Prima pagină » Turism » Funny » Barbatul din Braila care si-a pus usa de termopan in fata… usii si-a explicat gestul

Barbatul din Braila care si-a pus usa de termopan in fata… usii si-a explicat gestul

10 feb. 2020, 09:07,
BZI.ro, în Turism
Barbatul din Braila care si-a pus usa de termopan in fata... usii si-a explicat gestul
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:47709;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}
O fotografie, publicata pe Facebook de un tanar din Braila s-a viralizat. Se pare ca proprietarul a decis sa monteze cusca de termopan in fata usii din cauza curentului de pe scara.
Imaginea surprinsa intr-o scara de bloc din oras arata un nou nivel al „inventivitatii” romanilor: usa de la intrare a fost la randul ei inchisa intr-un soi de cusca de termopan. „Am trait s-o vad si pe asta” este mesajul care insoteste imaginea. Poza a fost intampinata cu umor pe reteaua de socializare.
Cea mai celebra usa de apartament de pe internet se afla aici, la Braila, la etajul unu al acestui bloc, unde proprietarul s-a gandit sa dubleze usa cu inca una, din termopan.
Proprietarul este domnul Saridache, un tip mai friguros din fire. Nu a iesit din locuinta ca sa stea de vorba cu noi decat dupa ce si-a pus o caciula si un fular, potrivit stirileprotv.ro.
„Jos usile nu se inchid iarna. Curentul care vine de-afara imi intra si imi deschidea toate usile din interior.” a spus Saridache. „Asa de rau?” intreaba reporterul. „Pai da! Suntem cu fata la nord-est. Am rugat asociatia sa reparam usile si n-am ajuns la nicio intelegere cu vecinii si-atunci mi-am mai facut inca o usa, care sa ma fereasca.” a declarat Nicolae Saridache, proprietarul inventiei.
Barbatul in varsta de 67 de ani a fost epidemiolog. Vecinii s-au mirat, prima data, dar s-au obisnuit cu improvizatia.
„Probabil pentru el e bine, dar pentru noi, nu. Dansul are mai multa umiditate jos, are mai mult curent. Asta e realitatea si de aceea a pus-o. A facut condens.” spune un vecin.
„Fiecare om face cum vrea, in ziua de astazi.” zice o vecina. „Dar v-a cerut aprobarea cand si-a construit usa aia?” intreaba reporterul. „Nu ne-a cerut nicio aprobare.” raspunde femeia.
Administratorul asociatiei de proprietari: “Nu stiu daca e legal sau nu.”
Reporter: “Aveti vreo reclamatie de la vecini?”
Administrator: “Nu, nu am nicio reclamatie.”
Totusi, autoritatile spun ca pentru improvizatia facuta domnul Saridache ar fi trebuit sa ceara macar aprobarea vecinilor.
„Blocul reprezinta un condominium, un spatiu de proprietate comuna, orice modificare la structura acestui spatiu se face cu acordul asociatiei de proprietari, iar asociatia este cea care solicita si autorizatia de construire, de cele mai multe ori.” explica viceprimarul Brailei, Alexandru Danaila.
„Cusca din termopan” de la intrarea in apartament a costat o mie de lei.
„N-am decat pragul, pe care puneam presul. Nu trebuie nicio aprobare, este demontabila, oricand pleaca. N-am construit, n-am facut nimic.” se apara proprietarul.
„Nu credeam ca poate exista asa ceva.”; „Sa nu mai faca usa condens”; „I-a spus ISU ca nu are suficiente iesiri” – sunt doar cateva dintre reactiile celor care au vazut inventia pe net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *