Prima pagină » Local » Bătaie ca în filmele de groază în comuna Miroslava! Un ieșean a vrut să bage spaima în săteni, dar pedeapsa finală a agresorului este uimitoare – FOTO

Bătaie ca în filmele de groază în comuna Miroslava! Un ieșean a vrut să bage spaima în săteni, dar pedeapsa finală a agresorului este uimitoare – FOTO

16 ian. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Bătaie ca în filmele de groază în comuna Miroslava, după ce un ieșean a venit însoțit de mama sa la magazinul din satul Balciu pentru a-și cumpăra țigări. Acesta ar fi avut un schimb de replici dure cu un alt sătean și a decis să-și facă singur dreptate, lovindu-l în cap cu un nunceag. Agresorul a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe și ar fi primit un an de închisoare, însă pedeapsa finală a agresorului este uimitoare

Punct final în procesul ieșeanului care a vrut să bage spaima în sătenii din comuna ieșeană Miroslava. Pe fondul consumului excesiv de alcool, Ionuț Timpescu a inițiat o bătaie ca în filmele de groază, având în mână un nunceag și o secure. Bărbatul a fost trimis în judecată și ar fi primit un an de închisoare. În data de 13.01.2023 s-a dat sentința finală, iar pedeapsa finală este surprinzătoare.

o poză cu Tribunalul Iași

În primă instanță individul a primit 1 an de închisoare, dar ulterior persoana vătămată și-a retras plângerea și acesta a rămas în libertate

Bătaie ca în filmele de groază în comuna Miroslava

o poză cu niște polițiști

La acel moment, nici un sătean nu a intervenit, pentru că le era frică de inculpat

În data de 09.08.2018, în jurul orei 18:00, Ionuț Timpescu a mers însoțit de mama sa la magazinul din satul Balciu pentru a-și cumpăra țigări. Acesta ar fi avut un schimb de replici dure cu un alt sătean și a decis să-și facă singur dreptate. Agresorul a plecat acasă și s-a întors după câteva minute cu un nunceag și o secure cu care a lovit persoana vătămată în mai multe zone ale corpului.

„În ziua de 09.08.2018, în jurul orelor 18:00, persoana vătămată s-a deplasat la magazinul din sat şi a consumat bere pe terasă, împreună cu martorii.

La un moment dat a venit numita, mama inculpatului, care se afla în stare avansată de ebrietate şi după ce i-a adresat cuvinte jignitoare persoanei vătămate a părăsit curtea magazinului.

La scurt timp, pe terasa magazinului și-a făcut apariția inculpatul care se afla în stare de ebrietate. Folosind un obiect metalic, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri în zona capului şi alte lovituri, cu pumnii, în zona spatelui. De teama inculpatului care este cunoscut ca fiind o persoană foarte agresivă, în conflict nu a intervenit niciuna dintre persoanele prezente. După ce a fost agresat, a căzut, pierzându-şi starea de conştienţă.

La scurt timp, inculpatul a revenit la magazin şi s-a oprit pe podețul din față, având asupra sa două obiecte, şi a adresat amenințări cu acte de violență persoanelor care se aflau pe terasă. Apoi, inculpatul a aruncat cu pietre spre magazin, lovind pereţii, tabla de la terasă, precum şi cutia tabloului de gaze din fața proprietății”, au declarat magistrații.

o poză cu un magistrat

Anchetatorii vor închide procesul, din cauza faptului că persoana vătămată și-a retras plângerea

Inculpatul a scăpat de închisoare

o poză cu niște bani

Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului

În primă instanță, individul a primit un an de închisoare, însă a rămas în libertate, deoarece persoana vătămată și-a retras plângerea. Anchetatorii i-au înlăturat sentința și au comunicat că se va închide procesul.

„Art. 16, alin. (1), lit. g, din Codul de procedură penală, prevede că acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare, iar când a fost pusă în mişcare nu mai poate fi exercitată dacă a fost retrasă plângerea prealabilă, iar potrivit disp. art. 396, alin. (6), din Codul de procedură penală, încetarea procesului penal se pronunţă în cazurile prevăzute la art. 16, alin. (1), lit. e-j.

Având în vedere această cauză de împiedicare a exercitării acţiunii penale, urmează a se dispune încetarea procesului penal cu privire la infracțiunile de lovire sau alte violențe și distrugere”, au spus anchetatorii ieșeni.

Astfel, în legătură cu bătaia ca în filmele de groază din comuna Miroslava, judecătorii au transmis că se va menține pedeapsa complementară, constând în interzicerea exercitării dreptului de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o perioadă de trei ani, iar cheltuielile judiciare avansate de stat cu ocazia soluționării apelului vor rămâne în sarcina statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *