Prima pagină » Local » Bătaie ca-n filmele cu pușcăriași, la o școală din Iași! Scandalul dintre elevi a pornit de la cantină: victima a refuzat să-i cedeze agresorului un fel de mâncare!
Bătaie ca-n filmele cu pușcăriași, la o școală din Iași! Scandalul dintre elevi a pornit de la cantină: victima a refuzat să-i cedeze agresorului un fel de mâncare!

Bătaie ca-n filmele cu pușcăriași, la o școală din Iași! Scandalul dintre elevi a pornit de la cantină: victima a refuzat să-i cedeze agresorului un fel de mâncare!

10 aug. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

După o bătaie care a avut loc la o școală din județul Iași, un elev a fost pedepsit de judecători. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au dispus în cazul lui Constantin Emanuel Ț. măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. De asemenea, elevul trebuie să-i achite colegului agresat suma de 500 de lei, drept despăgubiri

După o bătaie care s-a petrecut lângă o școală din județul Iași, un elev a fost pedepsit de judecători. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au dispus recent în cazul lui Constantin Emanuel Ț. măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

„Instanța admite acţiunea exercitată de partea civilă Mihai B. Îl obligă pe inculpatul Constantin Emanuel Ț. la plata către partea civilă a sumei de 500 de lei, cu titlul de despăgubiri civile”, au afirmat judecătorii.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Bătaie ca-n filme, lângă o școală din județul Iași

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Acest proces al lui Constantin Emanuel Ț. a început pe data de 26 aprilie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani l-au trimis în judecată pe individ pentru lovire sau alte violențe. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Pe 24 mai 2019, în jurul orei 12:10, în timp ce se afla la ieşirea din cantina Şcolii Profesionale «Trinitas», din oraşul Târgu Frumos, inculpatul a lovit-o cu pumnul peste faţă pe persoana vătămată, provocându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 14–16 zile de îngrijiri medicale”, au afirmat anchetatorii.

Scandal a izbucnit de la un fel de mâncare

Pe 24 mai 2019, agenții din cadrul Poliției Hârlău au fost sesizați prin serviciul 112 de către un bărbat despre faptul că fiul său, în vârstă de 16 ani, a fost victima unei agresiuni.

„În acea zi, în jurul orei 12:00, victima a mers la cantina unităţii de învăţământ şi, după ce şi-a luat tava cu mâncare, s-a aşezat la o masă de lângă intrarea în cantina şcolii. După ce partea civilă a terminat de mâncat felul I, l-a văzut pe inculpat că se uita spre ea, iar, apoi, acesta s-a apropiat şi i-a cerut să îi dea felul II de mâncare. Partea civilă a refuzat, apoi a părăsit cantina. După ce a terminat de mâncat, s-a îndreptat către autobuzul şcolar. În acest timp, din spate a venit inculpatul care i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feţei. Partea civilă a rămas căzută pentru aproximativ 5 minute, când mai mulţi membri din personalul şcolii profesionale au intervenit, au ridicat-o, au spălat-o şi au anunţat Poliţia. Momentul loviturii a fost văzut în mod direct de martori”, au mai spus oamenii legii.

Ulterior, victima a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria”, unde a fost operată. Ca urmare a loviturii primite, victima a suferit o fractură piramidă nazală cu latero-deviere dreaptă, echimoze, tumefacţii, leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 14–16 zile de îngrijiri medicale.

La audieri, elevul agresor a recunoscut că el a fost cel care a inițiat o bătaie ca-n filme lângă o școală din județul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024