Prima pagină » Local » Fost consilier local, reținut pentru șantaj în Iași! Amenința o persoană pentru a obține o boxă de 10.000 de euro – UPDATE
Fost consilier local, reținut pentru șantaj în Iași! Amenința o persoană pentru a obține o boxă de 10.000 de euro - UPDATE

Fost consilier local, reținut pentru șantaj în Iași! Amenința o persoană pentru a obține o boxă de 10.000 de euro – UPDATE

08 oct. 2024, 12:13,
în Local

Polițiștii ieșeni au reținut, pe 7 octombrie 2024, pe Adrian Nedelcu, un bărbat de 75 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de șantaj.

UPDATE: Adrian Nedelcu a fost exclus din PSD.

„În urma convocării în regim de urgenţă, în format online, a Biroului Permanent Judeţean, Adrian Nedelcu a fost exclus din PSD cu unanimitate de voturi”, au transmis reprezentanţii PSD.

Știre inițială

În perioada 2022-2024, fostul lider de sindicat la RATP și un notoriu membru PSD Iași ar fi amenințat o persoană, prin divulgarea unor informații reale sau imaginate, și ar fi depus plângeri nefondate la instituții publice, cu scopul de a constrânge victima – un bărbat de 48 de ani – să-i cedeze, gratuit, o boxă dintr-un complex din municipiul Iași, evaluată la 10.000 de euro.

În urma cercetărilor și a probelor adunate, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore. Pe 8 octombrie, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași pentru a fi supus unor măsuri legale.

„La data de 07 octombrie a.c., polițiștii ieșeni au reținut un bărbat, de 75 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de șantaj.

Din cercetări a rezultat faptul că în perioada 2022-2024, acesta ar fi amenințat, prin darea în vileag, a unor fapte reale sau imaginare și ar fi depus diferite plângeri nefondate la mai multe instituții publice ale statului român, în scopul constrângerii persoanei vătămate (un bărbat de 48 de ani) de a-i ceda bănuitului, în mod gratuit, o boxă dintr-un complex din municipiul Iași, în valoare de 10.000 de euro.

În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

La data de 08 octombrie a.c., urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași cu propuneri legale”, a transmis IPJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`