Prima pagină » Titlurile zilei » Baronii de la ApaVital își bat joc de banii ieșenilor. Zeci de localnici din zona Bucium sunt revoltați din cauza neregulilor descoperite – FOTO

Baronii de la ApaVital își bat joc de banii ieșenilor. Zeci de localnici din zona Bucium sunt revoltați din cauza neregulilor descoperite – FOTO

07 iun. 2023, 02:00, 20 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Localnicii din zona Bucium sunt revoltați de situația la care sunt supuși în fiecare zi de către furnizorul de apă. Baronii de la ApaVital își bat joc de banii ieșenilor

Apar din ce în ce mai multe nemulțumiri în ceea ce privește calitatea serviciilor prestate de către ApaVital. De aproximativ o lună de zile, ieșenii care locuiesc în zona Bucium sunt tratați în bătaie de joc de societatea ce are unele dintre cele mai mari prețuri la apă din România. Localnicii au trimis zeci de sesizări, dar fără a primi un răspuns.

Baronii de la ApaVital își bat joc de banii ieșenilor. Nereguli descoperite de localnici

Zeci de localnici din zona Bucium primesc apă cu porția. Baronii de la ApaVital își bat joc de banii ieșenilor. Mai exact, oamenii sunt revoltați de faptul că, începând cu mijlocul lunii mai 2023, apa este sistată în intervalul 7:00 – 10:00, în fiecare zi, iar presiunea este foarte mică în restul orelor, fapt ce duce inclusiv la deteriorarea electrocasnicelor.

Mai mult decât atât, deși problemele au fost sesizate în nenumărate rânduri atât prin serviciul de call-center pus la dispoziție, cât și online, ieșenii nu au primit niciun răspuns.

„Am sesizat în nenumărate rânduri acest aspect prin serviciul de call-center pus la dispoziție atât de aplicația ApaVital, cât și online, începând cu data de 15.05.2023, în urma cărora nu am primit nicio informație sau răspuns pentru cele semnalate, problema furnizării defectuoase persistând. Sesizările efectuate de către noi (reclamanții) nu au primit număr de înregistrare, convorbirea telefonică efectuându-se cu persoane ce nu s-au recomandat. Preluarea unor sesizări ar trebui să aibă un număr de înregistrare, iar soluționarea acestora, un răspuns din partea furnizorului”, au transmis localnicii din zona Bucium.

Localnicii au constatat inclusiv faptul că presiunea din branșamente este de doar 0,3 bari, ceea ce nu este conform contractului, aceasta trebuind să aibă minim 0,7 bari.

Întreruperile de apă scot mai mulți bani din buzunarele clienților

Întreruperile de apă potabilă sau doar scăderea presiunii din instalație conduc la prejudicii materiale. Mai exact, oamenii din Bucium reclamă faptul că electrocasnicele suferă defecțiuni, iar aceștia trebuie să le repare sau să le înlocuiască din banii proprii, chiar dacă în mod normal ar trebui suportate de ApaVital, mai ales din cauza faptului că întreruperile de apă nu sunt anunțate.

„Electrocasnicele care operează într-un regim specific de prezență și presiune a apei suferă defecțiuni costisitoare sau ireparabile ce impun schimbarea lor. Obiectele vestimentare și cele de igienă personală sunt deteriorate, ca efect secundar al întreruperii furnizării de apă la presiunea corespunzătoare, prin imposibilitatea de extragere a lor din diversele etape de spălare în care electrocasnicele rămân blocate”, au mai precizat ieșenii revoltați.

Este important de precizat faptul că furnizorul de apă din Iași nu este la prima abatere, au fost sesizate probleme și de localnicii care locuiesc în satele Liteni și Ulmi din comuna ieșeană Belcești. Aceștia au reclamat lipsa presiunii, dar și apa murdară de la robinete.

Problemele sunt întâmpinate preponderent în perioadele de vară

Reprezentanții ApaVital Iași au transmis faptul că problemele semnalate de localnicii din Bucium sunt întâmpinate preponderent pe parcursul verii.

„Conform contractelor încheiate cu utilizatorii de la adresele menționate, furnizarea apei nu se face în regim continuu, ci doar în proporție de 90-95 la sută din timpul total de furnizare. Întrucât condițiile tehnice de furnizare a apei corelate cu dezvoltarea urbanistică a zonei nu permiteau furnizarea continuă, au fost prevăzute condiții în avizele de branșare, condiții nu întotdeauna respectate: «cerința de apă necesară va fi asigurată de către beneficiarul avizului/utilizator prin prevederea și amenajarea în incinta proprietății a unui modul de pompare (hidrofor), cuplat la o rezervă de apă tampon, dimensionată conform normativelor în vigoare, cu pompare direct din rezerva de apă.

Se interzice branșarea directă a hidroforului la rețeaua publică de distribuție apă». Această situație este caracteristică doar perioadei calde, când există un grad mare de simultaneitate a consumurilor, cauzată și de consumuri realizate pentru alte scopuri decât cele care au stat la baza proiectării rețelelor, cum ar fi cele de grădinărit, udări gazon sau umplerea de bazine.

În prezent se lucrează la identificarea unei noi soluții de suplimentare a debitului de apă în zonă, însă furnizarea continuă rămâne legată strict și de modul cum se folosește această resursă, mai ales în ultimii ani când seceta pedologică a devenit un fenomen extins la nivelul întregii țări”, a transmis Răzvan Manolache, purtător de cuvânt în cadrul ApaVital.

Baronii de la ApaVital își bat joc de ieșeni. Din ce în ce mai mulți clienți reclamă întreruperi frecvente, lipsa presiunii și calitatea precară a apei.

Comentarii
  • Cand in Bucium ne-am mutat,
    Bine-era sa fi-ntrebat
    Cati vecini uda gradina,
    Cati umplu mereu piscina….
    Si-n loc sa scriem de zor
    Sa ne punem hidrofor !

    Gramatica….e la furat : „baronii asi bat joc” ????

  • Aceiasi placa in fiecare an, seceta pedologica etc…Parca zona Bucium ar fi o oaza de verdeata si toti stau cu fundul in piscina. Apalethal ar trebui sa investeasca energia si banutii in solutii si modernizari, sa mai lase partea cu marketingul ca nu ,,spala” pe nimeni asta. Nu angajatii de rand sunt de vina, ci managementul prost, mentalitatea invechita (comunista), gradul de rudenie peste limitele bunului simt, numai combinatii si ciupeli. Unii se plitisesc si admira ceasul de pe perete si altii bocesc si tremura din cauza stresului si a volumului de munca. Trimiteti petitii lor si celor de la Protectia consumatorului poate in termenul legal de 30 de zile o sa ajunga si un raspuns 🙂 Spor la scris si numai bine !!!

  • Casa pe deal si apa la vale…Da cinje v-a pus sa faceti case pe toate coclaurile?

  • Nu toti au banii domnului director general (doctor inginer), au facut si ei unde bugetul le a permis dragule iesean !

  • Iata blochistii cum se vaita ! V-ati mutat pe toate dealurile, cu ce bani ati facut viloaiele ? si acum aveti pretentii de targoveti ! Sictir si la bloc inapoi la bloc jigodii. De ce megiesii din cartiere / blocuri nu se plang ? pentru ca nu au ce uda perversilor !

  • baron de iasi

    niste tarani …

  • unii se plictisesc si admira ceasul de pe perete si altii bocesc si tremura din cauza stresului si a volumului de munca. Cine a scris asa ceva lucreaza in cadrul apavital. Nici ca se putea face o caracterizare mai obiectiva a acestei redute ce apartne de consiliul judetean. nu mai vorbim despre sefii de sectie care sub pretextul ca au munca de teren stau acasa patru ore pe zi. fraierii/sclavii muncesc, smecherii culeg laurii…

  • unii se plictisesc si admira ceasul de pe perete si altii bocesc si tremura din cauza stresului si a volumului de munca. Cine a scris asa ceva lucreaza in cadrul apavital. Nici ca se putea face o caracterizare mai obiectiva a acestei redute ce apartne de consiliul judetean. nu mai vorbim despre sefii de sectie care sub pretextul ca au munca de teren stau acasa patru ore pe zi. fraierii/sclavii muncesc, smecherii culeg laurii…

  • job pentru lexus

    pai si cine te opreste sa te duci si tu la apavital, sa te plictisesti crunt la munca? Stii ce se zice … ban multi (hahaha) … munca putina (hohoho)… mergi la un concurs si angajeaza-te acolo

  • Mult v-a mai placut sa luati terenul cu un euro si sa-l vindeti cu 50, in utilitati sa investeasca altii, nu voi, sa iasa afacerea buna cat mai buna

  • ce tot atata zarva, daca in aviz scrie clar ca trebuie sa puna hidrofor, de ce mai comenteaza?

  • Iar s-au pornit sărăcuții online. 🙂

    Irigațiile automatizate și programate înainte de trezirea sclaveților funcționează impecabil. În rest, presiune mică înseamnă economii. :)))

  • De ce se tot muta discutiile prin comentarii de la adevaratul subiect? Ce treaba are proasta furnizare cu faptul ca omul si-a facut casa pe deal? Ideea principala este ca la Iasi se plateste cea mai mare suma pe apa si canalizare,serviciile sunt din ce in ce mai proaste, banii iesenilor se duc catre investitii in Rep. Moldova si aici nu se face nimic. Este o mare problema la CHIRICA si ALEXE, de a nu se raspunde la petitiile oamenilor si trebuie marginalizati si scosi din administratii . Vom scapa cat de curand de acesti fanfaroni si clicile din aceste societati administrate.DECI ATENTIE DOMNILOR MANAGERI!!!!!!!!!!

  • Saracu Dorus, e batut de soarta….are o fetita cu handicap si numai el stie ce e in sufletul lui…o fi avand el functie si masini si case, dar daca nu are fericire de la copii si nevasta ( care se iubeste cu un tinerel )😶😉🤫🤫🤫

  • El este cu cele sfinte si tine borcanu !

  • Pretul apei la APAVITAL IASI este aberant. Suntem pe locul 5 in cele 43 de judete. Serios, Este Iasul atat de bine cotat, sunt veniturile atat de mari incat sa platesti atat de mult la apa? Am ajuns sa platesc de doua ori mai mult la apa decat la curent. Ce jigodii conduc aceasta institutie de li se permite asemenea jaf? In m,artie 2022 mc de apa potabila + canalizare era in Iasi 10,60 lei. Cat credeti ca este acum? 14,25 lei, o majorare consistenta de aproape 40% pe cand veniturile au stagnat si au pierdut din valoare din cauza inflatiei. Profita ca sunt monopol si sunt mangaiati de primarie. S-au aciuat acolo numai oamenii de bine din partide care au un loc caldut si foarte bine platit. Nu generalizez cu siguranta unii muncesc cat 3, ca asa e pe la noi.

  • Lista plangaciosilor

    Apa cu portia pe dealuri. Da, trebuie sa fim rationali cand cativa saraci isi fac case pe dealuri si plang. Ia vedeti ce saraci au case la Valea Lupului – comuna ? Hai sa vedem si in Barnova ? Or fi profesori sau muncitori ? Nu ! Sunt bogatasi parveniti si imbogatiti peste noapte ! Vreti o lista cu acesti vietasi care se vaita ?

  • Pune ma lista daca ai curaj. Eu ii verific la ANAF si va spun ce castiguri „oficiale” are fiecare lichea care are pretentii de oras ! Curaj !

  • Nu locuiesc in Bucium, dar cunosc cateva familii cu strazi diferite…aia stau acolo de 20 de ani pe putin acolo..ce vina au oamenii aia mai fratilor ?
    Venituri kkt uri ? Este simpla situatia, toti construiesc, Apakkt nu face fatza sa furnizeze si ramane lumea fara apa. Astia care comentati impotriva locuitorilor din Iasi, sunteti angajatii companiei. Eu in locul vostru m as gandii la urmatoarea chestie, daca plecati din regie oare nu muriti de foame handicapatilor ?

  • Cauza lipsei de apă, precum și a presiunii, este montarea de pompe imediat după ieșirea din apometre și NU din rezervoare proprii. Aviz : Șoseaua Bucium – Ioan Gotcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024