Din aprilie și până pe 15 mai 2022, Baroul Iași îi îndeamnă pe avocați să contribuie la proiectul „Justiția pentru Tineri: familie, muncă, litigii”, demarat de Delegații de Tineret ai României la ONU. Dacă au avut cazuri în Dreptul familiei, Dreptul muncii sau accesul la Justiție ce au vizat persoane cu vârste cuprinse între 14 și 26 de ani, avocații ieșeni pot împărtăși informații folositoare ce îi pot ajuta pe tinerii cu aceleași probleme.
Baroul Iași susține Delegația de Tineret ce reprezintă România la Organizația Națiunilor Unite (ONU) care vine cu noi inițiative pentru încurajarea persoanelor tinere în domeniul Justiției.
Membrii Baroului ieșean sunt invitați să povestească despre experiența lor în profesie, despre cum au reușit să îi ajute pe adolescenți să iasă din dileme juridice și ce soluții au găsit în acest demers.
Baroul Iași face apel către avocați pentru a contribui la proiect
Baroul Iași a anunțat miercuri, 30 martie 2022, colaborarea cu Delegații de Tineret ai României la ONU în proiectul „Justiția pentru Tineri: familie, muncă, litigii”, ce se va desfășura în toată țara. Astfel, avocații ieșeni sunt chemați să povestească despre experiențele pe care le-au avut când s-au confruntat cu probleme juridice ce implicau tineri. Campania va avea loc începând cu luna aprilie 2022 și va presupune redactarea unui e-mail către Delegații de Tineret ONU, în care se vor relata cazuri relevante având implicate persoane cu vârsta cuprinsă între 14 și 26 de ani.
Termenul-limită este 15 mai 2022. Domeniile vizate de acest eveniment sunt: Dreptul muncii, Dreptul familiei și accesul la Justiție. Dacă au găsit soluții în experiența lor profesională și consideră că le-ar fi de folos și altora, sunt încurajați să le împartă. Se cer descrieri detaliate, cu menționarea eventuală a legislației aplicate în cazul respectiv.
„Delegații de Tineret ai României la ONU demarează, începând cu luna aprilie 2022, proiectul național „Justiția pentru Tineri: familie, muncă, litigii”, care urmărește să contribuie la educația juridică a tinerilor și invită toți avocații din Baroul Iași să împărtășească din experiența lor profesională, dacă doresc, cazuri pe care le-au avut cu tineri și soluțiile la care au ajuns”, au precizat reprezentanții Baroului Iași.
Angajații din Justiție se implică în educația despre acest domeniu
În paralel cu acest proiect, se mai desfășoară o campanie în care se oferă consultanță directă în domeniul Dreptului persoanelor tinere, la început de drum. Merită menționat faptul că avocații nu sunt plătiți pentru contribuțiile pe care le aduc, munca depusă fiind pe bază de voluntariat.
„Toate problemele și soluțiile vor fi cuprinse într-un ghid în format digital, a cărui finalizare este programată pentru finalul lunii iunie 2022. Bineînțeles, toți profesioniștii care vor trimite e-mail și vor ajuta delegații cu experiența și soluțiile lor, vor avea contribuția recunoscută în cadrul ghidului”, se mai adaugă.
Recent, au mai avut loc evenimente cu scopul informării populației cu privire la problemele Justiției. Între 23 și 27 martie 2022, ofițerii Direcției Generale Anticorupție au împărțit pliante și au avut activități în vederea educării cetățenilor în ceea ce privește fenomenul corupției în România. De asemenea, au pus la dispoziția copiilor materiale despre diverse ramuri ale dreptului, la nivelul înțelegerii lor.
Acum, Baroul Iași îi îndeamnă pe avocați să se implice în proiecte ce au ca scop ajutarea tinerilor care se confruntă cu probleme în domeniul Justiției.