Prima pagină » Local » Bătaie de joc din partea CTP Iași, cu acordul directorului! Cristian Stoica: „Veneau și pierdeau timpul la cafea!” – GALERIE FOTO

Bătaie de joc din partea CTP Iași, cu acordul directorului! Cristian Stoica: „Veneau și pierdeau timpul la cafea!” – GALERIE FOTO

30 iun. 2022, 02:10, 12 ,
Emanuela Băluță în Local

Dimineața, timp de câteva ore, controlorii Companiei de Transport Public Iași sunt distribuiți pe o singură zonă, lăsând restul cartierelor fără acoperire. Nemulțumiți de situație, aceștia nu îndrăznesc totuși să se plângă, de teamă să nu fie concediați. Această bătaie de joc din partea Companiei de Transport Public Iași este cunoscută și acceptată de directorul Cristian Stoica.

Controlorii Companiei de Transport Public (CTP) Iași ar trebui să se asigure că toți călătorii circulă în mod regulamentar, în urma achiziționării biletului sau abonamentului. Astfel, pentru a fi eficienți, ar trebui distribuiți în mod uniform pe toată raza municipiului Iași, dar acest lucru nu se întâmplă, din cauza unei erori a celor care fac programul.

Bătaie de joc din partea CTP Iași

În fiecare dimineață, după distribuirea programului de lucru pentru ziua respectivă, toți controlorii petrec aproximativ 4 ore în aceeași zonă, în timp ce alte trasee nu sunt acoperite. Inclusiv utilizatorii transportului public sunt nemulțumiți de această situație, deoarece le sunt verificate biletele de mai multe ori pe un singur traseu de către controlori CTP diferiți.

„Timp de 4 ore, toți controlorii sunt într-o zonă și restul orașului rămâne descoperit. Zăpăcim pe toată lumea. Avem câte 2-3 stații fiecare, nici n-ai de unde să știi dacă a fost sau nu controlul. Astăzi toți controlorii sunt pe Copou, după 4 ore ne dă pe alt traseu. Mâine-i poate pe Ciurea, pentru că ne dă pe toți pe Ciurea, poimâine pe Dancu și tot așa”, a spus un controlor din cadrul CTP Iași, sub protecția anonimatului.

În cursul dimineții de miercuri, 29 iunie 2022, la ora 5:30, controlorii s-au adunat în stația Piața Alexandru cel Bun, înainte să le fie distribuit programul. Întrebați despre această situație, controlorii au refuzat să facă vreun comentariu de frica șefului de tură, Marian Amânar. Acesta a precizat că informația ar fi falsă și că, de fapt, toate traseele sunt acoperite.

„Nu putem să vorbim noi… Sunt trimise pe zona asta, pentru traseul Dacia – Gara Internațională, toate echipajele. Sunt controlori care merg și pe partea cealaltă în acest interval orar. Avem toate echipajele pe anumite zone. Unde nu sunt încasări, acolo înseamnă că nu se cumpără bilete”, a răspuns șeful de tură, Marian Amânar.

După ce și-au primit programul de distribuție, cei aproximativ 20 de controlori s-au împrăștiat pe traseu, acoperindu-le doar pe cele din zona Alexandru cel Bun. După ce a așteptat ca majoritatea controlorilor să plece, șeful de tură, la rândul său, a dispărut.

Rămas mai în spate, un grup de controlori care a preferat să își păstreze anonimatul, de teama repercusiunilor pe care le-ar putea suferi, a dezvăluit reporterilor BZI că șeful de tură a mințit pentru a nu fi nici el tras la răspundere.

„Ce era să spună șeful de tură… Mergeți acum în orice zonă a Iașului să stați să vedeți că nu e niciun echipaj CTP, toate echipajele sunt aici! El ce era să spună? Toată lumea e aici”, a spus controlorul CTP Iași.

Cristian Stoica: „Înainte se pierdea o oră și jumătate până intrau în traseu!“

Directorul CTP Iași, Cristian Stoica, a fost extrem de deranjat de faptul că reporterii BZI au aflat programul pe care îl au dimineața controlorii. Acesta neagă faptul că toți controlorii ar merge dimineața pe același traseu. În plus, Cristian Stoica a menționat că reunirea are loc în anumite zone din oraș tocmai pentru a eficientiza munca lor. Directorul a adăugat că angajații care se ocupă de controlul biletelor și abonamentelor obișnuiau să vină și să piardă timpul dimineața la depou.

„Am luat decizia asta ca să nu mai piardă timpul, venind la gară, și după aceea să se ducă pe traseu. Asta însemna că se pierdea o oră și jumătate până intrau în traseu, am decis că în mai multe zone se adună cu șeful de tură și le confirmă prezența la serviciu, astfel încât să nu se mai piardă acea oră jumate. Nu sunt toți controlorii pe o singură zonă. Îi deranjează că îi punem mai mult la treabă și că nu mai pierd o oră jumate? Aici, dimineața, veneau și pierdeau timpul la cafea și am hotărât să iasă în traseu”, a explicat directorul CTP Iași, Cristian Stoica.

Controlorii CTP Iași, fără uniformă

Pe lângă problema legată de programul de lucru al controlorilor, în prima parte a zilei, cei de la CTP Iași au o altă mare problemă: nu poartă uniforma care ajută la identificarea lor de către călători.

La finalul anului trecut, primarul Mihai Chirica a avut inițiativa ca toți controlorii CTP Iași să poarte ecusonul și uniforma care să îi distingă de restul civililor, atunci când sunt în timpul orelor de program. Ei trebuie să poarte o vestă de culoare verde și să aibă la vedere ecusonul care să le ateste funcția din cadrul companiei.

Dar miercuri dimineață doar o parte dintre ei purtau uniforma, unii având tricou alb, fără vreo inscripție cu CTP Iași, în timp ce alții aveau niște tricouri verzi.

Legat de problema în cauză, Cristian Stoica a susținut că aceasta este noua uniformă și că angajații nu își puseseră ecusoanele înainte să urce în mijlocul de transport în comun.

„Asta face parte din uniformă, tricouri albe sau verzi! Acesta e noul echipament. Nu trebuie să aibă ecuson decât în momentul în care intră în mijlocul de transport”, a explicat Cristian Stoica, în legătură cu bătaia de joc din partea CTP Iași.

Comentarii
  • Ieri in juru orei 10 in tramvaiul 6 la gara a inceput sa controleze calatorii un tip tuciuriu de vreo 55..59 de ani in tricou alb cu legitimatia la gat si a dat peste un tigan fara bilet ..ii spune sa coboare imediat fara sa ii ceara vreun act ..la 3 m mai incolo gaseste un grup de 4 eleve din care una nu avea pesemne bilet ,incepe sa ii ceara acte si ii da amenda ..biniinteles ca tiganu fara bilet nu a coborat ,s.a dus in spatele tramvaiului ,a coborat in tg cucu si de acolo s.a urcat in altu tot gara bilet ….de ce se face discriminare la ctp iasi ??? de ce tiganii nu sunt amendati pe cand elevii si amaratii de romanasi da ??? de ce controlorii fac ilegalitati odata ce sunt camere in tramvaie …

  • unul cu abonament de la 6 ani

    Mersul fara bilet in autobuzele si tramvaiele CTP este enorm.Din Piata Independentei sau din Piata Unirii pana la capat Pacurari niciun tigan din Pacuret nu composteaza bilet pentru ca nu cumpara.Mai mult sunt galagiosi,murdari si nespalati.Dar nu numai ei! Am vazut indice de performanta al directorului CTP de 120%.Performanta la ce?La stat in birou si de aceea trebuie sa primeasca vreo 20 de salarii in plus.Respect soferii CTP! Amabili,corecti,cu bun simt si curati.

  • La ctp, toata conducerea e o adunatura de jeguri imputite, cat despre seful de tura Amanar, un betiv si un spagar de prima clasa!

  • Niște jeguri conduse de hoitul ăsta împuțit și arogant

  • Un functionar.

    Pentrul domnul- IAȘI. Jeg ordinar ești tu. Eu sînt controlor de 8 ani, am studii superioare, și nu mă consider jeg. Ești un nisimnțit. În privința țiganilor aveți perfectă dreptate, dar …….. de unul singur nu poți face nimic.

  • student iasi

    gunoaie ctp iasi , cretini tampi prostalaii!

  • Jeg și împuțit ești tu Tom, inseamna că și nevasta ta care este la control este o jegoasa și împuțită

  • Niste bețivi la secția 4 angajează sudori cu salariul pe economie rușine și jegoși de la țară firicel Celentano le-au pus și nume sefu

  • Niste bețivi la secția 4 angajează sudori cu salariul pe economie rușine și jegoși de la țară firicel Celentano le-au pus și nume sefu

  • Dl Stoica ar face orice că sa nu de-a explicații pentru modul jalnic in care conduce compania. Ar trebui luat la întrebări de unde au fost bani anul trecut pentru primele de 180.000 de euro pe care le-au luat cei 4 directori? De ce din 8 tramvaie noi turcești sunt la strada doar 2? De ce nu se aduc piese pt tramvaiele și autobuzele defecte? De ce conducătorii auto și vatmanii sunt obligați să lucreze doar norma lunii? Asta e economia înțeleasă de șefii CTP ??

  • Are dreptate lumea să scrie că directorul este un incapabil!
    Tramvaiele noi nu oferă aer condiționat. Încă sunt autobuze vechi pe traseu.
    Plătesc 3 lei biletul să fac saună vara și cică se circulă civilizat.
    Să circule directorul o zi întreagă cu astfel de mijloace de transport!
    Plătim bilet să circulam civilizat, dar nu se oferă condiții jegoase!
    Astfel că directorul este vinovat!

    Unul căruia îi place munca vine personal să constate cum circulă călătorii.

    Cât despre țigani, dar și alți borfași, degeaba îi criticați pe controlori!
    Veniți voi să controlați, cu riscul de a fi, cel puțin bătuți, dacă nu înjunghiați, de către astfel de scursuri ale societății, în care trăim cu toții.

    Nu toți sunt contravenienți sau infractori, dar formează o majoritate.

    Controlorii au și ei familii, la care trebuie să ajungă acasă, în siguranță.

    Nu avem posibilitatea să civilizăm astfel de scursuri!

    Aceasta este realitatea, chiar dacă unii o ignoră!

  • Vreau sa intreb si eu le cri de la CTP…De ce automatele din statii iau banii si nu dau bilete?Am patit treaba asta de vreo 4 ori in statia vis-a-vis de Mcdonalds gara,si de alte ori in Canta.De ce N de telefon afisat functioneaza doar pana la 17:00,dupa ora asta nu se mai circula?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024