Prima pagină » Titlurile zilei » Bătaie de joc la adresa celor aproape 9.000 de studenți: Doar 60 de locuri la cantina-bufet UMF Iași! – FOTO

Bătaie de joc la adresa celor aproape 9.000 de studenți: Doar 60 de locuri la cantina-bufet UMF Iași! – FOTO

15 oct. 2022, 02:00, 2 ,
Denisa Pintilie, în Titlurile zilei

Deși încasează bani frumoși de pe urma lor, UMF Iași pune la dispoziția studenților doar 60 de locuri la cantina-bufet. Aproximativ 9.000 dintre aceștia așteaptă foarte mult, dacă doresc să mănânce în una dintre cele trei săli cu un număr redus de locuri. Purtătorul de cuvânt al UMF Iași, Ivona Burduja, precizează că spațiul este mic și că activitatea va continua în acest loc până când se va redeschide noua cantină

Cantina-bufet UMF Iași s-a redeschis la scurt timp după începerea anului universitar. Acesta este locul unde mii de studenți ar vrea să mănânce o masă caldă, dar există doar 60 de locuri, împărțite în 3 săli de protocol. Astfel, tinerii sunt nevoiți să aștepte la o coadă imensă și să spere că vor apuca să-și ia prânzul sau să plece flămânzi la cursuri, așa cum se întâmplă în cazul unora. Cantina universității este deschisă de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-15:00.

 studenti ce stau la mese si altii ce stau in picioare

Cantina-bufet UMF Iași s-a redeschis luni, 3 octombrie 2022, unde mii de studenți ar vrea să mănânce o masă caldă

Mii de studenți dispun de numai 60 de locuri la cantina-bufet UMF

 studenti ce asteapta mancarea comandata

Mulți studenți spun că spațiul cantinei este foarte mic comparativ cu numărul studenților înmatriculați la UMF

Și anul acesta, studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa (UMF) Iași au la dispoziție doar 60 de locuri în incinta cantinei pentru a servi masa. Mulți dintre ei sunt nevoiți să-și ia mâncarea la pachet sau chiar să aștepte foarte mult timp la rând pentru a mânca prânzul.

Întrebată de reporterii BZI dacă spațiul nu este mic pentru atâția studenți ai universității, administratorul cantinei, Petronela Budescu, a răspuns că nu mănâncă toți acolo.

„Aici avem trei spații. Nu vin toți studenții să mănânce la noi. Mai dăm și la pachet”, precizează administratorul cantinei-bufet, Petronela Budescu.

Purtătorul de cuvânt al UMF Iași, Ivona Burdujan, afirmă că spațiul este, într-adevăr, mic pentru numărul de studenți înscriși, dar momentan își desfășoară activitatea în cele trei săli pe care le au la dispoziție până când va fi gata noua cantină construită pe terenul fostei săli de sport Bagdasar.

„Cantina a fost inițial în Bulevardul 30 Decembrie. Acum este dezafectată pentru că trebuie renovată și reamenajată. Va fi construită în sediul din Târgu Cucu, din fosta sală Bagdasar. În perioada interimară ne servim de spațiul acesta. Sunt 3 săli, cu 60 de locuri. Sunt, într-adevăr, vreo 9.000 de studenți. Mai iau și la pachet, deci facem o combinație! Planurile spun că ar trebui să fie gata anul viitor”, declară Ivona Burduja.

acees intrare o sala a cantinei UMF

Mulți dintre ei sunt nevoiți să-și ia mâncarea la pachet sau chiar să aștepte foarte mult timp la rând pentru a servi prânzul pe unul dintre locurile cantinei

Studenți nemulțumiți de capacitatea foarte mică a clădirii

 acces intrare o sala mese

Purtătorul de cuvânt al UMF Iași, Ivona Burdujan a precizat că spațiul cantinei este într-adevăr mic pentru numărul de studenți înscriși

Mulți studenți spun că spațiul cantinei este foarte mic, comparativ cu numărul studenților înmatriculați la UMF Iași, aproximativ 9.000. Reporterii BZI au încercat să afle de la studenți care este părerea lor în legătură cu prețurile, meniul și spațiul pus la dispoziție în incinta cantinei.

„După miros, mâncarea părea a fi bună. Abia suntem în anul I, am vrut să mâncăm azi, dar era foarte aglomerat, așa că am renunțat. Ne-am luat un ceai și ăsta a fost prânzul”, afirmă un student în anul I de la UMF.

„Sincer, cred că ar putea să mărească sau să caute altă clădire unde să fie puțin mai mult spațiu, pentru că sigur nu încap toți studenții de la universitate”, spune un student de la UMF.

„Mâncarea e foarte bună, prețurile sunt cam mari, dar, având în vedere faptul că totul s-a scumpit, e de înțeles. Se simte o diferență. Nu se fac prea multe schimbări în meniu, nu este foarte diversificat”, menționează un alt student de la UMF.

Studenții de la UMF Iași care vor apuca să ia o masă la cantină vor plăti pentru o ciorbă de pasăre 7,39 lei. În schimb, cei care vor alege cantina de la USV Iași vor plăti pentru același fel de mâncare doar 4,31 lei. La cantina UMF, un desert costă 6,54 lei. Făcând o comparație cu deserturile de la USV Iași, „ceva dulce“ costă doar 1,34 lei. Este evident faptul că prețurile pentru o masă la bufetul universității îi ajunge pe studenți să plătească mult mai scump.

UMF Iași rămâne în continuare singura universitate mare de stat din Iași care nu dispune de o cantină dimensionată la numărul foarte mare de studenți înmatriculați în anul universitar 2022-2023. Tinerii vor rămâne în continuare la cele 60 de locuri la cantina-bufet UMF până anul viitor, așa cum precizează purtătorul de cuvânt al UMF Iași.

Comentarii
  • Pai chiar sunt multe locuri la cantina fata de cate locuri de parcare ofera UMF studentilor: nici macar unul! Strazile si trotuarele din jurul UMF sunt sufocate zilnic, sunt ambuteiaje, dar UMF nu face nimic pentru rezolvarea problemei. Ar putea face o parcare subterana, sub piata din fata UMF, dar prefera sa bage banii din taxe doar in salariile profesorilor, dupa care unii mai iau si spagi la examene…

  • GabiDumitrescu

    Studentii au reducere sau gratuitate pe transportul in comun, nu au nevoie de locuri de parcare! Vor locuri de parcare, sa plateasca!!!! E fraier decanul. Eu in locul lui as face maxim 10 locuri de parcare pentru studenti si le-as scoate la licitatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *