Prima pagină » International » Barcă cu pânze atacată de un grup de balene ucigaşe. Motivul pentru care sunt agresive
Barcă cu pânze atacată de un grup de balene ucigaşe. Motivul pentru care sunt agresive

Barcă cu pânze atacată de un grup de balene ucigaşe. Motivul pentru care sunt agresive

26 aug. 2024, 22:40,
în International

Mai multe orci au atacat o barcă cu pânze în apele din largul coastelor nord-vestice ale Spaniei, avariind cârma ambarcațiunii. Din acest motiv, Serviciul de Salvare Maritimă a fost nevoit să intervină și să remorcheze vasul până la țărm, au anunțat luni reprezentanții acestuia, citați de Reuters și Agerpres.

Acesta este doar ultimul incident dintr-o serie de atacuri ale grupurilor de balene ucigașe asupra ambarcațiunilor care navighează în apele Spaniei și Portugaliei. Oamenii de știință nu au ajuns încă la o concluzie clară privind cauzele acestui comportament neobișnuit.

Vasul a fost remorcat până la ţărm

Unul dintre cei doi membri ai echipajului s-a rănit grav la mână în timpul manevrelor dificile de remorcare și a fost transportat de urgență cu elicopterul la un spital din apropiere, a precizat Serviciul de Salvare Maritimă.

Ambarcațiunea, numită Amidala, a cerut ajutorul Centrului de Salvare Maritimă din Capul Finisterre, o peninsulă din regiunea Galicia, duminică, în jurul orei locale 16:00. Echipajul, format dintr-un bărbat și o femeie, ambii cetățeni belgieni, a raportat avarii la cârmă după ce barca a fost lovită de un număr necunoscut de orci.

Condițiile meteorologice nefavorabile, cu vânturi de 65 de kilometri pe oră și valuri de trei metri înălțime, au complicat operațiunea de remorcare, care a durat peste cinci ore până când vasul a ajuns în port, conform aceluiași serviciu spaniol.

În luna mai, mai multe orci au scufundat un iaht după ce l-au lovit repetat în largul coastei marocane din Strâmtoarea Gibraltar.

Orcile, cunoscute și sub numele de balene ucigașe, fac parte din familia delfinilor și sunt o specie periclitată. La maturitate, acestea pot ajunge la o lungime de până la opt metri și o greutate de până la șase tone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *