Prima pagină » Actualitate » Bărbatul care plimba două femei în lesă, în centrul Timișoarei, a murit în Costa Rica. Era cel mai bogat român în bitcoin – FOTO, VIDEO

Bărbatul care plimba două femei în lesă, în centrul Timișoarei, a murit în Costa Rica. Era cel mai bogat român în bitcoin – FOTO, VIDEO

07 iul. 2021, 09:46,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Mircea Popescu, cel mai bogat român în bitcoin a murit, în Costa Rica. Acesta era un personaj de legendă şi este considerat printre primii investitori români în criptomonedă, în perioada în care aceasta abia apăruse pe piaţă. Mai mult decât atât, cetăţenii îşi vor aminti de tipul excentric care plimbă două femei în lesă, în centrul Timişoarei. Ar fi reuşit să strângă un milion de bitcoin, care ar valora astăzi aproximativ 35 de miliarde de dolari.

„Totul s-a petrecut în jurul orei 8.30 când Popescu a intrat în mare pentru a înota, în perimetrul Tramonto. A fost luat de curent şi a murit pe loc. Salvamarii Jaco Beach amintesc turiştilor că Paya Hermosa nu este o zonă pentru înot”, scria site-ul crhoi.com din 23 iunie.

Mai mult decât atât, Tuur Demeester, un investitor în croptomonede şi autor al cărţii “Bitcoin Reformation”, a postat pe Twitter faptul că unul dintre pionierii Bitcoin-ului, Mircea Popescu, a fost găsit mort pe o plajă din Costa Rica.

Mircea Popescu, romanul excentric din Cluj Napoca, a murit înecat

Potrivit presei din statul Americii Centrale, un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost găsit înecat pe plaja Hermosa, din provincia Puntarenas, ziariştii afirmând că este vorba de un “turist polonez”, pe nume Mircea Popescu.

De menţionat faptul că Mircea Popescu s-a născut şi a crescut în Cluj-Napoca, a trăit în Timişoara, iar apoi a părăsi statul român şi a locuit în America, Mexic, Costa Rica şi Egipt. Bărbatul a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice la Universitatea “Avram Iancu” din Cluj. În 2007, a fondat Polimedia, o agenţie de marketing online, iar în 2008 a demarat blogul Trilema, iniţial în română, iar apoi a trecut exclusiv pe limba engleză.

Plimba pe stradă domnişoare în lesă

În anul 2019, mai multe imagini surprinse de cetăţeni îl ilustrau pe un bărbat mergând prin centrul Timişoarei cu două femei în lesă. Fotografiile au stârnit controverse pe internet la acel moment. Bărbatul era Mircea Popescu.

„Două femei ţinute în lesă de un bărbat, care spuneau că sunt din Costa Rica. În timp ce lumea era uluită despre această scenă, eu am mers să-i întreb ce înseamnă asta!? Voi ce spuneţi? Ce reacţie aţi fi avut dacă aveaţi timp să vă reveniţi din uluire. Tu cum ai fi procedat?”, a fost mesajul celui care a realizat imaginile. Ştefan Cojocnean a declarat că l-a întrebat pe bărbat de ce le duce pe cele două femei în lesă, dar bărbatul nu a vrut să îi răspundă.

Primul magazin care acceptă plata cu Bitcoin s-a deschis la Iași

Cumpărăturile pot fi plătite cu moneda viitorului și în Iași. După ce au fost achiziționate cu criptomonede case sau cafea, în diverse județe din țară, acum și cumpărăturile online pot fi plătite cu Bitcoin. Clientul plătește în criptomoneda aleasă, apoi criptomoneda intră în procesatorul de plăți, care apoi trimite în conturile firmei echivalentul în lei. Potrivit lui Ștefan Grigoriu, director tehnic în cadrul firmei RomConfort, clienții pot plăti acum online, iar în curând plata poate fi făcută și în magazin, la POS.

„Avem o perioadă de aproximativ 1 an și jumătate, avem un plan de digitalizare, iar acum suntem în punctul culminant, și anume plata cu criptomonede. Bitcoin este cel mai cunoscut din domeniu, iar tehnologia din spate este una dintre cele mai fascinante. Avem două metode de plată. Una este Bitcoin, cea mai cunoscută și cea mai utilizată, iar a doua este eGold, moneda românească, una dintre cele mai puternice monede din lume. Puțină lume știe că România are o astfel de monedă. A fost mai mult o curiozitate și o dorință de-a noastră de a merge în zona respectivă, pentru că ne gândim să venim cu tehnologie cât mai nouă. În momentul acesta, tehnologia descentralizată este cea mai nouă tehnologie existentă pe piața financiară”, susține Ștefan Grigoriu, director tehnic în cadrul firmei RomConfort.

În toamna anului 2020, Bitcoin s-a apreciat semnificativ, datorită cererii din partea marilor investitori, atrași de potențialul unor câștiguri rapide, și a așteptărilor că va deveni o metodă de plată de bază

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`