Prima pagină » National » Bătaie cu scaune și cuțite între două familii din Vaslui. Conflictul are la bază invidia pe avere – VIDEO

Bătaie cu scaune și cuțite între două familii din Vaslui. Conflictul are la bază invidia pe avere – VIDEO

26 mai 2022, 10:49,
în National

Primele imagini cu bătaia cu scaune și cuțite între două familii din Vaslui, din 2021, au apărut în spațiul public. Conflictul a izbucnit se pare de la o neînțelegere privind averea.

De asemenea, psihologii precizează că violența este înrădăcinată din familie.

Bătaie cu scaune și cuțite între două familii din Vaslui

Bătaia cu scaune și cuțite între două familii din Vaslui are la baza starea conflictuală dintre familiile Parnavel și Stanciu din satul Bulboaca, comună Deleni, iar acesta trenează de ani de zile. Familiile au ajuns în atenția publică și în anii 2017 și 2019 pentru episoade violente similare.

Motivul conflictului dintre familii ce pare că durează deja de cinci ani ar fi invidia pe avere.

Membrii familiei Parnavel spun că autoritățile din localitate nu intervin în scandal, deși au fost depuse trei reclamații și există certificate medicale care atestă că au fost loviți.

Două eleve din județul Iași s-au bătut fără milă

Într-o altă ordine de idei, un incident s-a produs recent pe raza localității Hârlău, din judeţul Iași, între două eleve care s-au bătut fără milă . Pe un câmp, izolați de ochii altora, sunt strânși mai mulți minori care se amuză de faptul că agresoarea o lovește fără milă pe victimă. Filmarea a circulat rapid pe rețelele de socializare, iar oamenii legii au deschis o anchetă în acest sens. Conform comunicatului emis de către autorități, se efectuează verificări pentru a stabili starea de fapt.

Polițiștii au transmis faptul că au deschis și dosar penal pentru infracțiunile de lovire și alte violențe, dar și pentru lipsire de libertate:

„Urmare a imaginilor apărute în spațiul public, privind agresarea unei minore,polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău s-au autosesizat și efectuează verificări în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor care se impun. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal”, au explicat oamenii legii într-un comunicat oficial.

Polițiștii au mai menționat faptul că dosarul penal este in rem și că cercetările se extind și la alți copii prezenți în clip, nu doar la agresoare.

De asemenea, de-a lungul anilor, în spațiul public au apărut zeci de filmulețe în care sunt surprinși minori care se bat. Sunt multe cauze pentru care aceștia aleg să își rezolve problemele prin folosirea violenței. Psihologii menționează că violența este înrădăcinată și în familie. Spre exemplu, dacă au parte de violență în sânul familiei, șansele ca aceștia să ajungă să recurgă la același tipar cresc considerabil.

Astfel că un incident asemănător a avut loc la școala din Satu Nou, localitatea Belcești, din județul Iași. Pe imaginile video prezentate în exclusivitate pe data de 13 aprilie 2022, se observă faptul că două eleve s-au bătut în sala de clasă. Mai mulți martori au povestit, pentru bzi.ro faptul că tot conflictul ar fi izbucnit din cauza unor băieți:

„Fetele sunt din clasa a VII-a și s-au certat în data de 8 aprilie, din cauza unor băieți”, declară, pentru reporterii BZI, părintele unui elev din aceeași școală.

Așadar, imaginile cu bătaia cu scaune și cuțite între două familii din Vaslui, din 2022 nu par a fi o noutate șocantă pentru spațiul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *