Prima pagină » National » Bărbat reținut pentru că și-a abuzat sexual fiica vitregă. Totul s-a aflat după ce tânăra s-a sinucis
Bărbat reținut pentru că și-a abuzat sexual fiica vitregă. Totul s-a aflat după ce tânăra s-a sinucis

Bărbat reținut pentru că și-a abuzat sexual fiica vitregă. Totul s-a aflat după ce tânăra s-a sinucis

21 aug. 2024, 21:20,
în National

Un bărbat din comuna Vâlcănești, județul Prahova, a fost reținut de poliție după ce fiica lui vitregă, o adolescentă de 18 ani, s-a sinucis. Se presupune că tânăra ar fi fost abuzată sexual de către acesta. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, în noaptea de 20 august, un bărbat din comuna Vâlcănești a alertat autoritățile, raportând că fiica sa s-a sinucis.

„În urma sesizării, o echipă operativă s-a deplasat la fața locului și a constatat că informația era adevărată. Tânăra de 18 ani a fost găsită spânzurată în locuință. La o examinare vizuală a cadavrului, nu s-au observat urme vizibile de violență, iar trupul a fost transportat pentru autopsie”, se menționează în comunicatul IPJ Prahova.

Inițial, poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, continuând cercetările pentru a stabili circumstanțele exacte ale decesului.

„Din investigațiile desfășurate până acum, a reieșit că tatăl vitreg al tinerei, în perioada 2020-2024, ar fi întreținut relații sexuale cu aceasta. În baza probelor colectate, bărbatul de 37 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat procurorilor cu propunerea de aplicare a unei măsuri preventive”, precizează IPJ Prahova.

Bărbatul este investigat pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor.

Tentativă de suicid în arest

Într-o altă ordine de idei, reamintim cum un adolescent de 17 ani a încercat să se sinucidă în timp ce era reținut în Arestul Central al Poliției Capitalei. Surse din anchetă afirmă că tânărul a încercat să se spânzure în celula sa.

Autoritățile au intervenit rapid, iar medicii au sosit la fața locului pentru a începe manevrele de resuscitare.

Motivul pentru care tânărul a recurs la acest gest rămâne necunoscut.

„La data de 30 iulie 2024, în jurul orei 14:40, un polițist din cadrul Serviciului Independent de Reținere și Arestare Preventivă a observat că un tânăr de 16 ani, aflat în stare de reținere, era în pericol, încercând să-și ia viața”, arată Poliția Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *