Prima pagină » Local » Bărbatul care și-a dat foc la Iași a murit în chinuri groaznice. Avea un trecut sumbru: a înfipt un topor în fața unui prieten
Bărbatul care și-a dat foc la Iași a murit în chinuri groaznice. Avea un trecut sumbru: a înfipt un topor în fața unui prieten

Bărbatul care și-a dat foc la Iași a murit în chinuri groaznice. Avea un trecut sumbru: a înfipt un topor în fața unui prieten

18 apr. 2023, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

Scene de groază în comuna Gorban din județul Iași. Bărbatul care și-a dat foc la Iași a murit în chinuri groaznice la câteva ore distanță. Acesta a turnat benzină pe el și s-a aprins ca o torță. Nimeni nu știe de ce a recurs la acest gest

Laurențiu Păun avea 61 de ani și a murit în Vinerea Mare după ce și-a dat foc. Scenele de groază s-au petrecut în comuna ieșeană Gorban. Alarma a fost dată de un vecin de-al bărbatului, un fost polițist. Acesta l-a și stins când l-a văzut cum se rostogolea în flăcări. Ulterior a fost cerut ajutorul medicilor. Un echipaj SMURD a ajuns la fața locului și i-a acordat bărbatului primele îngrijiri medicale. Mai apoi, elicopterul SMURD a ajuns în zonă și l-a preluat pe bărbatul care avea arsuri pe toată suprafața corpului.

Din păcate, bărbatul s-a stins la câteva ore după ce a ajuns la Spitalul de „Sfântul Spiridon” din Iași. Pe fir au intrat și polițiștii ieșeni care au deschis un dosar penal și fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat. De asemenea, a fost dispusă efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului, cu toate că lucrurile sunt destul de clare. Laurențiu Păun a fost eliberat din închisoare, asta după ce în urmă cu mai bine de 10 ani a înfipt un topor în capul unui vecin împreună cu care băuse alcool.

Bărbatul care și-a dat foc la Iași și a murit în chinuri groaznice a fost închis în trecut

Pe data de 5 decembrie 2012, agresorul și victima sa, Sorin Stanciu, de 45 ani, au băut toată noaptea. Pe fondul consumului de alcool, cei doi au început să se certe de la tot felul de lucruri închipuite.

„Din motive necunoscute, în timp ce victima se afla în pat, inculpatul i-a înfipt toporul în față. Victima a căzut din pat, iar inculpatul a strigat la vecinul său, care este polițist, că a găsit un mort”, au precizat procurorii, la momentul incidentului.

Polițistul ajuns la fața locului și-a anunțat imediat colegii prin stație că este vorba de o crimă, pentru că victima era întinsă pe podea, plină de sânge. Ulterior, agentul de poliție a văzut că victima încă mai mișca și a sunat la 112 pentru a-i anunța pe lucrătorii de la ambulanță. Chiar dacă a avut un topor înfipt în cap, Sorin Stanciu a reușit să supraviețuiască. În fața anchetatorilor, acuzatul a recunoscut totul, însă a susținut că era prea beat și nu și-a dat seama ce face.

Este posibil ca bărbatul care și-a dat foc la Iași și a murit în chinuri groaznice să fi recurs la un asemenea gest din cauza lipsurilor materiale. Recent, acestuia i-a fost deschis un dosar pentru ajutor social și urma să să primească banii în curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *