Prima pagină » Titlurile zilei » Bătaie de joc în centrul Iașului! După o investiție de milioane, părinții cu copii și persoanele cu handicap trebuie să traverseze neregulamentar – FOTO

Bătaie de joc în centrul Iașului! După o investiție de milioane, părinții cu copii și persoanele cu handicap trebuie să traverseze neregulamentar – FOTO

05 oct. 2023, 02:00, 8 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Bătaie de joc în centrul Iașului, din cauza lipsei de responsabilitate a autorităților. Rampele pentru persoanele cu dizabilități din incinta pasajului din Piața Unirii nu funcționează de luni de zile

Persoanele cu dizabilități care se deplasează în scaun cu rotile, familiile cu copii în căruț și oamenii în vârstă nu au posibilitatea să folosească rampele din pasajul din Piața Unirii. Acestea nu funcționează de luni de zile, iar Primăria Iași nu a făcut niciun demers în acest sens. Mai mult decât atât, oamenii sunt nevoiți să traverseze strada prin locuri nepermise pentru a ajunge în stația de autobuz.

Bătaie de joc în centrul Iașului! Oamenii sunt nevoiți să traverseze prin locuri nepermise din cauza lipsei de responsabilitate a primăriei

Ieșenii care doresc să ajungă pe jos în Piața Unirii sunt nevoiți să traverseze prin locuri nepermise. Persoanele în vârstă care nu pot urca scările din pasaj, familiile cu copii în cărucioare și oamenii cu dizabilități nu au nicio șansă să poată tranzita zona. Aceștia sunt nevoiți să traverseze strada prin locuri nepermise și neamenajate cu treceri pentru pietoni din cauză că rampele electrice din interiorul pasajului nu funcționează de luni de zile. Cablurile sunt deconectate, ecranele nu mai funcționează, butoanele au fost distruse, iar echipamentele sunt ruginite.

„Nu vă mai chinuiți că nu merge. A mers atunci, la început și după gata, la revedere, nu mai funcționează. Dacă vreți să treceți, trebuie să ieșiți din pasaj și să traversați spre Palatul Braunstein, dar acolo nu e trecere de pietoni, că așa i-a dus capul să facă. Măcar de făceau niște rampe din beton, când astea electrice nu merg măcar să mai existe o variată. Dar ce să le ceri, de ei suntem conduși, i-am votat, acum să ne spălăm cu ei pe cap”, a spus un ieșean care trecea prin zonă.

Contactați de reporterii BZI, reprezentanții Primăriei Municipiului Iași au transmis faptul că au reluat discuțiile cu firma care trebuie să se ocupe de repararea rampelor, iar acest lucru va fi realizat în regim de urgență.

„Avem contract de mentenanță cu o societate de profil și la ultima revizie a fost dată comanda de piese pentru repararea rampelor. Am reluat discuțiile cu cei de la firmă pentru intervenirea în regim de urgență, pentru a le face funcționale în cel mai scurt timp”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași.

Rămâne de văzut cât de „urgentă” este situația pentru autoritățile locale și cât de repede vor fi rezolvate problemele sesizate.

Ieșenii consideră pasajul de tranzit ca fiind incomod

Zeci de ieșeni trec zilnic strada prin loc nepermis, din inconștiență sau doar din comoditate, însă aceștia își riscă viața zilnic, evitând să treacă prin pasajul subteran din Piața Unirii.

„Nu e deloc comod, eu am probleme cu spatele și urc greu scările, obosesc, am 60 de ani, nu mai pot merge ca în tinerețe. Dar sunt atentă. Ar trebui pusă și aici o trecere de pietoni, nu cred că ar încurca cu ceva. Eu, femeie bătrână, nu pot să urc atâtea scări, trec zilnic aici că merg să stau cu nepoții”, a spus o femeie care trecea strada spre stația de autobuz.

Recent, o tânără a fost agresată sexual chiar în pasajul din Piața Unirii. Pe fir au intrat polițiștii din Iași, iar agresorul este căutat acum.

Cei mai tineri susțin faptul că trecerea prin loc nepermis e mai comodă.

„Mă uit, sunt atent, nu trec să mă calce mașinile. Nu e trafic mare. Mai stă poliția în zonă, dar când nu este trec mai repede pe aici. Când văd tramvaiul că vine în stație nu mai am timp să mă plimb prin tot pasajul”, a spus un tânăr.

În acest sens, instituțiile abilitate ar trebui să ia în calcul inclusiv plasarea unei treceri de pietoni în zonă, pentru a se evita producerea unor accidente.

Bătaie de joc în centrul Iașului! În fiecare zi, zeci de persoane își riscă viața, traversând strada prin locurile nepermise. Mai mult decât atât, persoanele cu dizabilități și familiile cu copii în căruț nu au alte posibilități de traversare din cauza lipsei de funcționare a rampelor electrice din interiorul pasajului.

Comentarii
  • Bine ca merg scarile rulante de la hala!Aaaa…nu merg nici alea?Luam frigider mare pentru Kirika sa-l putem umple?

  • dupa 100 de ani ati vazut problema asta? =)))

  • Acolo trebuie neaparat trecere de pietoni. E noaptea mintii!!!! Nu poti obliga omul sa foloseasca un pasaj pentru o trecere de 2 m. Problemele pietonilor nu se vad din Palat si nici din bolid.

  • Și culmea, băștinașii ieseni încă susțin că trăiesc la oraș.
    Acumulările cantitative nu generează schimbări calitative, la fel cum o grămadă de țărani nu pot constitui un oraș.

  • Aceasta situatie este in tot orasul. Toate rampele de la treceri de pietoni, magazine, institutii publice si chiar spitale sunt facute in bataie de joc. Oamenii cu dizabilitati stau in casa, nici nu stiu cum ar putea sa ajunga o persoana in carucior pana in centru sa foloseasca acel pasaj cand nici in jurul blocului nu pot sa iasa. O rusine a societatii!

  • VS,BC, BT, GL, NT,SV

    ieseni moldoveni.

    ma mut la Cluj

  • La Palatul Braunstein trebuie trecere spre Junimea, dar cine să se gândească, prostul de Botez? e ocupat cu popicele de pe N.Iorga.

  • Hai mă, câți oameni în scaun cu rotile ați văzut prin Piața Unirii? Lifturile pt ce le-au mai făcut? alea chiar că n-au mers niciodată, bani aruncați aiurea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *