Societatea comercială Salubris SA deține peste 200 de camere de supraveghere, amplasate prin tot orașul. Acestea au surprins tot felul de situații în care au fost implicați cetățenii
Cele mai multe probleme sunt cu resturile de la lucrările din construcții care sunt aruncate lângă punctele gospodărești, fiind făcute peste 20 de sesizări lunar. Într-o seară, câțiva cetățeni, probabil nemulțumiți, s-au urcat pe stâlpi și au smuls camerele video. De asemenea, oamenii străzii vandalizează punctele gospodărești foarte des, creând mari bătăi de cap angajaților de la Salubris.
Camerele de la Salubris au surprins tot felul de evenimente
Camerele video amplasate la punctele gospodărești au surprins tot felul de imagini. Cu siguranță, cele mai inedite sunt cele în care câțiva cetățeni s-au urcat pe stâlpi ca să smulgă dispozitivele, într-o singură seară fiind furate nu mai puțin de trei. Totodată, oamenii străzii creează probleme și incendiază punctele gospodărești de multe ori. De asemenea, panourile fotovoltaice au fost luate cu forța pentru a fi vândute.
„Avem foarte multe înregistrări cu persoane care aduc gunoaie, resturi rezultate de la lucrările de la construcții. Noi dăm imaginile la poliție și ei se ocupă de sancțiuni. De obicei, acest lucru se întâmplă pe la periferie. În fiecare lună sunt cel puțin 20 de astfel de incidente. Asta doar la punctele monitorizate, deoarece ei au început să învețe unde sunt camere și merg doar la cele nemonitorizate, dar până la sfârșitul anului vor fi supravegheate video toate punctele de colectare.
Incendierea punctelor gospodărești, în general oamenii străzii, dacă nu reușesc să intre în el, le dau foc. Într-o seară, o persoană a dat foc la trei puncte. Ne-au furat și camere video, din spate de la Palas, una din Alexandru, una în Podu Roș, toate, într-o singură seară. Acum am pus la unele niște cuști de protecție ca să nu poată să le scoată, așa s-a ajuns. De asemenea ne-au furat panourile fotovoltaice, le rup de acolo pentru că sunt de valoare, dar asta nu ține de noi”, a precizat Bogdan Dirvariu, analist informații la Salubris.
Sistemul a dat roade
Sistemul de monitorizare a angajaților și a punctelor gospodărești a reușit să crească performanțele companiei. De multe ori existau clienți nemulțumiți care făceau sesizări la Salubris, deoarece nu li s-a ridicat gunoiul. Acum, compania folosește dovezile pentru a afla realitatea din teren. Totodată, angajații sunt monitorizați prin GPS și sunt coordonați de la dispecer. Traseele parcurse sunt analizate la sfârșitul zilei, iar mai apoi verificate și în teren.
„Acest sistem este cea mai bună investiție, deoarece monitorizăm permanent activitatea angajaților noștri. Înainte existau destul de multe reclamații la adresa angajaților, iar noi nu știam exact cine este de vină. De exemplu, acum mai vin unii cetățeni la noi să ceară explicații și pur și simplu le arătăm imaginile și faptul că angajatul s-a aflat pe traseul respectiv, atunci ei își cer scuze și ne înțeleg.
De asemenea, și mașinile de gunoi sunt monitorizate, coșurile de gunoi inteligente ne indică dacă sunt pline sau sunt blocate, primim tot felul de informații care ne ajută să coordonăm activitatea de aici, de la distanță”, mai adaugă Bogdan Dirvariu.
Camerele video de la Salubris au surprins tot felul de evenimente de când au fost instalate. Compania va continua să monteze tot mai multe camere de supraveghere.
Pe cand niste camere care sa supravegheze camerele?
Si gunoaiele din birouri cînd sînt supravegheate și arâtate populimi plâtitoare
La parnaie cu vagabonzii care dau foc. Se estimeaza paguba, se face doaar penal si la parnaie.
Cand SALUBRIS va obliga asociatiile de locatari sa inchida capacele contaierelor de gunoi ? Emana un miros ingrozitor si poluiaza tot orasul si asa fiind cel mai poluat din tara. Vantul raspandeste mirosul si deseuri de hartie si ale materiale din gunoi. PRIMA OBLIGATIE REVIE SALARIATILOR SALUBRIS SA INCHIDA CAPACELE CONTAINERELOR DUPA GOLIREA LOR.