Prima pagină » Actualitate » Bărbatul torturat de poliţiştii din Capitală a fost găsit mort. Anchetatorii au deschis un dosar de moarte suspectă
Bărbatul torturat de poliţiştii din Capitală a fost găsit mort. Anchetatorii au deschis un dosar de moarte suspectă

Bărbatul torturat de poliţiştii din Capitală a fost găsit mort. Anchetatorii au deschis un dosar de moarte suspectă

29 mart. 2021, 11:26,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Unul dintre indivizii care au fost reţinuţi, în toamna anului trecut, de câțiva agenţi de poliţie din Bucureşti și torturați pe un câmp de la marginea municipiului a fost găsit fără suflare în locuința unui cunoscut.

Moartea bărbatului, în vârstă de doar 39 de ani, este cu atât mai suspectă cu cât, în urmă cu circa trei săptămâni, și celălalt bărbat implicat în cazul de tortură a decedat, din cauze aparent naturale.

Acuzațiile celor doi au condus la inculparea a nouă agenți de poliție, printre care și un lider de sindicat. Trei dintre suspecți sunt în arest la domiciliu, ceilalți şase sunt cercetați sub control judiciar.

Achetatorii au deschis un dosar de moarte suspectă

Procurorii de la Parchetul Tribunalului București au deschis un dosar de moarte suspectă în cazul celei de-a două victime a celor 9 polițiști de la Secția 16 de Poliție din Bucureşti cercetați în libertate sau arest la domiciliu pentru tortură și lipsire de libertate în mod nelegal.

Conform avocatului familiei, tânărul care a fost bătut de către poliţiştii de la secţia 16 a decedat inexplicabil vineri.

„Pentru acest lucru şi mai ales că sunt suspiciuni cu privire la moartea lui, la parchetul de pe lângă T. Bucureşti s-a deschis dosar penal pentru moarte suspecta. Astăzi (chiar în aceste momente) i se face autopsia în vederea stabilirii cauzei decesului”, anunță sursa citată.

De asemenea, apărătorul menţionează faptul că atât fosta soţie, copilul minor, dar şi părinții acestuia, vor continua dosarul unde Mihai Ionuţ Ghiorghe solicita de la Poliţia Română 500.000 de euro cu titlu de daune morale.

„Câteva indicii arată că moartea este suspectă: ușa apartamentului deschisă, efectele personale lăsate în imobil deşi le lua în mod obișnuit după el. Moartea a survenit în imobilul unui prieten din Rahova”, mai menționează acesta.

Reamintim faptul că este vorba despre Mihai Ionuț Ghiorghe, bărbatul bătut crunt de liderul sindical Viorel Șeicaru, Viorel Răzvan Lupu și Dorin Nine.

Surse din Parchet menţionează faptul că moartea celor două victime nu ar periclita ancheta, de vreme ce suspecții ar fi recunoscut acuzațiile la audieri.

Polițiști din Capitală, reținuți pentru răpire și tortură

Poliţiştilor li se aduc acuzaţii că în luna august a anului 2020 au bătut cu bestialitate doi tineri la staţia de metrou Eroii Revoluţiei. conform anchetatorilor, unul dintre tineri a fost băgat cu forţa în maşină şi condus pe un câmp în apropiere de Jilava, unde ar fi fost încătuşat şi torturat, apoi victima a fost abandonată pe câmp.

Cercetările continuă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

Bărbații acuzau că au fost bătuţi cu bestialitate de poliţişti

Întâmplarea ar fi avut loc la sfârșitul lunii august, în Sectorul 4, la ora 1.30 noaptea. Cei doi bărbaţi, unul de 39 de ani, celălalt de 51 de ani, precizau faptul că se aflau pe stradă şi ar fi intervenit în timp ce câțiva polițiști ar fi bruscat o persoană.

Aceştia s-ar fi răzbunat pe ei, i-ar fi încătușat și i-ar fi dus pe un teren viran, unde i-ar fi bătut cu bastoanele. Potrivit datelor din anchetă de tortură Ghiorge a fost bătut circa 30 de minute încontinuu, iar după tortură el a necesitat 25-30 de zile de îngrijiri medicale.

„…în timp ce aceasta era încătușată, au exercitat pentru timp de aprox. 30 de minute violențe fizice asupra acesteia, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente (bocanci, tomfă) în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare și inferioare, dar și în zona degetelor mâinilor și a tălpilor, după descălțarea acesteia. În urma violențelor, persoana vătămată a suferit leziuni traumatice a căror gravitate a fost evaluată prin 25-30 zile de îngrijiri medicale”, se arată în dosarul de la instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *