@ Singurul specialist in acupunctura coreana din Romania, este la dispozitia iesenilor @ Acupunctura Su Jok presupune intepaturi de un milimetru in palma si in laba piciorului @ Costul unei sedinte este de 35 de lei
Experienta stiintifica a unei basarabence vine in ajutorul iesenilor, deschisi la tot ce este nou. La acupunctura coreana, prin metoda Su Jok, apeleaza tot mai multi ieseni, diagnosticati cu afectiuni cumplite. Singurul specialist din Romania in Su Jok, isi desfasoara activitatea la Iasi. Acupunctura Su Jok este diferita de cea clasica, lucrandu-se cu ace mult mai mici si pe portiuni mai restranse. La origine, Su inseamna „mana” si Jok ‘laba piciorului”. Iesenii sunt intepati doar in doua zone ale corpului, unde se gasesc puncte de receptionare care transmit impulsuri catre creier. „Am terminat medicina generala si am studiat indeaproape acupunctura coreana, la Academia de Terapie Su Jok, alaturi de maestrii in acest domeniu. Este unica specialitate din medicina complementara, care merge mana in mana cu medicina alopata. Din Moscova am ajuns la Iasi, unde ma ocup de pacienti, dar si de invataceii care vin la cursuri. Acele folosite patrund la o adancime de un milimetru, fiind o metoda noninvaziva, epidermala. Am lucrat cu diferite afectiuni. Depinde doar de starea bolnavului, de gravitatea si vechimea bolii. Daca pacientul este cu o cauza acuta, rezultatele se pot vedea foarte repede. Daca boala este cronica, atunci este necesar un tratament individualizat, totul pe baza unui diagnostic amanuntit pus de un medic alopat”, a precizat dr. Iulia Postolachi, medic general si specialist in acupunctura Su Jok.
Su Jok si pentru iesenii cu cancer
Medicii neurologi, endocrinologi sau dermatologi recomanda iesenilor acest tip de terapie alternativa. Medicul ofera garantia ca la orice afectiune se pot vedea rezultate, chiar si la iesenii bolnavi de cancer. Costul unei sedinte de acupunctura Su Jok este de 35 de lei, iar copiii sub 10 ani si batranii peste 70 de ani au parte de gratuitate. Instrumentarul este de unica folosinta, comandat din Moscova. „Am avut o fetita care prezenta o formatiune tumorala hidrofila, neoperabila, din cauza careia se manifestau si crize epileptice. Dupa o serie de mai multe sedinte, analizele au aratat un regres considerabil al bolii. Am lucrat si cu ieseni cu hepatita C, care faceau interferon, ieseni cu gusa nodulara sau cu diabetici. Sesiunile de acupunctura nu inseamna intreruperea tratamentului medicamentos. In cazul copiilor, utilizam microacupunctura cu cristale. Din pacate, din anul 2006 am avut in jur de 300 de cursanti dintre care, in Iasi practica doar cinci persoane”, a incheiat dr. Iulia Postolachi. Terapia Su Jok a fost dezvoltata de profesorul sud-corean Park Jae Woo.