilor este tot privat? Minunatul primar Grosu a prins in planul de asfaltare doar partea din stanga podului pentru asfaltare. Partea din dreapta cu blocuri a fost lasata in aer. De ce? Acolo nu sunt tot locuitori ai comunei? Cum pot asfalata dezvoltatorii un drum din domeniul public? Poate ne raspunde acest primar minunat care in 2 ani de mandat nu a realizat nimic si a blocat toate investitiile comunei. Practic aceasta comuna mu a obtinut si nu va obtine nici o finantare cu acest Primar- Calamitate.

  • Comunitatea de rromi Rediu

    Grosule..te-au votat toti tziganii din Rediu.. ca esti deal nostru.Ai venit la noi in curte si ai mancat la ceaun in campanie..Dar ne-ai lasat de izbeliste.Ne-ai promis curent..dar tu furi tot curentul acum.. afara cu tine din comuna..tradatorule

  • Ciprian primarul tuciuriu

    Aules baules…nici rachita nu-i ca pomu, nici tziganul nu-i ca omul…chiar voi ma lasati la greu.. o sa va dau curent..curent la talpi😂😂

  • Nechifor Prestarea

    Aveti ce meritati. nu voi l-ati votat pe tuciuriu? Ce il recomanda ca primar? A fost un agent de vanzari la Prestarea si a pkecat de acolo cu agende aruncate in cap de Nechifor cand a aflat ca i a folosit masinile firmei in campanie.. Nu are nici o realizare profesionala la varsta lui si e plin de frustrari.Pozeaza toata ziua pe fb poze de sarac de oarca saracia ar fi o virtute.Faptul ca e sarac si frustrat arata ca e incompetent. Doi ani va spalati pe cap cu el. E o rusine pt comuna. Singura comuna din zona metropolitana a Iasului condusa de un rrom incompetent.Brava voua..si la mai mare ca se poate.

  • Bulibasa vostru

    Pai daca e tziganie apai sa fie ca la satra !, sa va cacati in girla si sa carati apa cu ulciorul sa faceti mamaliga la foc de balega iluminati de luminari !, auzi la ei ”ieseni” , ”cartier rezidential”, gea la caruta mho

  • locatar bloc

    sase…sa suparat ciprica p..a mica. baieti ramanem fara apa si curent la bloc.tuciuriul face spume.ne vedem la alegeri ciprica. sunt cam multe blocuri pe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`